Huonetyypit

Hotellit käyttävät internetsivuillaan usein eri nimityksiä huonetyypeistä kuin me käytämme. Huoneiden koko ja tyyli voi vaihdella myös hotellin eri rakennuksissa ja hotellin samantyyppisetkin huoneet/huoneistot voivat poiketa toisistaan.

Hotellihuoneet

Kaikissa huonetyypeissä on oma wc/kylpyhuone, ellei hotelliesittelyssä toisin mainita.

1 H HUONE

Hotellihuone yhdelle hengelle. Huoneen koko, sijainti ja taso voi olla vaatimattomampi kuin kahden hengen huoneessa. Joskus myös kahden hengen huone voi olla yhden hengen käytössä.

2 H HUONE

Hotellihuone kahdelle hengelle. Huoneessa on kaksi erillistä sänkyä tai parivuode/grand lit.

PERHEHUONE/PERHESVIITTI

Perhehuoneet koostuvat yhdestä huoneesta, jossa on joko makuutila, makuualkovi tai makuuparvi. Perhehuoneessa voi myös olla kaksi huonetta.

FAVORITE JA SELECT

Talvikaudella 2019-2020 TUI Blue For Families -hotelleissa (aiemmin TUI Family Life) on Favorite- ja Select-huonetyyppejä. Favoritessa asutte mukavassa ja sisustukseltaan nykyaikaisessa kahden hengen hotellihuoneessa tai yksiössä. Select on tasokkaampi kuin saman hotellin Favorite-huone. Tasoero voi syntyä esim. kalusteista, sisustuksesta, varustuksesta, sijainnista, lisäneliöistä tai parvekkeen koosta.

JUNIORSVIITTI

Suurempi hotellihuone, jossa on olohuoneosa istuinryhmineen.

BUNGALOW

Matalassa erillisrakennuksessa sijaitseva huone, sviitti tai huoneisto. Samassa bungalowissa voi olla enemmän kuin yksi huone/sviitti/huoneisto. Bungalow on yksi useista rakennuksista hotellialueella.

SVIITTI

Makuuhuone ja erillinen olohuone istuinryhmineen.

MUUT HUONETYYPIT

Toisinaan käytämme huonetyypeistä hotellin omia nimityksiä. Tällaisia nimityksiä voivat olla esimerkiksi superior, executive, premium tai deluxe. Näissä huonetyypeissä voi olla esimerkiksi tasokkaampi sisustus ja/tai varustelutaso, parempi sijainti tai niihin sisältyy parempi palvelu.

Huoneistot

Kaikissa huoneistoissa on aina jonkinlainen keitto- tai ruuanlaittomahdollisuus, kuten keittosyvennys, harvemmin kuitenkaan erillinen keittiö eikä matkan hintaan yleensä sisälly aamiaista tai muita aterioita. Huoneiston ainoa ruokapöytä saattaa sijaita parvekkeella/terassilla.

YKSIÖ

Yhden huoneen huoneisto, jossa on yhdistetty makuu-/olohuone tai yhdistetty makuu-/ruokailuhuone.

KAKSIO

Kahden huoneen huoneisto, jossa on makuuhuone sekä olohuone tai ruokailuhuone.

KOLMIO

Kolmen huoneen huoneisto, jossa on yleensä kaksi makuuhuonetta sekä olohuone tai ruokailuhuone.

FAVORITE JA SELECT

Talvikaudella 2019-2020 TUI Blue For Families -hotelleissa (aiemmin TUI Family Life) on Favorite Family ja Select Family -huonetyyppejä. Favoritessa asutte mukavassa ja sisustukseltaan nykyaikaisessa tilavassa perhehuoneessa tai 2–3 huoneen huoneistossa. Select on tasokkaampi kuin saman hotellin Favorite -huonetyyppi. Tasoero voi syntyä esim. kalusteista, sisustuksesta, varustuksesta, sijainnista, lisäneliöistä tai parvekkeen koosta.

BUNGALOW

Matalassa erillisrakennuksessa sijaitseva huoneisto. Samassa bungalowissa voi olla enemmän kuin yksi huoneisto. Bungalow on yksi useista rakennuksista hotellialueella.

VILLA

Erillisessä rakennuksessa sijaitseva oma lomahuvila.

MUUT HUONEISTOTYYPIT

Toisinaan käytämme huoneIistotyypeistä hotellin omia nimityksiä. Tällaisia nimityksiä voivat olla esimerkiksi superior, executive, premium tai deluxe. Näissä huonetyypeissä voi olla esimerkiksi tasokkaampi sisustus ja/tai varustelutaso, parempi sijainti tai niihin sisältyy parempi palvelu.

Huoneiden kuvat

Joidenkin hotellikuvien kohdalla on valokuvausteknisistä syistä käytetty laajakulmaobjektiivia. Tämä saattaa muuttaa kuvan mittasuhteita niin, että huoneet tai esim. allasalue näyttävät todellista suuremmilta. Uudistetuista ja uusista hotelleista käytämme usein havainnekuvia, jotka vaihdamme todellisiin kuviin kunnostus- ja rakennustöiden valmistuttua. Huonekuvat ovat esimerkkejä jostakin ao. hotellin huonetyypistä.

Kampanjahintaiset huoneet

Huoneet, jotka ovat edullisempia kuin hotellin muut huoneet. Huoneiden koko, sijainti ja taso saattavat olla hotellin muita huoneita heikompia. Emme voi määritellä näiden huoneiden näkymää tai mahdollista ulkotilaa (esim. parveke tai maaterassi) etukäteen. Kampanjahintaisten huoneiden taso vaihtelee eri hotellien välillä.