Sunclass Airlines - DK

Thomas Cook Airlinesin omistajamuutoksen yhteydessä lentoyhtiön nimi muuttui Sunclass Airlineksi. Thomas Cook Airlines Scandinavia perustettiin 9.5.2008. Yhtiön nimi oli aiemmin MyTravel Airways ja ennen sitä Premiair.

Lue lisää Sunclass Airlinesin nettisivuilta

 • Matkatavarat

  Käsimatkatavara sisältyy hintaan

  Lennolle voit ottaa maksutta mukaan yhden käsimatkatavaran. Maksimipaino on 6 kg ja maksimimitat 55 x 40 x 20 cm.

  Ruumaan menevä matkatavara – maksullinen lisäpalvelu

  Matkatavaroista peritään lisämaksuna 20–50 e, lennon pituudesta riippuen. Omaa lentoasi koskevan hinnan näet varausvaiheessa. Sunclass Airlinesilla lentäessäsi voit ottaa mukaan 1 matkalaukun/matkustaja, joka yhdessä käsimatkatavaran kanssa saa painaa korkeintaan 20 kg. Eli mikäli laitat ruumaan 17 kg painavan matkalaukun, saa käsimatkatavarasi painaa 3 kg. Huomioi myös, että kahden tai useamman henkilön yhteinen matkalaukku saa painaa korkeintaan 32 kg. Myös tällöin tulee jokaiselle matkustajalle varata ruumaan menevä matkatavara erikseen. Säännöt lastenvaunujen kuljetuksesta ja matkatavaroiden lisäpainosta voit lukea alempaa.

  Pelkkä lento

  Jos olet varannut pelkän lennon, veloitetaan ruumaan menevästä matkatavarasta aina eri lisämaksu.

  Alle 2-vuotiaat lapset

  Mikäli matkustat alle 2-vuotiaan lapsen kanssa, voit ottaa ruumaan maksutta mukaan korkeintaan 10 kg matkatavaa per lapsi, riippumatta siitä onko seurueen aikuisilla ruumaan menevää matkavaraa vai ei. Mahdollisia lastenrattaita/-vaunuja (katso alempaa) ei lasketa mukaan maksuttomaan matkatavaraan (10 kg).

  Neljä viikkoa ja sitä pidemmät matkat

  Jos matkasi pituus on neljä viikkoa tai yli ja olet varannut lisämaksullisen matkatavaroiden kuljetuksen, saat ottaa mukaan yhteensä 30 kg matkatavaraa (sisältää käsimatkatavaran, korkeintaan 6 kg). Huom.! Ei voimassa yhdensuuntaisella lennolla.

  Lastenvaunut/-rattaat

  Kun matkustat 0–2 vuotiaan lapsen kanssa, jolle ei ole varattu lennolle omaa istumapaikkaa, voit ottaa maksutta mukaan normaalikokoiset lastenvaunut/-rattaat. Vaunuja/rattaita ei lasketa mukaan maksuttomaan matkatavaraan. Mikäli lapsi on jo täyttänyt 2 vuotta, lasketaan vaunujen/rattaiden kuljetus mukaan maksimimatkatavarapainoon. Sunclass Airlines suosittelee vuokraamaan suojalaukun (Airshell), joka suojaa vaunuja/rattaita kuljetuksen aikana.
  Lue lisää Airshell-kuljetuslaukuista »

  Lue lisää

  Suojaa matkatavarasi Airshells-kuljetuslaukuilla
  Vinkkejä ja määräyksiä matkatavaran pakkaamiseen
  Myöhästynyt, vahingoittunut tai kadonnut matkatavara

  Lisää matkatavarapainoa

  Matkatavaroiden mahdollinen ylipaino aiheuttaa lisäkustannuksia. Mikäli tarvitset enemmän matkatavarapainoa, kuin mitä matkavaraukselle on lisäpalveluna varattavissa, voit ostaa Sunclass Airlinesilta lisää matkatavarapainoa puoleen hintaan. Varaukset suoraan lentoyhtiöltä »

 • Erikoismatkatavarat

  Erikoismatkatavaroita, kuten urheiluvarusteet, polkupyörät ja golflaukku, ei lasketa mukaan normaaliin matkatavarapainoon. Varusteet voi ottaa mukaan lennolle lisämaksusta.

  Sunclass Airlinesin lennoille erikoismatkatavarat on varattava etukäteen puhelimitse Airshoppenin kautta, puh. 09 5658 2727 (avoinna arkisin n. klo 9–17), mainitse että olet TUIn asiakas.

 • Lentoluokat

  Ei lentoluokkia.

 • Lentoateria

  Lentoateria

  Lennon aikana tarjoiltava ateria on valinnainen ja maksullinen. Lentoateria varataan matkavarauksen yhteydessä. Lentoateria voi olla joko kylmä tai lämmin ateria.

  Kaikille 2-11 -vuotiaille lapsille, joille on tilattu ruoka, tarjotaan lapsiystävällinen ateria. Tämä voi esimerkiksi sisältää pastaa, lihapullia tai lihakastiketta.

  Huom! Lentoateria sisältyy hintaan, jos matkustat Economy Plus-luokassa.

  Voit varata lentoaterian:

  • Matkavarauksen yhteydessä
  • Minun lomani -sivulla viimeistään 7 vrk ennen lähtöä.
  • Soittamalla TUIn asiakaspalveluun numeroon 0303 60 010 viimeistään 2 arkipäivää ennen lähtöä.

  Erikoisateriat

  Sunclass Airlines täyttää tavallisimmat erikoisruokavalioita tai dieettejä koskevat toiveet. Erikoisruokien sisältö vaihtelee vuodenaikojen ja keittiön raaka-aineiden mukaan, ja siihen vaikuttaa myös, missä ruoka lastataan koneeseen (kotimaassa vai matkakohteessa). Sen vuoksi emme voi antaa tarkkaa luetteloa aterian sisältämistä ruoka-aineista. Takaamme kuitenkin, että kunkin erikoisruokavalion rajoitteet on huomioitu.

  Valittavanasi on seuraavat vaihtoehdot:

  • Kasvisateria (sisältää maitotuotteita ja kananmunaa)
  • Gluteeniton ateria
  • Diabetes-ateria
  • Laktoositon ateria (ei maitoa tai maitoproteiinia)

  Erikoisaterian varaaminen

  Erikoisateriat tulee varata jo matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 2 arkipäivää ennen lähtöpäivää TUIn kautta tai viimeistään 36 tuntia ennen lähtöä lentoyhtiön kautta.

  Allergiat

  Jos olet allerginen, voit tilata Sunclass Airlinesin lennoilla erikoisruokia yllä lueteltujen vaihtoehtojen mukaan. Jos kärsit vaikeasta allergiasta (kuten vaikea pähkinäallergia) ilmoita allergiasta TUIn asiakaspalveluun 0303 60 640.

  On tärkeää huomioida, että Sunclass Airlines ei voi taata, ettei altistumista tapahdu, vaikka asiasta tiedotetaankin muille matkustajille.

  Juhla-ateria

  Sunclass Airlinesin lennoilla voit juhlistaa loman alkua vaihtamalla menolennon aterian juhla-ateriaksi. Huomioithan, että juhla-aterian varaaminen onnistuu ainoastaan silloin, kun olet ensin varannut TUIn kautta normaalin lentoaterian. Voit muuttaa aterian juhla-ateriaksi aikaisintaan 60 päivää ennen lähtöä.

  Tilaa juhla-ateria »

 • Istumapaikat

  Sunclass Airlinesin lennoilla matkustajat voivat varata istumapaikan lisämaksusta.

  Varaa istumapaikka

  Voit varmistaa mielipaikkasi lentokoneessa varaamalla sen lisämaksusta etukäteen aikaisintaan 180 pv ennen matkaa ja viimeistään 5 päivää ennen matkaa. Mikäli sinulla ei istuinpaikan suhteen ole mitään erityistoiveita, ei paikanvarausta ole tarpeen tehdä.

  Varaa tästä »

 • Taxfree

  Taxfree-tuotteiden tilaaminen etukäteen

  Sunclass Airlinesilla matkustaessasi voit tilata taxfree-tuotteita helposti etukäteen verkosta.

  Tee ennakkotilaus

  Voit tilata tuotteita jo 30 päivää ennen lähtöä ja viimeistään 5 päivää ennen lähtöä sekä meno- että paluumatkalle. Koneessa lennolla matkakohteeseen voit täydentää tilaustasi kotimatkaa varten.

  Tilaa tästä »

 • Lähtöselvitys

  Lähtöselvitys terminaalissa 2, Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lähtöselvitystiski avataan n. 2 tuntia ennen lennon lähtöä. Lähtöselvitys edellisenä iltana ei ole mahdollista.

 • Palvelu lennolla

  Ruoka ja juoma

  Voit ostaa koneessa erilaisia juomia ja virvokkeita edulliseen hintaan tarjoiluvaunuista, jotka kulkevat matkustamon läpi lennon aikana.

  Lue lisää lentoaterioista »

  Viihde

  Elokuvat

  Lennolla esitettävät elokuvat ovat koko perheelle sopivia. Elokuvan katsomiseen tarvittavat erikoiset kuulokkeet voi ostaa lentokoneesta.

 • Erityistarpeet

  Lapset lennolla
  Alle 2-vuotiaalle lapselle (max 10 kg) on mahdollista toivoa vauvankoria, jos lennolla on paikkoja. Lentoyhtiö veloittaa hinnan etukäteen varatusta istuinpaikasta, johon vauvakorin voi kiinnittää.

  5–11-vuotiaat voidaan hyväksyä kuljetettavaksi lennolla yksin matkustavina lapsina (UM, Unaccompanied Minor). Ilmoita yksin matkustavasta lapsesta jo matkaa varatessasi tai viivytyksettä TUIn asiakaspalveluun.

  Liikuntarajoitteiset
  Mikäli tarvitset oman pyörätuolin mukaan matkalle, tulee se lähtöselvittää muiden matkatavaroiden kanssa. Lennolle voi ottaa vain rajatun määrän sähköpyörätuoleja mukaan. Jos tarvitset sähköpyörätuolin mukaan matkalle, ilmoita siitä meille etukäteen. Sähköpyörätuoli tulee olla joko kuivakennopatterilla tai geelipatterilla toimiva ja patterit tulee kiinnittää pyörätuoliin.

  Lemmikkieläimet
  Jos olet matkustamassa lemmikin kanssa, tulisi sinun varmistaa lentoyhtiöltä, voitko ottaa lemmikkisi mukaan lennolle. Mahdolliset lemmikkipaikat varataan suoraan lentoyhtiöltä.

  TUIn ASIAKASPALVELU:

 • Raskaus

  Mikäli laskettuun aikaan on alle 4 viikkoa, ei ole sallittua lentää. Mikäli matkustat 4-8 viikkoa ennen laskettua aikaa, tarvitsemme englanninkielisen lääkärintodistuksen raskauden kulusta. Samat säännöt koskevat myös paluumatkaa. Normaalisti matkavakuutukset korvaavat vain 28. raskausviikkoon saakka. Tarkista tämä vakuutusyhtiöltäsi ennen matkalle lähtöä.