Liikuntarajoitteiset

Meille on tärkeää, että kaikki asiakkaamme pääsevät nauttimaan lomasta. Tiedämme, että liikuntaesteisillä matkustajilla voi olla erikoistarpeita mm. lentoa ja hotellia koskien. Tutustuthan siis alla oleviin tietoihin ja ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jos sinulla on kysyttävää.

Avustus lentokentällä

Jos tarvitset apua lentokentällä ja koneeseen nousua varten, lentokentän henkilökunta voi avustaa sinua. Varaa sinulle sopiva avustus varauksen teon aikana tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Apuvälineet/lääkkeet lennolle

Jos tarvitset apuvälineitä mukaan lennolle, ne pitää varata nämä hyvissä ajoin, viimeistään 48 tuntia ennen lähtöä. Tällainen apuväline voi olla esimerkiksi sähköinen pyörätuoli tai pyörätuoli, joka ei taitu kokoon. Myös lääkinnälliset apuvälineet kuten lisähappi ja huumausaineiksi luokiteltavat lääkkeet tulee varata/ ilmoittaa etukäteen. Jos matkustajalla on hengitysteitse reagoiva allergia, lentoyhtiö tarvitsee myös tästä tiedon.

Voimme halutessasi hoitaa kyselyn puolestasi lentoyhtiölle ja palaamme sinulle, kun lentoyhtiö vahvistaa tilauksen. Täytä tähän lomakkeeseen erityistarpeesi lennoilla.

Kasaan taituttavat pyörätuolit ja rollaattorit kulkevat erikoismatkatavarana, joita ei tarvitse ilmoittaa etukäteen. Pyörätuoli/rollaattori jätetään tällöin lähtöselvitykseen ja saat samalla lainaksi lentokentän pyörätuolin lähtöportille saakka.

Istumapaikat lennolle

Lentoyhtiöillä on usein turvallisuussyistä rajoituksia, millä paikoilla liikuntaesteiset voivat istua. Liikuntaesteiset matkustajat sijoitetaan turvallisuussyistä ikkunapaikalle, eikä liikuntaesteinen matkustaja voi varata itselleen paikkaa varauloskäynnin kohdalta. On tärkeää, että ilmoitat TUIlle kaikki mahdolliset liikuntarajoitukset. Tämä koskee myös sellaisia liikuntaesteisiä matkustajia, jotka eivät tarvitse avustusta lentokentällä tai lennolla. Meidän pitää ilmoittaa lentoyhtiölle, jos matkustajalla on psyykkinen rajoitus, hän on sokea tai kuuro, tai jos matkustajalla on vaikeuksia nousta koneeseen/pois koneesta iän tai sairauden takia. Jos matkustaja ei pysty siirtymään hätäuloskäynnille nopeasti ja ilman avustusta, matkustaja katsotaan liikuntaesteiseksi.

Melkein kaikille lennoillemme pystyy varaamaan etukäteen maksulliset istumapaikat. Mikäli matkustaja ei varaa tiettyä istumapaikkaa, lentoyhtiö pyrkii järjestämään samalla varauksella matkustaville vierekkäiset paikat, mutta sitä ei voida taata. Jos liikuntaesteen takia sinun on välttämätöntä istua yhdessä matkakumppaneiden kanssa, ota yhteys meihin/lentoyhtiöön hyvissä ajoin ennen lähtöä. Niissä tapauksissa, missä paikkavaraukseen on terveydellisiä tai muita vakavia syitä, varaamme TUI fly & TUI Airways lennoille istumapaikat matkakumppaneiden vierestä kuluitta.

Kuljetus lomakohteessa

Jos olet varannut meiltä bussikuljetuksen ja sinulla on kasaan taituttava pyörätuoli, tuoli kulkee mukana bussikuljetuksessa. Huomioi, että meillä ei ole ennen matkaa tietoa bussin korkeudesta, ja oppaamme eivät loukkaantumisriskin vuoksi voi nostaa tai kantaa matkustajia bussiin. Matkustajan, joka varaa meidän lentokenttäkuljetuksemme, tulee pystyä nousemaan bussiin joko itse tai matkakumppaneiden avulla. Mikäli varasit varausvaiheessa netissä yksityiskuljetuksen, huomioi, että tuo taxi/minibussi ei ole sopiva liikuntaesteiselle, eikä kuljetukseen mahdu pyörätuoleja tai muita apuvälineitä.

Jos netissä tarjoamamme kuljetusvaihtoehdot eivät yllämainituista syistä sovi sinulle, täytä tilauslomake erikoiskuljetusta varten. Jos sinulla on mukana sähköinen pyörätuoli tai muita ei taitettavia tai isompia apuvälineitä, käytä samaa lomaketta. Erikoiskuljetuksen hinta on yleensä korkeampi kuin muut kuljetusvaihtoehtomme, ja tarkan hinnan saat vastauksena lomakekyselyyn. Joissakin kohteissamme ei ole mahdollisuutta tarjota erikoiskuljetusta.

Hotelli

Pyydämme tarkistamaan, että valitsemasi hotellihuone, hotellin palvelut sekä hotellialue ja ympäristö sopivat tarpeillesi. Mikäli olet epävarma, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Huomioi, että liikuntaesteisille sopivaksi mainitut hotellihuoneet/ huoneistot eivät välttämättä ominaisuuksiltaan vastaa tasoa, johon olemme pohjoismaissa tottuneet. Hotellialue ja ympäristö voi esimerkiksi olla mäkinen ja sisältää rappuja.

Kunkin hotellin esittelystä, ”Huoneet ja palvelut” -osiosta löytyy tarkempaa tietoa hotellin palveluista, huoneista ja huoneistoista. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille sopivia huoneita, löydät siitä tiedon hotelliesittelystä. Olemme keränneet valintaasi helpottaaksemme listan hotelleista, jotka parhaiten vastaavat liikuntaesteisten tarpeita.