Matkat
Firenze

Hinta alkaen

...

Hotelleja

12

Hintataso

Hintaesimerkit Giardini-Naxosista
  • Pizzan. 12 e
  • Vesi (1 l)n. 1 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero-1 tunti
  • PääkaupunkiRooma
  • KieliItalia
  • Väkiluku60 600 000

Matkat Firenze

Firenze

Toscanan alueella sijaitseva Firenze tarjoaa taideaarteita, mielenkiintoista historiaa ja kauniita maisemia. Kukkien kaupungissa sinua odottavat monet ikimuistoiset kokemukset.

Santa Maria del Fiore ja Ponte Vecchio
Useimmat nähtävyydet sijaitsevat kaupungin keskustassa, joka on mukavan pieni. Täällä on helppoa kierrellä ympäriinsä ja löytää paikasta toiseen. Mahtava tuomiokirkko Santa Maria del Fiore kauniine kupoleineen sijaitsee keskellä Firenzeä, ja toimii hyvänä kiintopisteenä. Tuomiokirkon ympärillä mutkittelee keskiaikaisia katuja ja mahtavien palatsien reunustamia renessanssiajan toreja.

Piazza della Repubblica on luonnollinen kokoontumispaikka, jossa on mukava nauttia kupillinen kahvia tai jäätelöä, tai vain istuskella auringossa. Suuri aukio jää tuomiokirkon ja hitaasti kaupungin läpi virtaavan Arno-joen väliin.

Lyhyen kävelymatkan päässä Piazza della Repubblicasta on keskiaikainen Ponte Vecchio -silta, joka on omalaatuinen joen yllä riippuvine taloineen. Silta on perinteisesti täynnä kultasepänliikkeitä, jotka houkuttelevat puoleensa niin katusoittajia, taiteilijoita kuin matkailijoita. Koko tämä hämmästyttävä kaupunki hengittää kauneutta, sivistyneisyyttä ja kulttuuria.

Botticelli, Dante ja Machiavelli
Toscanan kukkuloilla sijaitseva taidekaupunki tarjoaa kulttuurielämyksiä vailla vertaa. Pienten kapeiden kujien ja kukkivien aukioiden joukossa on museoita, kirkkoja ja palatseja niin tiheässä, että löydät kulman takaa jatkuvasti uusia mielenkiinnon kohteita.

Roomalaiset nimesivät kaupungin “kukoistavaksi” – syystä jota voi vain arvailla. Firenzen rakennukset – kaikessa komeudessaan – muistuttavat herkeämättä renessanssin aikakaudesta. Botticelli maalasi täällä ”Venuksen”, Machiavelli kehitteli poliittisia teorioitaan ja Dante kirjoitti ”Jumalaisen näytelmän”. Uffizin taidgalleriassa on niin Michelangelon, Leonardo da Vincin kuin Tizianin töitä. Santa Crocen kirkossa on esillä muun muassa Michelangelon hauta.

Shoppailua ja toscanalaista ruokaa
Ostoskierroksella kannattaa suunnata Ponte Vecchion molemmin puolin levittäytyneisiin korukauppoihin. Paikalliset käsityöläiset ovat maineikkaita taiteen ja taidekäsitöiden jäljittelijöitä.

Toscanalaiset ruuat ovat yhtä maanläheisiä kuin ne saviastiat, joissa ruoka tarjoillaan. Yksi erikoisuus on bistecca alla fiorentina, yrteillä maustettu ja hiiligrillissä valmistettu vasikanliha. Ravintolassa ateria aloitetaan aina antipastolla. Toscanan oma muunnos on nimeltään crostini eli viipale paahdettua leipää, joka on päällystetty esimerkiksi aurinkokuivatulla tomaatilla tai kananmaksalla.

Kun olet kylläinen Firenzen kulttuurisista ja kulinaarisista nautinnoista, voit viettää vielä hetken Ponte Vecchion sillalla auringon laskiessa Arno-joen ylle. Tässä vaiheessa olet jo todennäköisesti päättänyt palata uudelleen.

Matkavaihtoehtoja Firenze