Meksiko - Passi ja viisumi

Meksikoon matkustettaessa passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Meksikoon saavuttaessa on täytettävä maahantulokaavake, johon on merkitty oleskeluaika, ja se säilytettävä maasta poistumiseen asti. Meksikon suurlähetystö puh. 09 586 0430.

Passin kuvasivusta on hyvä ottaa kopio ja pitää se mukana matkan ajan.

Meksikon suositusten mukaisesti kaikkien matkustajien tulee tehdä tullausilmoitus verkossa aikaisintaan 3 vrk ennen matkalle lähtöä. Tullausilmoitus tulee tulostaa ja ottaa matkalle mukaan. Mikäli et voi tehdä ilmoitusta ennen matkaa, on se mahdollista tehdä vielä maahan saapuessa (rajamuodollisuuksien nopeuttamiseksi on suositeltavaa tehdä se etukäteen). Mikäli tuot maahan yli 10 000 Amerikan dollaria (USD) tai vastaavalla arvolla Meksikon pesoja (MXN), tulee sinun lisäksi tehdä ilmoitus käteisvarojen maahantuonnista.

Koska lennot Meksikoon kulkevat USA:n ilmatilan kautta, edellyttävät USA:n viranomaiset lentoyhtiöltä tiettyjen ns. Secure flight -tietojen keräämistä ja ilmoittamista matkustajista ennen lennon lähtöä Helsingistä. Lue lisää Secure flight -käytännöstä.

Huomioithan, että jos lennolla on välilasku tai koneenvaihto USA:ssa, tai jos vietät osan lomastasi USA:ssa, täytyy sinulla olla ESTA-matkustuslupa. ESTA-matkustuslupaa tulee hakea viimeistään 72 tuntia ennen lentoa. Lisätietoja ESTA-hakemuksesta »

Mikäli lennolla on välilasku tai koneenvaihto Kanadassa, tai jos vietät osan lomastasi Kanadassa, täytyy sinulla olla eTa-matkustuslupa. Lisätietoja eTA-hakemuksesta »

Lue lisää Meksikosta »