Matkat
Brac

Hinta alkaen

...

Hotelleja

2

Hintataso

Hinnat ovat keskihintoja
  • Päivällinenn. 10 e
  • Vesi (1 l)n. 1,20 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaKuna (HRK)
  • Aikaero–1 tunti
  • PääkaupunkiZagreb
  • KieliKroatia
  • Väkiluku4 171 000

Matkat Brac

Brac

Brac on Makarskan Rivieran edustan saariston suurin saari. Varaa matka Bracille, niin pääset nauttimaan saaren rannoista, vaelluspoluista, tuoksuvista pinjametsistä, vuorista upeine näköaloineen sekä idyllisistä rantakylistä. Valintasi teet kahden viehättävän lomakohteen Supetarin ja Bolin välillä. Viimeksi mainitussa on Kroatian tunnetuin ranta Zlatni Rat – ”Kultainen niemi”.

Brac kohoaa merestä aivan mantereella sijaitsevan Splitin kaupungin edessä, lautta saarelle vie noin 50 minuuttia. Maisema on maalaismaista pinjametsien peittämine vuorineen sekä viini- ja oliiviviljelmineen. Saareen voit tutustua monella tapaa. Monet vuokraavat auton muutamaksi päiväksi, suosittua on myös kajakkimelonta, kiipeily, maastopyöräily, patikointi sekä viinitiloilla vierailu. Saaren korkeimmalta paikalta Vidova Goralta (778 meren pinnan yläpuolella) avautuu huikea näköala.

Bolin kaupunki ja Zlatni Rat -ranta

Pienessä Bolin kaupungissa etelärannikolla on sekä viehättävää vanhaa asutusta että matkailijoille suunnattuja alueita. Kultainen Zlatni Ratin ranta on tunnettu kapenevasta kärjestään, joka kääntyy eri suuntiin aina virtauksesta riippuen. Sataman lähellä on vilkas keskusta, jossa on aitoja ravintoloita ja kivoja baareja. Hieno rantakatu kulkee useita kilometrejä pinjapuiden katveessa Zlatni Ratista ohi keskustan ja aina vanhalle dominikaaniluostarille asti.

Pikkukaupungin tunnelmaa Supetarissa

Vastakkaisella puolella saarta sijaitsee pieni Supetarin satamakaupunki, jonne saapuvat laivat Splitistä. Vaikka paikka on hieman Bolia suurempi, on tunnelma sangen rauhallinen. Idyllisintä Supertaria on sen kaareva satama, jossa sini-valkoiset kalastajaveneet keinuvat hiljakseen laineilla ja ravintolat seisovat riveissään barokkityylisen Pyhän Peterin kirkon kellotornin alla. Pieniä, kirkasvetisiä pikkukivirantoja on kaikkialla.

Dalmatian alue

Eteläinen Kroatia on tunnettu kauniista luonnostaan. Bracin saarelta näkyy toisessa suunnassa naapurisaari Hvar ja toisessa manner, jolla jyrkät vuoret kohoavat korkeuksiinsa Makarskan Rivieran kylien ja rantojen taustalla kuin kivettynyt vuorovesiaalto. Ilmassa tuoksuu rosmariini ja keväisin alueella kukkivat villit väriherneet.

Valkoista kalkkikiveä ja luomuruokaa

Bracin saarelta peräisin olevaa hieman marmoria muistuttavaa valkoista kalkkikiveä käytetään kaikkialla, niin rakennuksissa kuin kivetyksissä. Ja kun haluat maistaa dalmatialaisia erikoisuuksia, yritä löytää konoba. Tällä nimellä kutsutaan aidoimpia ravintoloita, joissa ruoka on valmistettu lähialueella tuotetuista raaka-aineista ja tarjoillaan varsin kohtuulliseen hintaan.

Matkavaihtoehtoja Brac