Varaa koko perheen hiihtoloma etelän auringossa ja tuo kesä talven keskelle. Haluatko nauttia hiihtolomalla lämmöstä, valosta ja auringosta? Jätä sukset sekä luistimet kotiin ja suunnista kohti etelän lämpöä.

Lomailijoiden ikisuosikit, Kanariansaaret, houkuttelevat lempeällä lämmöllään ja monipuolisuudellaan. Mielenkiintoinen kohde hiihtolomalle on Egypti, jossa voit lomailla faaraoiden tapaan ja tutustua myös vuosituhansia vanhaan kulttuuriin. Mikäli kuitenkin kaipaat lomallasi eksoottisempia elämyksiä, valitse hymyilevä Thaimaa. Muistathan, että osassa hotellejamme on tarjolla perhehuoneita myös suuremmille seurueille! Hiihtolomalähtöjä myös maakuntakentiltä.

Kaupunkikohteet hiihtolomalle

Suuntaisitteko perheen kanssa sittenkin kaupunkilomalle? Tutustu alla oleviin kaupunkikohteisiin tai katso kaikki kaupunkilomat

Parhaat perhehotellit

Leppoisaa yhdessäoloa, altaassa polskuttelua ja herkutteluhetkiä - niistä on tehty paras hiihtoloma! Olemme koonneet tähän esimerkkejä helmi-maaliskuun suosituista perhehotelleista. Hintaesimerkit ovat 2 aikuiselle ja 2 lapselle (2-11v.). Esimerkkihintana on edullisin kokonaishinta neljälle ajanjaksolla 14.2.-13.3.2020

Vinkkejä ja inspiraatiota hiihtolomalle

11 asiaa, joita voit tehdä lasten kanssa Gran Canarialla

Matkustatpa sitten taaperoiden, koululaisten tai teinien kanssa, Gran Canarialta löytyy tekemistä kaikille. Hienojen rantojen lisäksi tarjolla on vauhdikkaita vesipuistoja, interaktiivisia museoita, sekä mieleenpainuvia luontoelämyksiä. Listasimme 11 vinkkiä mitä perheet voivat tehdä ja nähdä Gran Canarialla.
SallaS SallaS 4.10.2018

Kap Verde lasten kanssa

Kap Verde tunnetaan loputtomista rannoistaan ja laadukkaista hotelleistaan, mutta millaista on lähteä Kap Verdelle lasten kanssa? Tutustu vinkkeihimme, miten viettää unohtumaton loma lasten kanssa Kap Verdellä!
Noora Noora 11.7.2019

Kivoja retkiä lasten kanssa Khao Lakissa

Thaimaassa on paljon nähtävää ja koettavaa pienillekin lapsille. Tässä muutama lapsiystävällinen retkivinkki koko perheen lomaseikkailuihin Khao Lakissa.
SallaS SallaS 10.10.2018

Lanzarote lasten kanssa

Kanariansaarten Lanzarotella on ihania rantoja, lapsiystävällisiä hotelleja ja ihania aktiviteetteja koko perheelle. Tässä hyviä vinkkejä sinulle, joka olet matkustamassa saarelle lasten kanssa.
Johanna Johanna 23.8.2019

Ilmastokompensoidut perhehotellit

TUI Blue For Families-konseptiin kuuluvat parhaat perhehotellimme. TUI Blue For Families -hotelleissa on aina lastenkerhoja, ohjattua liikuntaa, terveellistä ruokaa ja paljon muuta. Mutta ei siitä tällä kertaa enempää.
Noora Noora 9.5.2019

Thaimaa - täydellinen lomakohde lapsiperheille

Thaimaa voi hyvinkin olla yksi maailman lapsiystävällisimmistä matkakohteista. Tässä muutamia syitä sille, miksi monet perheet palaavat Thaimaahan kerta toisensa jälkeen.
SallaS SallaS 17.9.2018

TOP 5 - Thaimaan parhaat perhehotellit

Thaimaa on todella lapsiystävällinen matkakohde. Rannat ovat matalia, ilmasto lämmin, liikkuminen helppoa ja lapset otetaan avosylin vastaan. Mutta juuri oikean perhehotellin löytäminen satojen hotellien joukosta saattaa olla haastavaa. Valintaa helpottamaan olemme listanneet Thaimaan viisi suosituinta perhehotellia.
Johanna Johanna 24.6.2019

TOP 5 – Kap Verden parhaat perhehotellit

Etsitkö lomakohdetta ja hotellia perhelomalle, jossa keskitytään rentoutumaan ja nauttimaan auringosta? Silloin kannattaisi kurkata tänne! Esittelemme sinulle Kap Verden parhaat perhehotellit.
Noora Noora 20.6.2019

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Milloin on hiihtoloma?

  Koulujen hiihtolomat ovat porrastetusti helmi-maaliskuussa viikoilla 8, 9 ja 10:

  Viikolla 8 hiihtolomaa pitävät eteläsuomalaiset eli maakunnittain Ahvenanmaa, Uusimaa, Varsinais-Suomi ja Satakunta.
  Viikolla 9 hiihtolomalla ovat maakunnista Päijät-Häme, Kanta-Häme, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Etelä-Savo ja Etelä-Karjala.
  Viikolla 10 ovat hiihtolomalla Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi.

 • Miksi hiihtoloma on eri aikaan eri puolella Suomea?

  Hiihtoloma on porrastettu osittain käytännön syistä. Kun hiihtolomakausi on jakaantunut kolmelle viikolle, se vähentää ruuhkia liikenteessä ja lomakohteissa.

 • Miksi hiihtoloma on olemassa?

  Hiihtoloma on alkuaan nimensä mukaisesti koululaisten hiihtämistä varten annettu lomaviikko. Hiihtoloman ajatus juontaa juurensa jo 1900-luvun alkupuolelle. Hiihtoloman viettoa perusteltiin erityisesti terveyssyillä. Viikko raittiissa ulkoilmassa kuntoillen antoi oppilaille virtaa hoitaa koulutyöt mallikkaasti koko kevään ajan.