Matkavakuutus

Loma on vuoden odotetuinta aikaa, ja matkavakuutus on järkevä valinta ja pieni hinta mielenrauhasta lomalle ja loman odotukseen. Lomalle lähdetään rentoutumaan, lataamaan akkuja ja nauttimaan mukavasta yhdessäolosta. Joskus voi sairastuminen tai tapaturma kuitenkin varjostaa lomaa tai voit joutua perumaan matkan äkillisen sairauden vuoksi.

Matkavakuutukset koko perheelle

 • Allianzin matkavakuutus sopii kaikkialle maailmaan suuntautuville matkoille
 • 1.7.2017 alkaen 2–15-vuotiaiden vakuutukset maksavat 50 % normaalihinnasta edellyttäen, että saman matkavarauksen aikuiselle on varattu vastaava, täysihintainen vakuutus
 • Laaja yhteistyöverkosto

Matkavakuutus alk. 40 e!

 • Haluatko matkavakuutuksen, joka korvaa matkasairauden tai tapaturman aiheuttamat hoitokulut ilman ylärajaa? Valitse siinä tapauksessa Hoitokuluvakuutus / Hoitokuluvakuutus (reittilennot)
 • Jos haluat kattavamman vakuutuksen, joka korvaa myös matkan keskeytymiseen, matkalta myöhästymiseen tai matkan odottamiseen liittyviä perusteltuja kuluja sekä sisältää matkatavaravakuutuksen, valitse Super Turva / Super Turva (reittilennot)
 • Jos matkustat reittilennolla, suosittelemme ottamaan Peruutusvakuutuksen
 • Näet varausvaiheessa netistä sekä varauksesi Minun lomani -sivulta, mitkä vakuutustuotteet ovat saatavilla juuri sinun matkaasi

Hoitokuluvakuutus

Matkasairauden tai tapaturman aiheuttamat hoitokulut korvataan ilman ylärajaa. Matkasairauden hoitoa korvataan enintään 120 päivältä hoidon alkamisesta ja tapaturman hoitoa enintään kolme vuotta. Matkavakuutus korvaa lisäksi matkan peruuntumiseen liittyviä perusteltuja kuluja sekä mm. vainajan kuljetuksen kotimaahan. Tutustu tarkkoihin vakuutusehtoihin alla.

Hinta: 40 e/viikko (max 9 pvä), tai 55 e/2 viikkoa (max 16 pvä)

Reittilennolla matkustaville tarjolla on Hoitokuluvakuutus (reittilennot). Hoitokuluvakuutus (reittilennot) on muutoin sama kuin Hoitokuluvakuutus, mutta se ei sisällä peruutusturvaa. Suosittelemme reittilennolla matkustaville asiakkaille erillisen Peruutusvakuutuksen ottamista, lue lisää alla.

Super Turva

Super Turva kattaa kaikki Hoitokuluvakuutuksen kohdalla mainitut kulut. Super Turva korvaa lisäksi matkan keskeytymiseen, matkalta myöhästymiseen tai matkan odottamiseen liittyviä perusteltuja kuluja. Lisäksi matkavakuutukseen sisältyy matkatavaravakuutus 2000 euroon asti. Matkatavaravakuutus korvaa matkatavaran vahingoittumisen tai varkauden ilman omavastuuta, sekä matkatavaroiden myöhästymisestä (yli 6 h) tai katoamisesta aiheutuvia kuluja. Jos menetät sairauden vuoksi yli puolet lomasta, vakuutus kattaa myös korvaavan loman. Tutustu tarkkoihin vakuutusehtoihin alla.

Hinta: 66 e/viikko (max 9 pvä) tai 86 e/2 viikkoa (max 16 pvä)

Reittilennolla matkustaville tarjolla on Super Turva (reittilennot). Super Turva (reittilennot) on muutoin sama kuin Super Turva, mutta se ei sisällä peruutusturvaa. Suosittelemme reittilennolla matkustaville asiakkaille erillisen Peruutusvakuutuksen ottamista, lue lisää alla.

Peruutusvakuutus reittilennoilla matkustaville

Jos olet varannut matkan reittilennoilla ja joudut muuttamaan matkasuunnitelmiasi esim. sairauden vuoksi, peruutuskulut voivat olla aikaisessa vaiheessa jopa 50-100 % matkan hinnasta.

Peruutusvakuutus kattaa peruutuskulusi mm. silloin, jos sinä tai matkatoverisi sairastuu, tai et voikaan matkustaa esim. raskauden vuoksi. Tutustu tarkkoihin vakuutusehtoihin alla.

Peruutusvakuutus on valittava jo varausvaiheessa ja vakuutus astuu voimaan heti maksun jälkeen. Peruutusvakuutus on otettava erikseen myös lapsille.

Tärkeä tietää

 • Matkavakuutus myönnetään henkilölle, joka asuu vakituisesti Suomessa. Vakuutetun pitää olla 86-vuotias tai nuorempi ja hänellä pitää olla voimassa oleva Kela-kortti. Matkavakuutusta ei voi ostaa ilman vanhempia/isovanhempia matkustavalle alle 16-vuotiaalle.
 • Matkavakuutus tulee maksaa heti sen ostohetkellä. Jos et ole vielä maksanut ennakkomaksua, voit maksaa vakuutusmaksun ennakkomaksun yhteydessä. Voit lisätä matkustajavakuutuksen varauksellesi lähtöpäivään saakka.
 • Matkavakuutuksen antama suoja alkaa välittömästi, kun vakuutus on maksettu.
 • Mikäli vakuutusturvasi ei täytä vaatimuksiasi ja haluat irtisanoa vakuutuksesi, pyydämme ilmoittamaan asiasta TUIlle 14 vuorokauden kuluessa siitä kun olet maksanut vakuutusmaksusi ja vastaanottanut vakuutusvahvistuksen sähköpostiisi. Jos irtisanot vakuutuksesi 14 vuorokauden sisällä sen maksamisesta, maksamasi vakuutusmaksu palautetaan, paitsi mikäli vakuutuksesi on umpeutunut tai olet tehnyt korvausvaatimuksen tai olet aikeissa tehdä korvausvaatimuksen, jolloin maksua ei palauteta. Et kuitenkaan voi irtisanoa vakuutusta enää, jos vakuutuksen alaisen, matkasi alkamispäivämäärään on alle seitsemän (7) päivää.
 • Jos sinulla on olemassa olevia sairauksia, tutustuthan vakuutusehtoihin huolella, koska matkavakuutuksessa on rajoituksia siltä osin.

Vakuutusehdot tilauslennoilla matkustaville pdf-tiedostoina

Vakuutusehdot reittilennoilla matkustaville pdf-tiedostoina

Risteilymatkustajien vakuutusehdot pdf-tiedostoina

Kun ostat matkavakuutuksen, saat meiltä vahvistuksen vakuutusostosta sähköpostiisi ja tuo vahvistus toimii todistuksena vakuutuksen olemassaolosta.

Allianzilla on oma 24 tuntia vuorokaudessa päivystävä puhelin vakavia sairaus- ja onnettomuustapauksia varten. Puhelinnumero on +358 9 37 47 74 30 ja numerossa palvellaan suomen kielellä. Sama numero palvelee myös korvaushakemusasioissa.