Matkat
Albania

Hinta alkaen

...

Hotelleja

14

Hintataso

Hintaesimerkit ovat Durresista
  • Pizzan. 7 e
  • Vesi (1 l)n. 0,50 e
  • Päivällinenn. 9–12 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaLek (ALL)
  • Aikaero+ 1 t.
  • PääkaupunkiTirana
  • KieliAlbania
  • Väkilukun. 2,9 milj.

Matkat Albania

Ksamili.

Yhä useampi on jo kokenut, mitä kaikkea Albanialla on tarjottavanaan – rantoja, vehreää luontoa, antiikinaikaista kulttuuria ja viehättäviä rantalomakohteita moderneine hotelleineen. Pääkaupunki Tiranan lähellä sijaitsee Durresin Riviera, jossa on kilometrien pituinen hiekkaranta ja sen varrella kulkeva, hieno kävelykatu.

Matkailumaana Albania on jo pitkään ollut naapureidensa, Kreikan, Italian ja Kroatian, varjossa. Nyt näyttäisi kuitenkin olevan aika astua varjoista parrasvaloihin – Albania on matkabloggaajien ja lehtien mukaan tämän hetken nousevia matkakohteita. Mikä ei tietysti mitenkään yllätä niitä, jotka ovat jo päässeet tutustumaan rannikon rantoihin, ruokakulttuuriin, luontoon ja historiallisiin nähtävyyksiin.

Maailmanperintökohteita, rantoja ja herkullista ruokaa

Albania on täynnä kontrasteja aina pohjoisen vihreistä alppihuipuista Välimeren rannikon rannoille ja etelän antiikin aikaisiin nähtävyyksiin. Roomalaiset rakensivat Butrintiin antiikin aikana teattereita ja kylpylöitä. Maailmanperintöluetteloon kuuluvassa ja ”tuhannen ikkunan kaupunkina” tunnetussa Beratissa on viehättäviä kujia ja ottomaanien arkkitehtuuria. Rannikolla on lomakohteita, joissa on ostoskatuja ja ravintoloita, joissa perinteinen balkanilainen keittiö sekoittuu kreikkalaisiin ja italialaisiin vaikutteisiin. Ja edullinen hintataso omalta osaltaan vain kasvattaa ruokahalua!

Durresin Riviera – kilometreittäin hiekkarantaa

Kaikkialla Albaniassa on hienoja rantoja, mutta Durresin Riviera taitaa viedä voiton. Kullankeltainen ja hienohiekkainen ranta ulottuu yli 10 kilometrin matkalle. Durresin Rivieralla voit asua joko värikkäässä Durresin kaupungissa tai aivan rannan äärellä, pienemmässä rantalomakohteessa kaupungin lähellä.
Lue lisää Durresin Rivierasta ja tutustu hotellivalikoimaan »

Näe ja koe Albania

Durresin Rivieran varrella sijaitsevista lomakohteista voit suunnata pääkaupunkiin Tiranaan, jossa parlamentin vanha maanalainen suojatunneli on muutettu museoksi nimeltä Bunk'Art. Kannattaa vierailla myös Krujan vuoristokylässä, jossa on viehättäviä basaareja antiikkilöytöineen ja käsitöineen.

Matkavaihtoehtoja Albania