Lentoyhtiöt

Tältä sivulta löydät TUIn käyttämät lentoyhtiöt ja hyödyllistä tietoa ennen lentoa, kuten tietoa matkatavaroista, lentoluokista ja aterioista lennoilla. Oman matkasi lentoyhtiön voit tarkastaa matkalipustasi tai Minun lomani -sivulta.

Lentokoneen ruumassa kuljetettava matkatavara – valinnainen lisäpalvelu
Kun matkustat TUIn lomalennolla, sisältyy matkan hintaan aina yksi käsimatkatavara. Tämän lisäksi päätät itse, otatko lennolle mukaan lisämaksullisen, lentokoneen ruumaan menevän matkatavaran. Mikäli varaat matkatavaran kuljetuksen etukäteen, säästät hinnassa vähintään 50 % verrattuna lentokentällä perittävään maksuun. Hinta riippuu lennon pituudesta. Lisätietoja lentoyhtiökohtaisesti alempana.

Korvausliikenne erityisolosuhteissa
Erityisolosuhteissa, esim. merkittävien myöhästymisten yhteydessä, vuokraamme mahdollisesti ulkopuolista lentokalustoa (muitakin kuin tällä sivulla mainittuja). Näin teemme ainoastaan silloin kun normaalikäytössä olevat lentoyhtiöt eivät riitä. Vältämme kuitenkin aina lentoyhtiöitä, jotka on mainittu Euroopan komission mustalla listalla: https://ec.europa.eu/transport/modes/air/safety/air-ban


Tärkeää tietoa - 15” MacBook Pro
Akun ylikuumenemisriskin vuoksi EASA (European Union Aviation Safety Agency) on päättänyt kieltää Applen vanhemman sukupolven (myynnissä pääasiassa syyskuun 2015 ja helmikuun 2017 välisenä aikana) 15” MacBook Pro -tietokoneiden kuljettamisen lennoilla. Kyseisiä MacBook Pro -tietokoneita ei ole sallittu ottaa lennolle mukaan käsimatkatavaroissa eikä ruumaan menevissä matkatavaroissa. Voit tarkistaa Applen sivuilta oman koneesi mallin.

Pahoittelemme kiellon mahdollisesti aiheuttamia epämukavuuksia ja kiitämme kärsivällisyydestä sekä ymmärryksestä. Tulemme tulevaisuudessakin asettamaan asiakkaidemme turvallisuuden ensisijalle.

Tärkeää tietoa – Samsung Galaxy Note 7
Johtuen Samsung Galaxy Note7 -puhelinmallin ongelmista, joissa älypuhelin on syttynyt palamaan, Samsung on vetänyt laitteita myynnistä, ja FAA (American Federal Aviation Administration) on painokkaasti kehottanut matkustajia pitämään kyseiset laitteet suljettuna ja olemaan lataamatta laitteita lennon aikana. Lisäksi kyseisiä älypuhelimia ei suositella kuljetettavaksi lähtöselvitettävien matkatavaroiden mukana.

Asetamme matkustajien turvallisuuden aina etusijalle, ja Samsung Galaxy Note 7 -älypuhelimien käyttö ja lataaminen matkustamossa on kielletty. Kyseisiä laitteita ei saa kuljettaa lähtöselvitettävän matkatavaran mukana, mutta laitteen saa tuoda lennolle, JOS laite on koko lennon ajan suljettu, eikä sitä ladata.


Poikkeustilanteet
Pitkien viivästymisten yhteydessä tai muissa odottamattomissa poikkeustilanteissa joudumme joskus vuokraamaan lentokoneita myös muilta kuin alla mainituilta lentoyhtiöiltä lomamatkojen toteuttamiseksi. Vältämme kuitenkin aina lentoyhtiöitä, jotka on mainittu EU:ssa toimintakieltoon asetettujen lentoyhtiöiden luettelossa.