Matkat
Porec

Hinta alkaen

...

Hotelleja

8

Hintataso

Arvioitu keskihinta
  • Kevyt päivällinen:n.15–20 e
  • Vesi (1 l):n. 1 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaKuna (HRK)
  • Aikaero–1 tunti
  • PääkaupunkiZagreb
  • KieliKroatia
  • Väkilukun. 17 000

Matkat Porec

Porec

Porec on idyllinen pieni kaupunki, joka levittäytyy saariston ympäröimälle niemekkeelle. Vanhankaupungin venetsialaiset talot ja bysanttilainen basilika luovat osaltaan kiehtovaa tunnelmaa yhdessä viihtyisien ravintoloiden ja Istrian trendikkäimmän huvielämän kanssa. Uimapaikkoja kallioineen ja laitureineen löytyy sekä kaupungista että sen lähettyviltä.

Porec sijaitsee niemimaan länsirannikolla ja on Istrian tunnetuin lomakohde. Kuljeskele vanhankaupungin charmikkailla kivikujilla ja poikkea krouveihin, jäätelöbaareihin ja livemusiikkia soittaviin baareihin.

Keskellä kaupunkia sijaitsee St Eufrasiuksen basilika 500-luvulta, josta löydät Unescon maailmanperintölistan upeat lattiamosaiikit. Satamassa odottavat purjeveneet ja kahvibaarit, jotka tarjoavat tuulahduksen italialaista tunnelmaa.

Rantapoukamat ja saaret

Voit pulahtaa uimaan kaupungin keskustassa. Myös vanhankaupungin pohjois- ja eteläpuolella on paljon uimapaikkoja, hotelleja, leirintäalueita ja vesiurheilukeskuksia. Hyppää rannikkoa pitkin kulkevan minijunan kyytiin, pinjametsien halki Plava Zelenaan ja Plava Lagunaan – kahteen merenpoukamaan, josta löydät uimakallioita ja -laitureita. Rantapromenadilla voit myös pyöräillä, tehdä kävelyretkiä ja harjoitella juoksua. Retkiveneet lähtevät kaupungista Sveti Nikolan saarten rannoille sekä Isabellan hotellisaarelle.

Enemmän kulttuuria

Tunnin ajomatkan päässä Porecista sijaitsee Rovinj taidegallerioineen ja porraskujineen sekä Pulan kaupunki, jonka kuuluisa amfiteatteri on yhtä hyvin säilynyt kuin Rooman Colosseum.

Istria alueena

Kumpuileva sisämaa sulkee syliinsä vehreät vuoret oliivilehtoineen ja keskiaikaisine vuoristokylineen. Vuokraa auto ja ajele seudun viinitiloille, maista valkoista Malvasia-viiniä yhdessä paikallisesti tuotetun ilmakuivatun kinkun, prsutin, kanssa. Piipahda tilapuodeissa ja osta tuliaisiksi tryffeleitä ja hunajaa. Jopa pienillä kylillä on omat sesonkijuhlansa kesällä, joten hyvällä onnella saatat päätyä keskelle juhlahumua.

Ruoka ja viini

Italialaiset vaikutteet ovat vahvoja, ja jokaisella aterialla tarjotaan pastaruokalaji – usein villiparsan ja tryffelien, Istrian metsien herkkujen kera. Suurin osa ruoasta on paikallisesti tuotettua – nauti vaikkapa vastapyydetystä, grillatusta kalasta ja tasokkaista liharuoista. Suosittelemme ravintolaelämystä konobassa, paikallisessa tavernassa, joka tarjoaa kroatialaisia ruokalajeja. Istriassa ruoan ja juoman hintataso on myös monia muita Välimeren lomakohteita matalampi, mikä ei ole lainkaan hassumpi asia lomailijan kannalta.

Retkivinkkejä

  • Venetsia – päiväretki veneellä
  • Veneretki kauniille Limin vuonolle
  • Baredine Cave -luola tippukivimuodostelmineen

Voit varata retket etukäteen kaksi kuukautta ennen lomaa.

Matkavaihtoehtoja Porec