Viisi syytä valita Montenegro

Adrianmeren ihana rannikko, lähellä tuotetut herkut ja jylhät vuorenrinteet tekevät Montenegroa hurmaavan lomakohteen. Ei ihme, että maata verrataan naapurimaahansa Kroatiaan. Tutustu viiteen kokemisen arvoiseen vinkkiin Montenegrossa!

1. Rannat Adrianmerellä

Montenegro sijaitsee kirkasvetisen Adrianmeren rannalla, ja maan suurimmat rantalomakohteet Budva ja Becici levittäytyvät pitkien rantojen äärelle. Erona Kroatiaan ja sen pikkukivirantoihin on kuitenkin se, että Montenegrossa rannat ovat enimmäkseen hienohiekkaisia ja pientä kiveä. Jos energiaa riittää, voit juosta aamulenkin Budvan rantapromenadia pitkin. Meri kimmeltää ja valo on utuista, kun aurinko nousee vuorten takaa.

2. Retki Prznoon

Tunnelmallinen Przno on pieni kalastajakylä, jonka rannalla on vieri vieressä kahviloita ja ravintoloita. Sillä välin kun rentoudut rannalla, kalastajaveneet kulkevat edestakaisin hakemassa ravintoloihin tuoretta tarjottavaa.

3. Päivän saalis pöydässä

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan ”päivän saalista” – kaikkea mustekaloista muihin mereneläviin. Monet ravintolat esittelevät kalansaalistaan suurilla vadeilla ja voit valita itse, minkä kalan haluat itsellesi valmistettavan. Jos jaksat vielä jälkiruokaakin, ovat syntisen hyvät, hunajaan dipattavat priganice-munkit täydellinen valinta!

4. Montenegron vihreät vuoret

Sisämaassa rannat vaihtuvat vuoriin ja rotkoihin viininviljelyterasseineen. Montenegron ja Albanian rajalla sijaitseva Skadar-järvi on Etelä-Euroopan suurin järvi ja lintubongareiden paratiisi. Muun muassa haikarat ja pelikaanit pitävät järveä taukopaikkanaan. Jos vauhdikkaampi meno kiinnostaa, sitä tarjoaa koskenlasku Tara-joen kanjonilla, joka on maailman toiseksi suurin kanjoni heti Grand Canyonin jälkeen.

5. Merirosvokaupunki Kotor

Kotorin kaupunki sijaitsee samannimisen lahden poukamassa, ja kaupungin edustalta avautuva maisema tuo mieleen Norjan vuonot. Viehättävästä kaupungista löytyy selitys myös sille, miksi merirosvot ovat monien Montenegron matkamuistojen teemana. Kun istahdat johonkin kaupungin pääportin lähistöllä sijaitsevista kahviloista, on täysin mahdollista, että tarjoilijasi on sukua merirosvoille, jotka aikoinaan riehuivat pitkin rannikkoa.

Lue lisää TUIn Montenegrosta.

Muita samankaltaisia

Kanariansaarten parhaat rannat – 13 vinkkiä

Kanariansaarilla on rantoja joka makuun. Fuerteventuran pitkistä kultaisista rannoista, Teneriffan ainutlaatuisiin laavahiekkaisiin rantoihin. Tässä 13 vinkkiä rakastettujen Kanariansaarten tunnetuille ja tuntemattomammille rannoille.
Noora Noora

Karnevaalit ympäri maailmaa - 7 ainutlaatuista katujuhlaa

Karnevaalit järjestetään kristillisen ja erityisesti katolisen perinteen mukaisesti ennen pääsiäistä edeltävää 40 päivän paastoa. Sana tarkoittaakin kirjaimellisesti "hyvästi liha". Nykyään karnevaalit ovat värikkäitä juhlia, jotka tempaavat vierailijatkin mukaansa. Tutustu seitsemän kaupungin karnevaaleihin!
Johanna Johanna

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna