Matkat
Podaca

Hinta alkaen

...

Hotelleja

1

Kuvat

Katso kaikki kuvat (1)
Havainnollinen kuva

Hintataso

Hinnat ovat keskihintoja
  • Päivällinenn. 18 e
  • Vesi (1 l)n. 1,20 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaKuna (HRK)
  • Aikaero–1 tunti
  • PääkaupunkiZagreb
  • KieliKroatia
  • Väkilukun. 800

Matkat Podaca

Podaca sijaitsee Makarskan Rivieran eteläosassa. Lomakohde on rauhallinen ja idyllinen – täällä lomailet lähellä tavallista kroatialaista arkea. Podacasta on myös helppo tehdä retkiä vehreälle Hvarin naapurisaarelle.

Podaca ja sen ympäristö tarjoavat palasen aitoa Kroatiaa. Podacassa ja sen naapurikylässä Zaostrogissa on jonkin verran ravintoloita, mutta elämänmeno täällä on kuitenkin melko rauhallista. Molemmat kylät sijaitsevan kävelyetäisyydellä (n. 500 m) hotelliltasi. Podacan sijainti on täydellinen, jos haluat tutustua lähemmin Makarskan Rivieraan. Lähellä on muutamia pieniä pikkukivirantoja, joiden ohi kiemurtelee hieman suurempiin rantalomakohteisiin kuten Igraneen ja Podgoraan sekä Makarskan kaupunkiin johtava tie.

Kristallinkirkas vesi

Luonto on täällä vehreää ja rehevää, kaikkialla kasvaa pinjoja aivan rannoille saakka. Rannat ovat kuvankauniita, niiden valkeat ja sileät pikkukivet pitävät veden kirkkaana ja ihanan turkoosinsinisenä. Ja kun käännät katseesi toiseen suuntaan, kohoaa siellä korkeuksiinsa uljas Biokovon vuoristo.

Vuokraa auto

Helpoin tapa saada mahdollisimman paljon irti lomasta on vuokrata auto yhdeksi tai useammaksi päiväksi. Näin voit kierrellä Makarskan Rivieran alueen kylissä ja lomakohteissa täysin omaan tahtiisi. Alueen pääkaupunkiin, Makarskaan, on matkaa noin 35 kilometriä. Lähempänä, n. 20 km päässä sijaitsevat puolestaan pienet rantalomakohteet Igrane ja Podgora. Asut lisäksi lähellä Biokovon kansallispuistoa, jossa on upeita patikoimiseen ja maastopyöräilyyn sopivia reittejä.

Retki Hvarin saarelle

Suosittelemme päiväretkeä upealle Hvarin saarelle, joka paikoin muistuttaa Ranskan Rivieraa ja paikoin on ihanan rauhallista maalaismaisemaa kukkivine laventeliniittyineen. Podacasta on vain noin viiden kilometrin matka Drvenicin satamaan, josta pääset laivalla tai katamaraanilla Hvarille noin kahdessa tunnissa.

Dalmatian alue

Eteläinen Kroatia on tunnettu kauniista luonnostaan. Kirkkaalla, sinisellä merellä on niin pieniä kuin suuria saaria. Sisämaassa kohoavat korkeuksiinsa jyrkät vuoret. Ilmassa tuoksuu rosmariini ja keväisin alueella kukkivat villit väriherneet.

Valkoista kalkkikiveä ja luomuruokaa

Bracin saarelta peräisin olevaa hieman marmoria muistuttavaa valkoista kalkkikiveä käytetään kaikkialla, niin rakennuksissa kuin kivetyksissä. Ja kun haluat maistaa dalmatialaisia erikoisuuksia, yritä löytää konoba. Tällä nimellä kutsutaan aidoimpia ravintoloita, joissa ruoka on valmistettu lähialueella tuotetuista raaka-aineista ja tarjoillaan varsin kohtuulliseen hintaan.

Matkavaihtoehtoja Podaca