Varausvahvistus ja matkaliput

Tulostettava matkalippu

Jos olet valinnut nettilipun, tarkastelet varauksesi tietoja ja tulostat varausvahvistuksen ja matkalipun itse Minun lomani -sivulla.

Yhdistelmäloman varanneille toimitetaan varausvahvistus ja lentoliput aina automaattisesti suoraan kotiin.

Matkalippu on tulostettavissa Minun lomani -sivulla aikaisintaan 25 päivää ennen lähtöpäivää edellyttäen, että matka on maksettu ja maksu on kirjautunut TUIlle.

Kun olet maksanut koko matkan Minun lomani -sivulla, matkalippu aktivoituu tulostettavaksi 10 minuutin kuluttua maksusta.

Matkalipun tulostaminen

  • Lipun tulostamiseen tarvitset Acrobat Reader –ohjelman, jonka voit ladata ilmaiseksi netistä.
  • Lipun voi tulostaa tavallisella printterillä.
  • Olet itse vastuussa matkalipun tulostamisesta Minun lomani –sivulta sekä matkalipun mukaanottamisesta lentoasemalle.
  • Jos teet muutoksia varaukseesi, tulosta ehdottomasti uusi matkalippu Minun lomani -sivulta (Huom. lippu aktivoituu uudelleen tulostettavaksi 2 päivän kuluttua muutoksesta).
  • Matkalippu on tulostettavissa ympäri vuorokauden.
  • Jos teet varauksen hieman ennen klo 1, voit tulostaa matkalipun vasta seuraavana aamuna klo 7 alkaen.

Jos lähtöön alle 15 päivää, voit valita netistä varaukseesi vain nettilipun.

Postitettava matkalippu

Jos olet valinnut postitettavan matkalipun (lippumaksu 15 euroa), varausvahvistus/lasku postitetaan sinulle antamaasi osoitteeseen muutaman päivän sisällä varauksesta ja matkalippu noin 2 viikkoa ennen lähtöä. Huomioithan, että jos varaat matkan 45 vrk ennen lähtöpäivää tai myöhemmin, erillistä vahvistusta/laskua ei lähetetä postitse.

Reittilentolippu

Tarkista varauksesi tiedot ja matkustajien nimet: nimien matkavarauksella tulee olla yhdenmukaiset passin tietojen kanssa. Erityisen tärkeää tämä on reittilennoilla.
Voit tulostaa matkalipun Minun Lomani -sivulta.

Oletko varannut matkapaketin reittilennolla?

Matkapaketti reittilennolla matkustaessasi, sinun on tulostettava TUIn matkavahvistus. Löydät vahvistuksen ja enemmän tietoa Minun lomani -sivuilta.

Matkaliput esitettävä turvatarkastuksessa

Matkustusoikeuden todentamista koskeva EU-asetus on astunut voimaan kaikilla EU- alueen lentoasemilla. Matkaliput on esitettävä turvatarkastuksessa. Matkustajia pyydetään tulemaan ajoissa kentälle ja pitämään liput esillä turvatarkastukseen mentäessä.

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin mukaan matkustusaikeen todentamiseen kelpaavat lentoliput ja tarkastuskortit. Ne voivat olla joko paperitulosteita tai tekstiviestejä.

Varsinkin liputtomaan matkustukseen tottuneiden on muistettava ottaa mukaan matkalippu. Lentoyhtiön kanta-asiakaskortille tai luottokortille tallennetut lentotiedot eivät kelpaa matkustusaikeen todentamiseen.

Matkalipun esittäminen turvatarkastuksessa ei korvaa lähtöselvitystä. Voimassa oleva matkalippu on esitettävä paitsi turvatarkastuksessa edelleen myös lähtöportilla ennen koneeseen nousua ja mahdollisessa rajatarkastuksessa.