1.11.2016

Viisi syytä valita Montenegro

Adrianmeren ihana rannikko, lähellä tuotetut herkut ja jylhät vuorenrinteet tekevät Montenegroa hurmaavan lomakohteen. Ei ihme, että maata verrataan naapurimaahansa Kroatiaan. Tutustu viiteen kokemisen arvoiseen vinkkiin Montenegrossa!

1. Rannat Adrianmerellä

Montenegro sijaitsee kirkasvetisen Adrianmeren rannalla, ja maan suurimmat rantalomakohteet Budva ja Becici levittäytyvät pitkien rantojen äärelle. Erona Kroatiaan ja sen pikkukivirantoihin on kuitenkin se, että Montenegrossa rannat ovat enimmäkseen hienohiekkaisia ja pientä kiveä. Jos energiaa riittää, voit juosta aamulenkin Budvan rantapromenadia pitkin. Meri kimmeltää ja valo on utuista, kun aurinko nousee vuorten takaa.

2. Retki Prznoon

Tunnelmallinen Przno on pieni kalastajakylä, jonka rannalla on vieri vieressä kahviloita ja ravintoloita. Sillä välin kun rentoudut rannalla, kalastajaveneet kulkevat edestakaisin hakemassa ravintoloihin tuoretta tarjottavaa.

3. Päivän saalis pöydässä

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan ”päivän saalista” – kaikkea mustekaloista muihin mereneläviin. Monet ravintolat esittelevät kalansaalistaan suurilla vadeilla ja voit valita itse, minkä kalan haluat itsellesi valmistettavan. Jos jaksat vielä jälkiruokaakin, ovat syntisen hyvät, hunajaan dipattavat priganice-munkit täydellinen valinta!

4. Montenegron vihreät vuoret

Sisämaassa rannat vaihtuvat vuoriin ja rotkoihin viininviljelyterasseineen. Montenegron ja Albanian rajalla sijaitseva Skadar-järvi on Etelä-Euroopan suurin järvi ja lintubongareiden paratiisi. Muun muassa haikarat ja pelikaanit pitävät järveä taukopaikkanaan. Jos vauhdikkaampi meno kiinnostaa, sitä tarjoaa koskenlasku Tara-joen kanjonilla, joka on maailman toiseksi suurin kanjoni heti Grand Canyonin jälkeen.

5. Merirosvokaupunki Kotor

Kotorin kaupunki sijaitsee samannimisen lahden poukamassa, ja kaupungin edustalta avautuva maisema tuo mieleen Norjan vuonot. Viehättävästä kaupungista löytyy selitys myös sille, miksi merirosvot ovat monien Montenegron matkamuistojen teemana. Kun istahdat johonkin kaupungin pääportin lähistöllä sijaitsevista kahviloista, on täysin mahdollista, että tarjoilijasi on sukua merirosvoille, jotka aikoinaan riehuivat pitkin rannikkoa.

Lue lisää TUIn Montenegrosta.