Varaa koko perheen hiihtoloma etelän auringossa ja tuo kesä talven keskelle. Haluatko nauttia hiihtolomalla lämmöstä, valosta ja auringosta? Jätä sukset sekä luistimet kotiin ja suunnista kohti etelän lämpöä.

Lomailijoiden ikisuosikit, Kanariansaaret, houkuttelevat lempeällä lämmöllään ja monipuolisuudellaan. Mikäli kuitenkin kaipaat lomallasi eksoottisempia elämyksiä, valitse hymyilevä Thaimaa tai Meksiko - suorilla lennoilla. Muistathan, että osassa hotellejamme on tarjolla perhehuoneita myös suuremmille seurueille! Hiihtolomalähtöjä myös maakuntakentiltä.

Hotellivinkit hiihtolomalle

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Milloin on hiihtoloma?

  Koulujen hiihtolomat ovat porrastetusti helmi-maaliskuussa viikoilla 8, 9 ja 10:

  Viikolla 8 hiihtolomaa pitävät eteläsuomalaiset eli maakunnittain Ahvenanmaa, Uusimaa, Varsinais-Suomi ja Satakunta.
  Viikolla 9 hiihtolomalla ovat maakunnista Päijät-Häme, Kanta-Häme, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Etelä-Savo ja Etelä-Karjala.
  Viikolla 10 ovat hiihtolomalla Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi.

 • Miksi hiihtoloma on eri aikaan eri puolella Suomea?

  Hiihtoloma on porrastettu osittain käytännön syistä. Kun hiihtolomakausi on jakaantunut kolmelle viikolle, se vähentää ruuhkia liikenteessä ja lomakohteissa.

 • Miksi hiihtoloma on olemassa?

  Hiihtoloma on alkuaan nimensä mukaisesti koululaisten hiihtämistä varten annettu lomaviikko. Hiihtoloman ajatus juontaa juurensa jo 1900-luvun alkupuolelle. Hiihtoloman viettoa perusteltiin erityisesti terveyssyillä. Viikko raittiissa ulkoilmassa kuntoillen antoi oppilaille virtaa hoitaa koulutyöt mallikkaasti koko kevään ajan.