1.11.2016
Johanna
Adrianmeren ihana rannikko, lähellä tuotetut herkut ja jylhät vuorenrinteet tekevät Montenegroa hurmaavan lomakohteen. Ei ihme, että maata verrataan naapurimaahansa Kroatiaan. Tutustu viiteen kokemisen arvoiseen vinkkiin Montenegrossa!

1. Rannat Adrianmerellä

Montenegro sijaitsee kirkasvetisen Adrianmeren rannalla, ja maan suurimmat rantalomakohteet Budva ja Becici levittäytyvät pitkien rantojen äärelle. Erona Kroatiaan ja sen pikkukivirantoihin on kuitenkin se, että Montenegrossa rannat ovat enimmäkseen hienohiekkaisia ja pientä kiveä. Jos energiaa riittää, voit juosta aamulenkin Budvan rantapromenadia pitkin. Meri kimmeltää ja valo on utuista, kun aurinko nousee vuorten takaa.

2. Retki Prznoon

Tunnelmallinen Przno on pieni kalastajakylä, jonka rannalla on vieri vieressä kahviloita ja ravintoloita. Sillä välin kun rentoudut rannalla, kalastajaveneet kulkevat edestakaisin hakemassa ravintoloihin tuoretta tarjottavaa.

3. Päivän saalis pöydässä

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan ”päivän saalista” – kaikkea mustekaloista muihin mereneläviin. Monet ravintolat esittelevät kalansaalistaan suurilla vadeilla ja voit valita itse, minkä kalan haluat itsellesi valmistettavan. Jos jaksat vielä jälkiruokaakin, ovat syntisen hyvät, hunajaan dipattavat priganice-munkit täydellinen valinta!

4. Montenegron vihreät vuoret

Sisämaassa rannat vaihtuvat vuoriin ja rotkoihin viininviljelyterasseineen. Montenegron ja Albanian rajalla sijaitseva Skadar-järvi on Etelä-Euroopan suurin järvi ja lintubongareiden paratiisi. Muun muassa haikarat ja pelikaanit pitävät järveä taukopaikkanaan. Jos vauhdikkaampi meno kiinnostaa, sitä tarjoaa koskenlasku Tara-joen kanjonilla, joka on maailman toiseksi suurin kanjoni heti Grand Canyonin jälkeen.

5. Merirosvokaupunki Kotor

Kotorin kaupunki sijaitsee samannimisen lahden poukamassa, ja kaupungin edustalta avautuva maisema tuo mieleen Norjan vuonot. Viehättävästä kaupungista löytyy selitys myös sille, miksi merirosvot ovat monien Montenegron matkamuistojen teemana. Kun istahdat johonkin kaupungin pääportin lähistöllä sijaitsevista kahviloista, on täysin mahdollista, että tarjoilijasi on sukua merirosvoille, jotka aikoinaan riehuivat pitkin rannikkoa.

Lue lisää TUIn Montenegrosta.

Muita samankaltaisia

Euroopan 10 parasta rantaa

Pidätkö pitkistä ja matalista valkohiekkaisista rannoista vai viihdytkö pyörökivirannoilla aaltojen liikettä kuunnellen? Euroopassa ja Välimerellä on rantoja jokaiseen makuun. TUIn henkilökunta valitsi Euroopan parhaat rannat - löydätkö myös oman suosikkisi näiden joukosta?
Johanna Johanna 27.3.2019

Euroopan edulliset kaupungit – katso missä saat vastinetta rahoillesi

Etsitkö seuraavalta kaupunkilomaltasi elämyksiä edulliseen hintaan? Vertaile eri lomakohteiden paikallista hintatasoa. Arvioi esimerkiksi, mitä lomaviikon ravintolaruokailut tulevat maksamaan. Kuulostaako 2 euron oluttuoppi tai alle 10 euron laatuillallinen houkuttelevalta? Seuraavissa TUIn Euroopan kaupunkilomakohteissa saat erinomaista vastinetta rahoillesi.
SallaS SallaS 19.3.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018