Ateriat ja juomat

Yksi odotetuimmista asioista lomalla on hyvä ruoka. Useissa hotelleissamme voit varata edullisesti monipuolisen ja vaivattoman ateriakokonaisuuden ja säästää näin loman ateriakuluissa.

Lisämaksulliset ateriat varataan aina kaikille samalla matkavarauksella oleville matkustajille, myös lapsille. Mikäli hotelliesittelyssä ei toisin mainita, lasten ateriahinta koskee alle 12-vuotiaita lapsia.

Ateriavaihtoehdot ja raaka-aineet vaihtelevat hotelleittain ja maittain. Alla on kuvattuna yleisimmät ateriapalvelut.

Aamiainen

Aamiainen on joko perinteinen aamiainen, aamiaispöytä, amerikkalainen aamiainen tai englantilainen aamiainen.

•Perinteinen aamiainen on tavallisesti ns. mannermainen aamiainen eli aamukahvi, joka sisältää kahvia, teetä, valkoista leipää, voita ja marmeladia, ellei muuta mainita.
•Aamiaispöytä käsittää esim. runsaammin leikkeleitä, mehuja ja hiutaleita.
•Amerikkalainen aamiainen on mannermainen aamiainen, jossa lisäksi on useasti pekonia, hedelmiä, mehua, kahvia sekä kananmunia jossain muodossa.
•Englantilainen aamiainen sisältää kananmunia jossain muodossa, pekonia, paahtoleipää, valkeita papuja tomaattikastikkeessa, mehua, teetä tai kahvia.

Puolihoito

Puolihoito sisältää kattavan aamiaisen sekä lounaan tai illallisen hotellilla ilman ruokajuomia. Ruokajuomat maksetaan suoraan hotelliin.

Täysihoito

Täysihoito sisältää aamiaisen, lounaan ja illallisen ilman ruokajuomia. Ruokajuomat maksetaan suoraan hotelliin.

All Inclusive

All Inclusive sisältää aamiaisen, lounaan ja päivällisen ruokajuomineen noutopöydästä. Myös jälkiruoat, välipalat, juomat baarissa (ei tuontimerkkejä) sekä viihdeohjelma sisältyvät hintaan.

Ateriat TUI Blue For Families -hotelleissa

Useimmissa TUI Blue For Families -hotelleissamme on All Inclusive -mahdollisuus. All Inclusiven lisäksi valittavanasi ovat myös puolihoito tai aamiaispöytä. Tarkemmat tiedot kunkin hotellin tarjoamista ateriavaihtoehdoista löydät hotelliesittelystä.

Lapset syövät ilmaiseksi

Määritellyissä hotelleissa alle 13-vuotiaat lapset saavat ilmaiset ateriat kun vastaava ateria (aamiainen, puolihoito tai All Inclusive) varataan saman matkavarauksen aikuisille etukäteen. Lasten ikäraja vaihtelee hotelleittain. Lue lisää hotelliesittelystä. Huom. Kesästä 2020 lähtien etu koskee alle 12-vuotiaita lapsia.

Hyvä tietää

Allergioista tai ruokavaliosta johtuvia erikoisaterioita emme valitettavasti pysty takaamaan. Lue lisää erikoisruokavalioista »

Terveyden kannalta on useimmissa lomakohteissa turvallisinta käyttää juomavetenä pullotettua vettä. Useissa hotelleissa on omien ruokien ja juomien vieminen hotellihuoneisiin kiellettyä.

Voit tarkistaa hotelliateriat ja saatavuuden hotelliesittelyistä tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Asiakkaiden, jotka ovat varanneet puoli-, täysihoidon tai All Inclusiven olisi hyvä tietää, että lomakauden alussa ja lopussa, tai kun hotellissa on muuten vähemmän vieraita saattaa hotellissa buffetaterian sijasta olla tarjolla à la carte -ateria. Tämä koskee niitä hotelleja, joissa normaalisti on tarjolla buffetateria.

Johtuen lentoaikatauluista, saapumis- ja kotiinlähtöajoista, voi joku varatuista aterioista jäädä käyttämättä. Jos kuljetus lentokentälle tai retkelle lähtee ennen hotellin aamiaistarjoilua, kannattaa hotellin vastaanotosta käydä hyvissä ajoin kysymässä, onko mahdollista saada aamiaispaketti mukaan.