Ateriat ja juomat

Yksi odotetuimmista asioista lomalla on hyvä ruoka. Useissa hotelleissamme voit varata edullisesti monipuolisen ja vaivattoman ateriakokonaisuuden ja säästää näin loman ateriakuluissa.

Lisämaksulliset ateriat varataan aina kaikille samalla matkavarauksella oleville matkustajille, myös lapsille. Mikäli hotelliesittelyssä ei toisin mainita, lasten ateriahinta koskee alle 12-vuotiaita lapsia.

Ateriavaihtoehdot ja raaka-aineet vaihtelevat hotelleittain ja maittain. Alla on kuvattuna yleisimmät ateriapalvelut.

Aamiainen

Hotellikohtaiset erot aamiaisen sisällössä ovat suuria. Mikäli hotelliesittelyssä ei muuta mainita, tarkoitetaan aamiaisella perinteistä ns. mannermaista aamiaista eli aamukahvia. Aamiainen voi olla myös aamiaispöytä eli buffetaamiainen, amerikkalainen aamiainen tai englantilainen aamiainen. Joskus hotelli voi tarjota lisämaksua vastaan myös muuta aamiaista täydentävää, esim. vastapuristettua tuoremehua.

•Perinteinen ns. mannermainen aamiainen eli aamukahvi sisältää tavallisesti kahvia, teetä, valkoista leipää, voita ja marmeladia, ellei muuta mainita.
•Aamiaispöytä käsittää esim. runsaammin leikkeleitä, mehuja ja hiutaleita.
•Amerikkalainen aamiainen on mannermainen aamiainen, jossa lisäksi on useasti pekonia, hedelmiä, mehua, kahvia sekä kananmunia jossain muodossa.
•Englantilainen aamiainen sisältää kananmunia jossain muodossa, pekonia, paahtoleipää, valkeita papuja tomaattikastikkeessa, mehua, teetä tai kahvia.

Puolihoito

Puolihoito sisältää aamiaisen lisäksi päivällisen (eli illallisen) hotellilla ilman ruokajuomia ellei hotelliesittelyssä muuta mainita. Joissakin hotelleissa on mahdollisuus vaihtaa päivällinen lounaaseen. Ruokajuomat maksetaan suoraan hotelliin.

Täysihoito

Täysihoito sisältää aamiaisen, lounaan ja illallisen ilman ruokajuomia. Ruokajuomat maksetaan suoraan hotelliin.

All Inclusive

All Inclusive sisältää aamiaisen, lounaan ja päivällisen ruokajuomineen. Myös jälkiruoat, välipalat, juomat baarissa (ei tuontimerkkejä) sekä viihdeohjelma sisältyvät hintaan.

Ateriat TUI Blue For Families -hotelleissa

Useimmissa TUI Blue For Families -hotelleissamme on All Inclusive -mahdollisuus. All Inclusiven lisäksi valittavanasi ovat myös puolihoito tai aamiaispöytä. Tarkemmat tiedot kunkin hotellin tarjoamista ateriavaihtoehdoista löydät hotelliesittelystä.

Lapset syövät ilmaiseksi

Määritellyissä hotelleissa alle 13-vuotiaat lapset saavat ilmaiset ateriat kun vastaava ateria (aamiainen, puolihoito tai All Inclusive) varataan saman matkavarauksen aikuisille etukäteen. Lasten ikäraja vaihtelee hotelleittain. Lue lisää hotelliesittelystä. Huom. Kesästä 2020 lähtien etu koskee alle 12-vuotiaita lapsia.

Hyvä tietää

Allergioista tai ruokavaliosta johtuvia erikoisaterioita emme valitettavasti pysty takaamaan. Lue lisää erikoisruokavalioista »

Puolihoito-, täysihoito- tai All Inclusive -ateriat tarjoillaan joko noutopöydästä tai voit valita ateriakokonaisuuden suppeammalta ruokalistalta (menuateria). Lomakauden alussa ja lopussa, tai kun hotellissa on muuten vähemmän vieraita, saattaa hotellissa normaalin buffetaterian sijasta olla tarjolla menuateria. Hotelleissa, joissa on myös à la carte -ravintola/ravintoloita, on yleensä mahdollista suoraan hotelliin maksettavaa lisämaksua vastaan nauttia päivällinen, ja joissakin tapauksissa myös lounas, à la carte -ravintolassa. Pöytävaraus on yleensä välttämätön ja se tehdään suoraan hotelliin. Emme voi taata pöytävarauksen onnistumista, koska paikkoja on rajoitetusti. Tutustu aterioita koskeviin tarkempiin tietoihin oman hotellisi esittelystä.

Voit nauttia hotellin hintaan sisältyviä tai lisämaksusta varaamiasi aterioita siitä alkaen kun ensimmäinen hotellivuorokausi alkaa ja siihen asti kun viimeinen hotellivuorokausi päättyy, mikäli hotelliesittelyssä ei ole muuta mainittu. Johtuen lentoaikatauluista ja mahdollisen lentokenttäkuljetuksen saapumis- ja lähtöajoista, voi joku varatuista aterioista jäädä käyttämättä. Jos kuljetus lentokentälle tai retkelle lähtee ennen hotellin aamiaistarjoilua, kannattaa hotellin vastaanotosta käydä hyvissä ajoin kysymässä, onko mahdollista saada aamiaispaketti mukaan.

Terveyden kannalta on useimmissa lomakohteissa turvallisinta käyttää juomavetenä pullotettua vettä. Useissa hotelleissa on omien ruokien ja juomien vieminen hotellihuoneisiin kiellettyä.

Tarkista hotellin hintaan sisältyvät ja mahdollisesti lisämaksua vastaan varattavat ateriat hotelliesittelystä tai soittamalla asiakaspalveluumme.