Matkat
Berliini

Hinta alkaen

...

Hotelleja

16

Hintataso

Hintaesimerkit Berliinistä
  • Vesi (1,5 l)n. 0,50 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero-1 tunti
  • PääkaupunkiBerliini
  • KieliSaksa
  • Väkiluku82 670 000

Matkat Berliini

Berliini

Berliini on kaupunki, jossa on jokaiselle jotain. Kaupungista löytyy mm. maailman tunnetuimpia klubeja, ravintoloita, museoita ja upeita kulttuuriaarteita sekä viihtyisiä kahviloita ja lapsiystävällisiä puistoja. Berliinissä on lyhyesti sanottuna kaupunginosa jokaiselle, huolimatta siitä mistä olet kiinnostunut.

Jos rakastat kuljeskella rauhallisissa ja viihtyisissä kortteleissa, joissa katuja reunustavat kauniit vanhat rakennukset ja luomuruokaa tarjoavat kahvilat, joihin sinut toivotetaan lastenvaunujen kanssa lämpimästi tervetulleeksi, on Prentzlauer Berg täydellinen kohde. Täältä löydät myös useita kirpputoreja tai flea markets kuten saksalaiset niitä kutsuvat. Jos olet Berliinissä sunnuntaina, suosittelemme käymään Mauerparkin Flea Marketilla. Tarjolla on vintagea, käsitöitä, ruokaa ja juomaa – yhdistettynä ihanasti karaokeen!

Lähellä Kurfürstendammia sijaitsee matkailijoita kiinnostava Kaiser Willhelm Gedächtniskirche eli Keisari Vilhelmin muistokirkko. Tämä vanha kirkko on peräisin toisen maailmansodan ajalta. Samalla alueella sijaitsee myös Berliinin eläintarha. Jos et halua lähteä eläintarhaan, voit käydä drinkillä Monkey-baarissa, josta on suora näköyhteys eläintarhaan. Baarista käsin pääset ihailemaan norsuja turvalliselta etäisyydeltä.

Kreuzberg ja trendikäs Neukölln Berliiniä kutsutaan myös Turkin pääkaupungiksi Turkin ulkopuolella, ja suuri osa turkkilaisista asuu Kreuzbergissä. Luultavasti myös tästä syystä kaupunginosassa vallitsee Välimerellinen tunnelma – vilkasta elämää on kaikkialla kaduilla ja pienissä baareissa. Kreutzbergissä on myös useita suuria klubeja, kuten viereisessä Friedrichainin kaupunginosassa Spree-joen toisella puolella. Joen äärellä, näiden kahden kaupunginosan välisellä rajalla on suurin ja parhaiten säilynein osa muinaista Berliinin muuria. Tämä 1,3 km pituinen muuri täynnä taidetta, tunnetaan nimellä East Side Gallery, ja se on kuin taidemuseo ulkona.

Trendikkäin osa Berliiniä on varmasti juuri nyt Neukölln, joka sijaitsee Kreuzbergin eteläpuolella. Kaupunginosa on todella puhjennut kukkaansa muutaman viime vuoden aikana ja sama meno jatkuu edelleen. Täällä sijaitsee mm. Klunkerkranich, yksi Berliinin ihastuttavimmista kattoterasseista, josta aukeaa uskomaton näköala yli kaupungin. Käymisen arvoinen paikka, suosittelemme. Baari on tosin hivenen vaikea löytää, se sijaitsee piilossa parkkitalon huipulla.

Berliinin nähtävyydet ja dramaattinen historia Sinulle, joka et välitä liikkua pitkiä matkoja lomallasi, suosittelemme Berliinin keskustaa, Mitteä. Myös täällä on paljon nähtävää ja koettavaa, mm. televisiotorni Alexanderplatzilla sekä Museuminselin museot. Berliinin dramaattinen historia on nähtävissä monissa nähtävyyksissä ja museoissa. Yksi suosituimmista paikoista on Checkpoint Charlie – vanha rajanylityspaikka Itä- ja Länsi-Saksan välillä, jossa pääset tutustumaan kylmän sodan aikaisen rajakontrolliin. Kävelyetäisyydellä on myös Brandenburgin portti, yksi Berliinin tunnetuimmista maamerkeistä sekä upea Valtiopäivätalo, Berliinin tunnettu Holokaustimuistomerkki sekä Tiergartenin puisto. Tiergartenissa voit rentoutua ja hengähtää hektisen kaupunkikierroksen jälkeen ja käydä vaikka lenkillä ennen aamiaista hotellissa. Puistoon pääset helposti, jos asut hotellissa Potsdamer Platzilla.

Matkavaihtoehtoja Berliini