Matkat
Novigrad

Hinta alkaen

...

Hotelleja

2

Hintataso

Hintaesimerkit Porecista
 • Vesi (1 l):n. 1 e
 • Kevyt päivällinen:n. 15–20 e

Tietoa

Katso kaikki
 • ValuuttaKuna (HRK)
 • Aikaero–1 tunti
 • PääkaupunkiZagreb
 • KieliKroatia
 • Väkiluku4500

Matkat Novigrad

Novigrad

Novigrad on pieni, idyllinen lomakohde, jossa pastellinväriset vanhat talot ympäröivät satamaa kalastajaveneineen. Täällä on useita ravintoloita, jotka tarjoilevat paitsi Istrian keittiön parhainta antia, myös upeat näkymät satamaan ja auringonlaskuun.

Gastronomiaa ja rantoja

Novigrad tunnetaan Istrian parhaimmistoon lukeutuvista ravintoloista gourmet-ruokalajineen ja maistelumenyineen. Ravintoloita löytyy kuitenkin joka hintaluokassa. Useimpien ruokalistoilta löytyy paikallisia vihanneksia, vasta pyydettyä kalaa ja lähiseudulla tuotettua lihaa. Toisinaan järjestetään festivaaleja, jotka keskittyvät tietyn ruokateeman ympärille, esimerkkinä parsa tai kampasimpukat.

Hotellialueelta keskustaan pääset kätevästi rantakatua pitkin. Hotellialueella sijaitsevalla Maestral Beach-rannalla on sekä pikkukiviä että kallioita, vesiurheilua ja rantaravintoloita.

Kirkkoja ja museoita

Novigradin rakennusten persikanväriset ja auringonkeltaiset julkisivut ovat jo nähtävyys itsessään. On mukavaa kävellä kapeilla kujilla ja tutustua pieniin kauppoihin ja tavernoihin, jotka tarjoilevat italialaistyylisiä ruokia. Talojen lomassa on useita kirkkoja ja museoita, joihin voit kurkistaa sisään ja etsiä varjoa. 1700-luvun palatsi on myös osa kaupunkikuvaa.

Istria alueena

Kumpuileva sisämaa sulkee syliinsä vehreät vuoret oliivilehtoineen ja vuoristokylineen. Vuokraa auto ja ajele seudun viinitiloille, maista valkoista Malvasia-viiniä yhdessä paikallisesti tuotetun ilmakuivatun kinkun, prsutin, kanssa. Piipahda tilapuodeissa ja osta tuliaisiksi tryffeleitä ja hunajaa. Jopa pienillä kylillä on omat sesonkijuhlansa kesällä, joten hyvällä onnella saatat päätyä keskelle juhlahumua.

Ruoka ja viini

Italialaiset vaikutteet ovat vahvoja, ja jokaisella aterialla tarjotaan pastaruokalaji – usein villiparsan ja tryffelien, Istrian metsien herkkujen kera. Suurin osa ruoasta on paikallisesti tuotettua – nauti vaikkapa vastapyydetystä, grillatusta kalasta ja tasokkaista liharuoista. Suosittelemme ravintolaelämystä konobassa, paikallisessa tavernassa, joka tarjoaa kroatialaisia ruokalajeja. Istriassa ruoan ja juoman hintataso on myös monia muita Välimeren lomakohteita matalampi, mikä ei ole lainkaan hassumpi asia lomailijan kannalta.

Retkivinkkejä

 • Vilkas Porecin lomakohde, jossa on viihtyisä keskusta, sijaitsee vain 15 km päässä Novigradista
 • Venetsia – päiväretki veneellä
 • Veneretki kauniille Limin vuonolle
 • Baredine Cave -luola tippukivimuodostelmineen

Matkavaihtoehtoja Novigrad