Matkat
Firenze

Hinta alkaen

...

Hotelleja

11

Hintataso

Hintaesimerkit Giardini-Naxosista
  • Pizzan. 12 e
  • Vesi (1 l)n. 1 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero-1 tunti
  • PääkaupunkiRooma
  • KieliItalia
  • Väkiluku60 600 000

Matkat Firenze

Firenze

Toscanan alueella sijaitseva Firenze tarjoaa taideaarteita, mielenkiintoista historiaa ja kauniita maisemia. Se, että Firenze lisäksi tunnetaan renessanssin kehtona, tekee kaupungista entistä kiehtovamman. Täällä pääset nauttimaan herkullisesta italialaisesta ruuasta ja kuljeskelemaan ihanilla, keskiaikaisilla kujilla.

Santa Maria del Fiore ja Ponte Vecchio

Useimmat nähtävyydet sijaitsevat kaupungin keskustassa, joka on mukavan pieni. Täällä on helppoa kierrellä ympäriinsä ja löytää paikasta toiseen. Mahtava tuomiokirkko Santa Maria del Fiore kauniine kupoleineen sijaitsee keskellä Firenzeä, ja toimii hyvänä kiintopisteenä. Tuomiokirkon ympärillä mutkittelee keskiaikaisia katuja ja mahtavien palatsien reunustamia renessanssiajan toreja.

Piazza della Repubblica on luonnollinen kokoontumispaikka, jossa on mukava nauttia kupillinen kahvia tai jäätelöä, tai vain istuskella auringossa. Suuri aukio jää tuomiokirkon ja hitaasti kaupungin läpi virtaavan Arno-joen väliin.

Lyhyen kävelymatkan päässä Piazza della Repubblicasta on keskiaikainen Ponte Vecchio -silta, joka on varsin erikoinen joen yllä riippuvine taloineen.

Botticelli, Dante ja Machiavelli

Pienten kapeiden kujien ja kukkivien aukioiden joukossa on museoita, kirkkoja ja palatseja niin tiheässä, että löydät kulman takaa jatkuvasti uusia mielenkiinnon kohteita.

Firenzen rakennukset – kaikessa komeudessaan – muistuttavat herkeämättä renessanssin aikakaudesta. Botticelli maalasi täällä ”Venuksen”, Machiavelli kehitteli poliittisia teorioitaan ja Dante kirjoitti ”Jumalaisen näytelmän”. Uffizin taidgalleriassa on niin Michelangelon, Leonardo da Vincin kuin Tizianin töitä. Santa Crocen kirkossa on esillä muun muassa Michelangelon hauta.

Ostoksia Ponte Vecchion alueella

Ostoskierroksella kannattaa suunnata Ponte Vecchion molemmin puolin levittäytyneisiin korukauppoihin. Paikalliset käsityöläiset ovat maineikkaita taiteen ja taidekäsitöiden jäljittelijöitä.

Toscanalaista ruokaa

Yksi alueen erikoisuus on bistecca alla fiorentina, yrteillä maustettu ja hiiligrillissä valmistettu vasikanliha. Ravintolassa ateria aloitetaan aina antipastolla. Toscanan oma muunnos on nimeltään crostini eli viipale paahdettua leipää, joka on päällystetty esimerkiksi aurinkokuivatulla tomaatilla tai kananmaksalla.

Matkat Firenzeen TUIn kautta

Firenzeen lennetään reittilennolla, mikä mahdollistaa joustavamman matkan pituuden. Lomakohteessa ei ole oppaita, mutta voit ottaa yhteyttä online-keskukseemme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä sekä ennen matkaa että sen aikana.

Matkavaihtoehtoja Firenze