Matkat
Montenegro

Hinta alkaen

...

Hotelleja

11

Hintataso

 • Pizzan. 10 e
 • Vesi (1 l)n. 1 e

Tietoa

Katso kaikki
 • ValuuttaEuro (EUR)
 • Aikaero-1 tunti
 • PääkaupunkiPodgorica
 • KieliMontenegro
 • Väkiluku622 875

Matkat Montenegro

Montenegro

Lähde lomalle Montenegroon – lomakohteena maa on vielä hieman tuntemattomampi, mutta kohteessa on paljon samaa naapurimaan Kroatian kanssa. Myös Montenegrossa on kristallinkirkas merivesi, hienoja rantoja, vehreitä saaria, vesiputouksia, idyllisiä keskiaikaisia kaupunkeja – ja ennen kaikkea – ruoka on yhtä herkullista.

Lähellä kaikkea

Montenegron pieni tasavalta itsenäistyi vuonna 2006, ja sijaitsee Adrianmeren rannikolla Kroatian eteläpuolella. Maan pinta-ala on 13 000 km², mikä on suunnilleen noin kolmannes Tanskan koosta. Etäisyydet ovat siis mukavan lyhyitä, ja samalla maa tarjoaa kuitenkin paljon nähtävää ja koettavaa.

Rantoja, luontoa ja kulttuuria

Montenegron pienet ja suuremmat lomakohteet tarjoavat pitkiä rantoja, vesiurheilua, yöelämää, kulttuuritapahtumia ja useita ravintoloita. Voit tehdä myös veneretkiä lähisaarille, tutustua Cijevnan vesiputoukseen, vierailla Unescon maailmanperintökohteessa Kotorin keskiaikaisessa kaupungissa tai matkustaa Kroatian Dubrovnikiin noin 100 kilometrin päähän.

Herkullista ja paikallista ruokaa

Ruokakulttuuri on saanut vaikutteita niin Kroatiasta kuin Italiasta. Lähialueilla viljeltyjen, ja usein myös täysin luonnonmukaisten, kasvisten kera tarjoillaan usein tuoretta kalaa, äyriäisiä, lihaa, juustoa ja ilmakuivattua prosciutto-kinkkua.

Valitse lomakohde!

Suunnittele oma Montenegron matkasi ja valitse sinulle sopivin lomakohde. Voit lukea lisää Montenegron lomakohteista, rannoista ja hotelleista linkkien alta.

 • Budva – suurin lomakohde, joka tarjoaa useita rantoja, vanhan kaupungin ja vilkkaan yöelämän
 • Bečići – Budvan pienempi sisarkohde rannalla viereisessä poukamassa
 • Petrovac – viihtyisä rantalomakohde, jossa on rauhallinen tunnelma ja hieno rantakatu
 • Kotor – kaunis maailmanperintökaupunki kirkkoineen, toreineen ja venetsialaistyyppisine palatseineen.
 • Sveti Stefan – rauhallinen kylä Adrianmeren rannalla, tunnettu pittoreskista saarestaan, joka on kenties koko Montenegron kuvatuin kohde.
 • Kumbor – rauhallinen kalastajakylä Kotorinlahdella; useita pieniä rantoja sekä ravintoloita meren äärellä
 • Igalo – pikkukaupunki Kotorinlahdella; terassiravintoloita, rantakatu, terveyskylpylä ja useita patikointireittejä

Risteilyllä Montenegroon

TUIlta voit varata myös risteilyn Montenegroon. Risteily on kätevä tapa matkustaa ja nähdä monta lomakohdetta yhdellä kertaa. Risteilyllä Adrianmeren rannikolla Montenegrossa pääset tutustumaan keskiaikaiseen Kotorin kaupunkiin, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Pienessä Montenegrossa nautit ihanista makuelämyksistä, jotka ovat saaneet vaikutteita niin Italiasta kuin Kroatiasta. Tarjolla on kaikkea kalasta ja äyriäisistä juustoihin ja ilmakuivattuun kinkkuun. Katso TUIn risteilyt »

Matkakohteet Montenegro

Budva

Budva

2 hotellia
Alkaen
Montenegron suurin lomakohde, jossa on hienoja rantoja, värikästä paikalliselämää, ravintoloita, baareja, klubeja sekä viehättävä vanha kaupunki keskiaikaisten muurien takana.
Petrovac

Petrovac

3 hotellia
Alkaen
Kodikas pikkukaupunki ja rantalomakohde palmukatuineen, viehättävine kalkkikivitaloineen, ravintoloineen sekä linnoineen. Kolme hiekkarantaa.
Becici

Becici

3 hotellia
Alkaen
Viihtyisä keskisuuri lomakohde 2 km pitkän hiekkarannan äärellä. Moderneja hotelleja, ravintoloita ja torikojuja. Värikkääseen Budvan naapurikohteeseen voit kävellä.
Uutuus
Kotor

Kotor

0 hotellia
Alkaen
Kaunis maailmanperintökaupunki Norjan upeita vuonoja muistuttavalla lahdella. Kaupunginmuurit kätkevät sisäänsä kirkkoja, toreja ja venetsialaistyyppisiä palatseja.
Sveti Stefan

Sveti Stefan

0 hotellia
Alkaen
Sveti Stefan on rauhallinen kylä Adrianmeren äärellä. Kylä on parhaiten tunnettu usein kuvatusta kauniista pienestä saaresta. Lomakohteessa on hyviä ravintoloita, kolme rantaa ja pieniä ja kodikkaita hotelleja.
Uutuus
Kumbor

Kumbor

1 hotellia
Alkaen
Pieni ja viehättävä kalastajakylä kauniilla Kotorinlahdella. Alueella on useita pikkurantoja, ravintoloita meren äärellä sekä upeat auringonlaskut Orjen-vuoren ylle.
Uutuus
Igalo

Igalo

1 hotellia
Alkaen
Pikkukaupunki kauniin luonnon keskellä, vehreiden vuorten ja kristallinkirkkaan Kotorinlahden ympäröimänä. Terasseja, rantakatu, kylpylä ja useita vaelluspolkuja.
Uutuus
Perast

Perast

0 hotellia
Alkaen
Idyllinen maailmanperintökaupunki Perast kirkkoineen, kellotorneineen ja barokkityylisine palatseineen sijaitsee keskellä Kotorinlahden upeaa luontoa.
Katso kaikki (8)

Matkavaihtoehtoja Montenegro