Matkat
Kotor

Hinta alkaen

...

Hotelleja

0

Hintataso

Hinnat ovat keskihintoja
  • Vesi (1 l)n. 0,80 e
  • Pizzan. 0,70 e
  • Päivällinenn. 14 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero– 1 tunti
  • PääkaupunkiPodgorica
  • KieliMontenegro
  • Väkilukun. 13 510

Matkat Kotor

Kotor

Kotor sijaitsee Montenegron rannikon pohjoisosassa, Norjan upeita vuonoja muistuttavan lahden pohjukassa. Kaupunginmuuri kätkee sisäänsä mukulakivikujien labyrintin, venetsialaisia palatseja, kirkkoja ja ravintoloita terasseineen. Heti kaupungin takana kohoavat Dinaarisiin Alppeihin kuuluvat vuoret luoden kauniin maiseman.

Kotorin vanha kaupunginosa on osa Unescon maailmanperintökohteita – yhtenä parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista Adrianmeren äärellä. On helppo siirtyä ajassa taaksepäin kulkiessa kapeilla mukulakivikujilla, ohi kirkkojen, kellotornien ja aukioiden. Vanhaa kaupunkia ympäröi 4,5 km pitkä kaupunginmuuri, joka aikoinaan suojasi kaupunkia vihollisilta. Kun hämärä laskeutuu, luo valaistu muuri pehmeän valon kaupungin ylle.

Katedraaleja, museoita ja kissoja

Vaikka Kotor on pieni kaupunki, kirkkoja on yllättävän paljon, lähes jokaisella aukiolla omansa. St Tryphon -katedraali on rakennettu 1100-luvulla ja on Montenegron tunnetuin katedraali. Voit vapaasti vierailla Merimuseossa, joka kunnioittaa Kotorin merihistoriaa, ja Kissamuseossa, joka on omistettu kaupungin pörröisille asukkaille. Kissat, jotka rantautuivat kaupunkiin aikana, jolloin Kotor oli tärkeä kauppasatama, ovat nykyään omalla tavallaan kaupungin symboli.

Kävele kaupunginmuurilla

Täydellistä Instagram-kuvaa etsivien kannattaa kiivetä muuria pitkin kaupungin korkeimmalle paikalle. Portaita on 1350 ja matka varsin rasittava, mutta maisema on taatusti kaiken vaivan arvoinen! Ylhäällä sijaitsee St John'sin linnoituksen rauniot, tai San Giovannin, kuten paikalliset sitä kutsuvat. Kannattaa lähteä matkaan aikaisin aamulla, jolloin valo on parhaimmillaan.

Kotorin pikkusisko Perast

Muutaman kilometrin päässä luoteessa sijaitsee idyllinen Perastin kylä. Kylässä on asukkaita vain muutama sata, mutta sinne mahtuu kuitenkin 16 kirkkoa. Perast on kuin minikopio Kotorista. Perast tunnetaan ehkä parhaiten kahdesta pienestä saarestaan keskellä lahtea. Ja molemmilla on tietysti oma kirkkonsa, St George ja Our Lady of the Rocks, jotka näyttävät kuin kelluisivat veden päällä. Ymmärrettävistä syistä tämä on yksi koko Montenegron kuvatuimmista paikoista.

Matkavaihtoehtoja Kotor

Suosikkihotellit Kotor

Valitettavasti hotelleja ei löydy

Kohteen Kotor hotelleja ei juuri nyt löydy Näytä kaikki kohteen Montenegro hotellit