Matkat
Barcelona

Hinta alkaen

...

Hotelleja

41

Hintataso

Hintaesimerkit Playa del Inglesistä
  • Pizzan. 10 e
  • Vesi (1,5 l)n. 0,70 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero-1/-2 tuntia
  • PääkaupunkiMadrid
  • KieliEspanja
  • Väkiluku46 560 000

Matkat Barcelona

Barcelona

Barcelona on Katalonian itsehallintoalueen ylpeänä sykkivä sydän. Ei ole ihme, että Barcelona on matkailijoiden keskuudessa yksi Euroopan suosituimmista suurkaupungeista ja monen viikonloppumatkan suosikkikohde. Täällä on kaikkea barokkikirkoista ja taidemuseoista huippuyökerhoihin, designkauppoihin ja tapasravintoloihin. Kokonaisuuden kaupungin keskellä kruunaa ihana La Barcelonetan ranta-alue.

Barcelonassa on helppo liikkua. Plaça de Catalunya -aukiolta lähtee kaksi pääkatua. Paraatikatu Passeig de Gràcia vie pohjoiseen kohti Eixamplen kaupunginosaa, jossa asunnot ovat hienoja ja hinnoissaan. Koristeellisten art nouveau -tyylisten rakennusten seassa seisoo Casa Batlló, yksi arkkitehti Antoni Gaudín suunnittelemista tunnetuista rakennuksista.

Kukkia ja katutaidetta

Kävelykatu La Rambla vie Plaça de Catalunyalta etelään kohti satamaa. Plataanipuiden alla on levittäytyneenä kahviloita ja markkinakojuja, joissa myydään jalkapallopaitoja. Matkailijoiden suosimalla kadulla kuhisee katutaitelijoita ja kukkakauppiaita. La Ramblan itäpuolelta löydät vanhan Barri Gòtic -kaupunginosan, jonka kapeilla kujilla on kodikkaita ravintoloita ja pikkubaareja. Täällä on roomalaisten aikaisia raunioita ja keskiaikainen palatsi, jonka läheltä löytyy pieniä putiikkeja. El Bornin ja El Ravalin kaupungiosat ovat kokeneet kevyen kasvojen kohotuksen ja niistä löytyy sulassa sovussa taidegallerioita, hienoja ravintoloita ja trendikkäitä jazz-klubeja.

Kahvia, cavaa ja sangriaa

Barri Gòticin kaupunginosassa kannattaa käydä ihastelemassa Plaça de Sant Jaumen katedraalia ja Plaça Reialin torin tunnelmaa. Päivisin katalonialaiset hörppivät kahvia ja vastapuristettua appelsiinimehua, mutta iltaisin ja myöhään yöhön saakka kuhisee torin ympäristön baarit ja klubit. Vilkasta yöelämää löytyy myös El Ravalin kaupunginosasta.

Rauhallisempaa vintagea

Gràcian kaupunginosassa on rento ja vähän boheemikin ilmapiiri. Alueella on tori, vintage- ja luomuliikkeitä sekä ruokaa maailman melkein joka kolkasta.

Hiekkaranta keskellä kaupunkia

La Ramblalta voi kävellä tai mennä metrolla La Barcelonetan rannalle. Kilometrin pituista rantaa reunustaa ravintolat ja baarit.

Taidetta ja arkkitehtuuria

Maailmankuuluilla espanjalaisilla taiteilijoilla, kuten Mirólla, Tàpiesilla ja Picassolla on nimikkomuseot Barcelonassa. Eniten katukuvassa näkyy kuitenkin Antoni Gaudí, joka on suunnitellut muun muassa ainutlaatuisen La Sagrada Familia -kirkon. Älä ohita Güellin puistoa, jossa on esillä Gaudín tyypillisiä mosaiikkeja ja ihastuttava näköala yli koko Barcelonan.

Varaa Barcelonan matka TUIlta

Barcelonaan lennetään reittilennolla, mikä tarkoittaa sinulle vapaasti valittavaa matkan pituutta. Lomakohteessa ei ole oppaita, mutta voit ottaa yhteyttä online-keskukseemme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Sekä ennen matkaa että sen aikana.

Risteilylle Barcelonasta

Barcelonan satamasta lähtee useita risteilyjä Välimerelle, mistä voit valita mieleisesi. Risteily on kätevä tapa matkustaa ja näet monta lomakohdetta yhdellä kertaa. Katso TUIn risteilyt Välimerellä »

Matkavaihtoehtoja Barcelona