Matkat
Rovinj

Hinta alkaen

...

Hotelleja

5

Hintataso

Arvioitu keskihinta
  • Kevyt päivällinen:15–20 e
  • Vesi (1 l):n. 1 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaKuna (HRK)
  • Aikaero–1 tunti
  • PääkaupunkiZagreb
  • KieliKroatia
  • Väkiluku15 000

Matkat Rovinj

Rovinj

Rovinjin pastellinväriset talot nojaavat toisiaan vasten Adrianmeren pisaranmuotoisella niemimaalla. Taide on iso osa kaupungin viehätystä; gallerioita löytyy lähes joka kulmalta. Kapeiden kujien varsilta löytyy myös runsaasti gourmet-ravintoloita, kun taas loungebaarit täyttävät sataman kävelykadun. Kaupungin ympärillä oleva rannikko on täynnä pieniä, pinjapuiden varjostamia uimapoukamia.

Kaikki kaupungin kadut johtavat mäkeä pitkin Pyhän Eufemian katedraalille, jossa voit kiivetä kellotorniin ja ihailla näkymiä Istrian rannikolle. Grisia-kadun varrella on suurin osa käsityöstudioista, ja kaupunginmuseo sijaitsee barokkipalatsissa.

Ui lähellä kaupunkia

Rovinjissa voit uida useilla pienillä hiekka- tai kivirannoilla. Koko ranta-alue on nimeltään Lone Bay, ja se sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päässä kaupungista etelään. Jos jatkat pidemmälle, päädyt toisen vartin päästä Montauron niemelle, josta on näkymät Rovinjin saaristoon ja saarille.

Enemmän kulttuuria ja huvituksia

Alle tunnin ajomatkan päässä Rovinjista sijaitsee historiallinen Pulan kaupunki, jonka amfiteatteri on yhtä hyvin säilynyt kuin Rooman Colosseum. Jos haluat kokea vielä vilkkaampaa tunnelmaa ja viihdettä, kannattaa suunnata pohjoiseen, Porecin kaupunkiin.

Istria alueena

Kumpuileva sisämaa sulkee syliinsä vehreät vuoret oliivilehtoineen ja keskiaikaisine vuoristokylineen. Vuokraa auto ja ajele seudun viinitiloille, maista valkoista Malvasia-viiniä yhdessä paikallisesti tuotetun ilmakuivatun kinkun, prsutin, kanssa. Piipahda tilapuodeissa ja osta tuliaisiksi tryffeleitä ja hunajaa. Jopa pienillä kylillä on omat sesonkijuhlansa kesällä, joten hyvällä onnella saatat päätyä keskelle juhlahumua.

Ruoka ja juoma

Italialaiset vaikutteet ovat vahvoja, ja jokaisella aterialla tarjotaan pastaruokalaji – usein villiparsan ja tryffelien, Istrian metsien herkkujen kera. Suurin osa ruoasta on paikallisesti tuotettua – nauti vaikkapa vastapyydetystä, grillatusta kalasta ja tasokkaista liharuoista. Suosittelemme ravintolaelämystä konobassa, paikallisessa tavernassa, joka tarjoaa kroatialaisia ruokalajeja. Istriassa ruoan ja juoman hintataso on myös monia muita Välimeren lomakohteita matalampi, mikä ei ole lainkaan hassumpi asia lomailijan kannalta.

Retkivinkkejä

  • Venetsia – päiväretki veneellä
  • Veneretki kauniille Limin vuonolle
  • Postojna -luola tippukivimuodostelmineen

Matkavaihtoehtoja Rovinj