Matkat
Sitges

Hinta alkaen

...

Hotelleja

6

Hintataso

Hinnat ovat keskihintoja
  • Vesi (1,5 l)n. 0,60 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero- 1 tunti
  • PääkaupunkiMadrid
  • KieliEspanja
  • Väkilukun. 27 000

Matkat Sitges

Sitges

Sitges on kaunis rannikkokaupunki, jossa yhdistyvät katalonialainen pikkukaupungin viehätys sekä kulttuuri, aidot ravintolat ja hienot rannat. Koska Sitges sijaitsee Costa Doradalla lähellä Barcelonaa, voit helposti yhdistää lomallesi myös käynnin kaupungissa.

Rantalomakohde Sitges, runsaan 30 km päässä Barcelonasta, on onnistunut sekoitus hienoja rantoja, pikkukaupungin tunnelmaa ja rentoa iltaelämää. Kaupungissa on paljon hyviä ravintoloita, joissa voit ihailla merinäköalaa samalla kun nautit maukkaasta espanjalaisesta ruuasta yhdessä cava-lasillisen kanssa. Kaupunki on myös tunnettu lomakohde gay-piireissä. Sitgesiä kutsutaan myös usein Barcelonan pikkusiskoksi.

Matkaa Sitgesistä Barcelonan lentokentälle on runsaat 20 km ja Barcelonan keskustaan runsaat 30 km.

Kapeita katuja ja viihtyisä huvivenesatama

Vanha kaupunki juontaa juurensa keskiajalle ja on suoraan kuin romanttisesta elokuvasta. Kapeita kujia ympäröivät kalkitut talot holvikaarineen, takorautaparvekkeineen ja itämaisine yksityiskohtineen. Hyviä ravintoloita löydät helposti niin täältä kuin rantakadulta. Muista myös käydä kävelyllä viihtyisässä huvivenesatamassa, jossa on erinomainen ravintolatarjonta. Maistele katalonialaisia herkkuja, gazpachoa tai suuntaa aitoon kalaravintolaan.

Kullankeltaisia rantoja

Lähellä Passeig Maritimin rantakatua on pitkiä hiekkarantoja rivissä. Platja de la Fragata sijaitsee aivan Sitgesin upean kirkon edustalla. Ranta on suosittu perheiden keskuudessa. Rannalla ei ole aurinkotuoleja, mutta täällä voit mm. pelata rantalentistä ja jalkapalloa tai vuokrata polkuveneen. Platja de la Fragataa seuraa Platja de la Ribera, joka on yksi suuremmista rannoista. Tällä rannalla on aurinkotuoleja ja -varjoja sekä rantabaari. Rannan äärellä on myös ravintoloita ja kauppoja. Kirkon takana oleva ranta on puolestaan nimeltään San Sebastian. Rannan vieressä on tori ja kivoja terassiravintoloita. Näiden lisäksi täällä on vielä 14 muuta rantaa, joista valita. Perheille sopivista rannoista nudistirantoihin ja pikkuisiin poukamiin.

Iltaelämää

Kesällä Sitges on yksi Välimeren bilekohteista. Kaupungissa onkin useita baareja ja klubeja. Iltaelämän keskus on Marques de Montroigin baarikatu, jota myös Calle del Pecadoksi kutsutaan. Viikonloppuisin meno on vauhdikasta, koska myös monet barcelonalaiset saapuvat Sitgesiin rentoutumaan ja juhlimaan.

Ostoksia

Sitgesissä on runsaasti eksklusiivisia muotiliikkeitä, joissa myydään niin vaatteita, kenkiä kuin laukkuja, mutta myös toreja moninaisine tavaroineen ja paikallisine tuotteineen. Pääostoskatu on Carrer de les Parellades, joka kulkee läpi kaupungin. Lisää ostosmahdollisuuksia löydät Barcelonasta, jonne pääset kätevästi paikallisjunalla (45 minuuttia).

Kirkkoja ja taidemuseoita

Rakennusten yläpuolelle kohoaa Sitgesin tärkein maamerkki, kaunis hiekanvärinen San Bartolomén kirkko. Kaupunki houkutteli jo 1800-luvulla taitelijoita puoleensa ja Cau Ferrat- ja Maricel-museoissa on esillä niin El Grecon kokoelmia kuin kaikkein moderneimpia teoksia.

Retkiä

Vuokra-autolla voit tehdä retkiä viinialueille. Sant Sadurni d'Anoia sijaitsee runsaan 40 kilometrin päässä Sitgesistä ja alue on tunnettu cavan valmistusalueena. Täällä valmistetaan mm. tunnettua Codornìu-cavaa. Myös Penedèsin viinialue sijaitsee mukavan etäisyyden päässä päiväretkeä ajatellen.

Matkavaihtoehtoja Sitges