Kotiinpaluu

Huoneenluovutus

Hotellihuoneiden luovutus tapahtuu kansainvälisten hotellimääräysten mukaan yleensä klo 12.00, mutta joissain tapauksissa huoneen luovutus voi tapahtua jo kello 10.00. Hotellivuorokausi päättyy huoneen luovutukseen, minkä yhteydessä matkan hintaan sisältyvät ateria- ja All Inclusive -palvelut yleensä päättyvät.

Huoneet luovutetaan yleensä klo 12.00, vaikka kotiin lähdettäisiin vasta illalla tai seuraavana yönä. Usein hotelli järjestää varaustilanteesta riippuen yhden tai useamman huoneen, jota kotiinlähtijät voivat käyttää käydäkseen suihkussa tai vaihtaakseen vaatteita. Mikäli hotellin varaustilanne sallii, saattaa hotelli lisämaksusta vuokrata päivähuoneita, joiden saatavuutta voi tiedustella hotellin vastaanotosta.

Huone kotiinlähtöpäiväksi

Jos paluulentosi lähtee illalla, voit jo ennen matkaa varata tiettyihin hotelleihin huoneen käyttöösi kotiinlähtöpäiväksi. Huone on varattavissa klo 18.00 asti, mikäli hotellisivujen ”Tärkeä tietää” -osiossa ei toisin mainita. Jos vain mahdollista, saat pitää oman huoneen/huoneistosi, mutta saatat joutua vaihtamaan johonkin toiseen, vapaana olevaan huoneeseen/huoneistoon. Päivähuoneita on saatavilla rajoitetusti.

Jos hotelli tarjoaa ennakkoon varattavia päivähuoneita, on siitä maininta hotelliesittelyssä.

Kotiinlähtö

Lähtö lentokentälle tapahtuu oppaiden yleensä tekstiviestillä ilmoittaman aikataulun mukaisesti. Mikäli olet varannut pelkän lentomatkan tai haluat mennä lentokentälle omin päin, sinun on otettava yhteys oppaaseemme viimeistään 24 tuntia ennen lennon lähtöä. Saat tällöin tarkempaa tietoa lentoaikataulusta ja lähtöselvityksestä. Yleensä lähtöselvitys suljetaan viimeistään tuntia ennen lennon aikataulunmukaista lähtöaikaa.

Tullimääräykset

Asiakas on itse vastuussa tullimääräysten noudattamisesta. Ajantasalla olevat tiedot tullimääräyksistä saat Tullin nettisivuilta, lomakohteessa tietoa saat oppailtamme tai lennon aikana matkustamohenkilökunnalta. Vaikka alkoholia voi tuoda EU-maista (poislukien Kanariansaaret) ilman tullin rajoituksia, kannattaa kuitenkin huomioida lentoyhtiöiden matkatavaroita koskevat painorajoitukset. Tupakkatuotteiden tuontia rajoittavat myös määräykset pakkaukselta vaadittavista merkinnöistä.

Tutustu myös uusiin 1.5.2009 alkaen voimassa oleviin eläimistä saatavien tuotteiden tuontia EU:n ulkopuolelta koskeviin määräyksiin. Lisätietoja Eviran sivuilta.