Matkapaketti reittilennoilla

Jos olet varannut matkapaketin reittilennoilla ja haluat varata lisäpalveluja kuten tietyt istumapaikat tai lisämatkatavaraa, voit useimmissa tapauksissa kääntyä suoraan kyseessä olevan lentoyhtiön puoleen. Tax free -tuotteita on toisinaan myytävänä lennon aikana, mutta tuotteiden ennakkotilaaminen ei ole mahdollista. Lentoyhtiöiden lisäpalvelutarjonnassa on eroja, ja oman lentomatkasi tarjonnan löydät lentoyhtiön kotisivuilta varauksellesi kirjautumalla.

Tärkeää! Lentoyhtiön sivuille kirjautuessa nimi tulee kirjoittaa varaukselle aivan kuten passissa – oikein kirjoitettuna ja sisältäen sukunimen lisäksi kaikki etunimet.
Mikäli nimessäsi on ä tai ö -kirjaimia, tulee ne kirjoittaa muotoon ae tai oe (esim. Mäki kirjoitetaan muodossa Maeki).

Autamme sinua toki lisäpalveluvarauksen tekemisessä myös asiakaspalvelussamme palvelumaksua vastaan. Palveluhinnastomme löydät täältä: https://www.tui.fi/asiakaspalvelu/ota-yhteytta/palveluhinnasto/. Minun lomani -sivulta voit tarkistaa, minkä lentoyhtiön lennot ja matkustusluokan olet varannut. Jos olet varannut matkapaketin reittilennoilla, pätevät alla olevat tiedot.

Huomioithan, että reittilentopakettiin ei aina voi yhdistää TUIn lentokenttäkuljetusta. Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

Istumapaikka lennolle

Osaan lennoista voit varata istumapaikat etukäteen lisämaksua vastaan. Joskus voit vielä lisämaksua vastaan tai maksutta vaikuttaa istumapaikkasi sijaintiin lähtöselvityksen yhteydessä. Oman lentomatkasi tiedot saat, kun kirjaudut varauksellesi lentoyhtiön sivuilla.

TUIn istumapaikat reittilennoilla ovat pääsääntöisesti Economy- tai vastaavassa luokassa. Matkustusluokan korottaminen ei ole mahdollista TUIn asiakaspalvelun kautta. Osa lentoyhtiöistä tarjoaa mahdollisuuden matkustusluokan korottamiseen omilla kotisivuillaan tai asiakaspalvelunsa kautta lentoyhtiölle suoritettavaa maksua vastaan.

Lentoateriat

Useimmilla Euroopan sisäisillä lennoilla on mahdollisuus ostaa välipaloja tai pienempiä aterioita ilman ennakkotilausta. Pidemmillä lennoilla ateria sisältyy usein hintaan, mutta osaan lennoista, voit varata lentoaterian lisämaksusta. Oman lentomatkasi tiedot saat, kun kirjaudut varauksellesi lentoyhtiön sivuilla.

Matkatavarasäännöt

Lentoyhtiö Matkatavarat Lentoyhtiön kotisivu
Aegean Airlines Matkatavarasäännöt Aegean Airlines Aegean Airlines
Air Arabia Matkatavarasäännöt Air Arabia Air Arabia
Air Baltic Matkatavarasäännöt Air Baltic Air Baltic
Air France Matkatavarasäännöt Air France Air France
Austrian Airlines Matkatavarasäännöt Austrian Airlines Austrian Airlines
British Airways Matkatavarasäännöt British Airways British Airways
Condor Matkatavarasäännöt Condor Condor
Emirates Matkatavarasäännöt Emirates Emirates
Finnair Matkatavarasäännöt Finnair Finnair
Fly Dubai Matkatavarasäännöt Fly Dubai Fly Dubai
KLM Matkatavarasäännöt KLM KLM
Lufthansa Matkatavarasäännöt Lufthansa Lufthansa
Norwegian TUIn kautta varattujen Norwegianin reittilennoilla sisältyy aina kaksi (2) ruumaan menevää matkatavaraa ja käsimatkatavara(t): Ennen 23.1.2020 tehdyillä varauksilla hintaan sisältyy kaksi (2) ruumaan menevää matkatavaraa (max. 20 kg/kpl) ja yksi käsimatkatavara (max. 10 kg, 55 x 40 x 23 cm.) per matkustaja. 23.1.2020 jälkeen tehdyillä varauksilla hintaan sisältyy kaksi (2) ruumaan menevää matkatavaraa (max. 23 kg/kpl), yksi istuimen alle sijoitettava pieni käsimatkatavara (max. 30 x 20 x 38 cm.) ja yksi matkatavarahyllylle sijoitettava iso käsimatkatavara (max. 55 x 40 x 23 cm.) per matkustaja. Käsimatkatavaroiden sallittu yhteispaino enintään 10kg. Huom! Dubain lennoilla käsimatkatavara saa painaa max 8 kg. Huomaa, että mahdolliset lisäpalveluvaraukset Norwegianin reittilennoille on tehtävä TUIn asiakaspalvelun kautta. Norwegian
Qatar Airways Matkatavarasäännöt Qatar Airways Qatar Airways
SAS Matkatavarasäännöt SAS SAS
Singapore Airlines Matkatavarasäännöt Singapore Airlines Singapore Airlines
TAP Airlines Matkatavarasäännöt TAP Airlines TAP Airlines
Turkish Airlines Matkatavarasäännöt Turkish Airlines Turkish Airlines