1.11.2016
Johanna
Adrianmeren ihana rannikko, lähellä tuotetut herkut ja jylhät vuorenrinteet tekevät Montenegroa hurmaavan lomakohteen. Ei ihme, että maata verrataan naapurimaahansa Kroatiaan. Tutustu viiteen kokemisen arvoiseen vinkkiin Montenegrossa!

1. Rannat Adrianmerellä

Montenegro sijaitsee kirkasvetisen Adrianmeren rannalla, ja maan suurimmat rantalomakohteet Budva ja Becici levittäytyvät pitkien rantojen äärelle. Erona Kroatiaan ja sen pikkukivirantoihin on kuitenkin se, että Montenegrossa rannat ovat enimmäkseen hienohiekkaisia ja pientä kiveä. Jos energiaa riittää, voit juosta aamulenkin Budvan rantapromenadia pitkin. Meri kimmeltää ja valo on utuista, kun aurinko nousee vuorten takaa.

2. Retki Prznoon

Tunnelmallinen Przno on pieni kalastajakylä, jonka rannalla on vieri vieressä kahviloita ja ravintoloita. Sillä välin kun rentoudut rannalla, kalastajaveneet kulkevat edestakaisin hakemassa ravintoloihin tuoretta tarjottavaa.

3. Päivän saalis pöydässä

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan ”päivän saalista” – kaikkea mustekaloista muihin mereneläviin. Monet ravintolat esittelevät kalansaalistaan suurilla vadeilla ja voit valita itse, minkä kalan haluat itsellesi valmistettavan. Jos jaksat vielä jälkiruokaakin, ovat syntisen hyvät, hunajaan dipattavat priganice-munkit täydellinen valinta!

4. Montenegron vihreät vuoret

Sisämaassa rannat vaihtuvat vuoriin ja rotkoihin viininviljelyterasseineen. Montenegron ja Albanian rajalla sijaitseva Skadar-järvi on Etelä-Euroopan suurin järvi ja lintubongareiden paratiisi. Muun muassa haikarat ja pelikaanit pitävät järveä taukopaikkanaan. Jos vauhdikkaampi meno kiinnostaa, sitä tarjoaa koskenlasku Tara-joen kanjonilla, joka on maailman toiseksi suurin kanjoni heti Grand Canyonin jälkeen.

5. Merirosvokaupunki Kotor

Kotorin kaupunki sijaitsee samannimisen lahden poukamassa, ja kaupungin edustalta avautuva maisema tuo mieleen Norjan vuonot. Viehättävästä kaupungista löytyy selitys myös sille, miksi merirosvot ovat monien Montenegron matkamuistojen teemana. Kun istahdat johonkin kaupungin pääportin lähistöllä sijaitsevista kahviloista, on täysin mahdollista, että tarjoilijasi on sukua merirosvoille, jotka aikoinaan riehuivat pitkin rannikkoa.

Lue lisää TUIn Montenegrosta.

Muita samankaltaisia

TOP 5 - Thaimaan parhaat perhehotellit

Thaimaa on todella lapsiystävällinen matkakohde. Rannat ovat matalia, ilmasto lämmin, liikkuminen helppoa ja lapset otetaan avosylin vastaan. Mutta juuri oikean perhehotellin löytäminen satojen hotellien joukosta saattaa olla haastavaa. Valintaa helpottamaan olemme listanneet Thaimaan viisi suosituinta perhehotellia.
Johanna Johanna 24.6.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019

Etsinnässä romanttinen hotelli? Katso 6 vinkkiä lemmenlomalle

Suunnitteletko kumppanisi kanssa romanttista viikonloppumatkaa Eurooppaan? Hotellivalinnalla on lemmenlomalla suuri merkitys ja siihen kannattaa panostaa. Tässä kuusi romanttista hotellia, jotka tarjoavat tyylikkään ja tunnelmallisen kuhertelupaikan rakastavaisille.
SallaS SallaS 2.5.2019