PERUUTUS- JA MUUTOSTURVAN EHDOT ALK. 4.5.

ALKAEN 4.5.2020

Maksuton muutos

Jos olet valinnut peruutus- ja muutosturvan lomalennolle tekemäsi varauksen kaikille matkustajille, voit muuttaa varaustasi yhden tai useamman kerran normaalihintaiseen, lomalennolla toteutettavaan matkaan, kun matkalle lähtöön on yli 14 päivää. Uuden lähtöpäivän on oltava kuuden kuukauden sisällä (ennen tai jälkeen) alkuperäisestä lähtöpäivästä. Maksuttomat muutokset eivät koske pelkän majoituksen sisältäviä varauksia, risteilyjä, reittilennoilla toteutettavia matkapaketteja eikä TUI Villas -majoitusta. Et voi myöskään muuttaa varaustasi tarjoushintaiseen tai alennettuun matkaan (jos varaamasi matkan hinta halpenee, sinulla on oikeus päivittää oman varauksesi hinta Hintatakuu-ominaisuutta hyödyntäen, lisätietoa alla).

Avoin osto

Jos olet valinnut peruutus- ja muutosturvan, sinulla on oikeus syystä riippumatta peruuttaa alunperin varaamasi matkasi aina siihen asti kun sen lähtöön on 60 päivää. Saat matkasta maksamasi summan takaisin vähennettynä toimitusmaksulla, jonka suuruus on 20 eur / hlö. Avoin osto ei koske enää varausta, jonka lähtöpäivää olet aiemmin muuttanut.

Peruutus ylivoimaisen esteen sattuessa

Jos olet valinnut peruutus- ja muutosturvan, sinulla on oikeus peruuttaa matkasi ylivoimaisen esteen sattuessa maksamalla toimitusmaksun, jonka suuruus on 20 eur / hlö. Voit peruuttaa matkasi ja saada maksamasi hinnan takaisin vähennettynä toimitusmaksulla.

Ylivoimaisella esteellä tarkoitetaan tässä esimerkiksi sinun, matkakumppanisi tai muun läheisen perheenjäsen yhtäkkisestä sairastumista tai loukkaantumista onnettomuudessa, tai irtisanomistasi työsuhteesta edellyttäen, että olet ollut vakinaisessa työsuhteessa (ei koske irtisanomisvaroitusta tai yt-neuvottelujen alkamista). Tapahtuman tulee olla sellainen, johon et ole voinut itse vaikuttaa ja josta et ole tiennyt tai voinut tietää matkaa varatessasi.

Ilmoita peruutuksesta viivytyksettä ylivoimaisen esteen ilmennyttä asiakaspalveluumme. Matkalle lähdön este on osoitettava luotettavalla selvityksellä, kuten lääkärintodistuksella (jossa lääkäri nimenomaisesti toteaa, ettei suosittele ko. matkalle lähtöä) tai työnantajan todistuksella sekä tarvittaessa sukulaisuussuhteen osoittavalla todistuksella. Selvitys on toimitettava sähköpostilla osoitteeseen todistus@tui.fi niin pian kuin mahdollista ja viimeistään seitsemän päivän kuluttua peruutuksesta.

Jos joku matkaseurueesi jäsenistä joutuu peruuttamaan matkansa em. ylivoimaisen esteen vuoksi, matkalle lähtevä seurue saa ilman lisämaksua (ns. vajaakäyttö- tai tyhjän vuoteen lisää) pitää varauksensa ennallaan samassa huoneessa tai huoneistossa edellyttäen, että kaikki varauksen matkustajat ovat ostaneet TUIn peruutus- ja muutosturvan.

Jos olet ostanut myös Allianzin matkavakuutuksen, tapahtuu peruutus ensisijaisesti Allianzin vakuutuksen nojalla. TUIn palvelumaksua ja peruutus- ja muutosturvasta ja/tai Allianzin matkavakuutuksesta maksettua lisämaksua ei palauteta matkustajan peruuttaessa matkan.

Hintatakuu Plus

Jos matkan perushintaa (mukaanlukien huonetyyppikohtaiset lisät) on alennettu varauksen teon jälkeen, matkavarauksen perushinta korjataan alempaan perushintaan. Muiden mahdollisten lisäpalvelujen (kuten lentoluokka tai ateriat) hinta säilyy alkuperäisen varauksen mukaisena. Hintatakuu on voimassa, jos olet varannut lomalennolla toteutettavan lennon ja määritellyn hotellimajoituksen sisältävän matkapaketin, ja lähtöön on vähintään 60 päivää. Hintatakuu edellyttää, että kyseessä on sama kohde, lähtöpäivä, lentoluokka, hotelli, huonetyyppi ja matkustajamäärä. Hintatakuu ei koske reittilennoilla toteutettavia matkoja, risteilyjä eikä pelkkiä lentoja tai majoitusta.

Hintatakuu on voimassa vain alkuperäisessä varauksessa. Mikäli alkuperäistä varausta on muutettu (lähtöpäivä, kohde, hotelli, ja/tai huonetyyppi on vaihdettu toiseen ja/tai matkustajamäärää on muutettu), hintatakuu ei ole voimassa. Alennuksen tulee olla voimassa, kun otat meihin yhteyttä.

Hintatakuu Plus ei oikeuta hinnanalennukseen, mikäli kyseessä on vain uusille varauksille myönnettävä kampanja-alennus, tai lasten matkaan tai hotelliaterioihin kohdistuva, ajallisesti rajoitettu erikoistarjous.

Nimenkorjaus tai -muutos

Jos matkustajan nimi on varauksella väärin kirjoitettu tai matkustaja esteen vuoksi vaihtuu, maksaa nimenkorjaus tai -muutos tavallisesti lomalennolla toteutettavalla matkalla 50 euroa. Jos sinulla on TUIn peruutus- ja muutosturva, voit korjata tai muuttaa matkustajan nimen lomalennolla toteutettavalla matkalla maksutta aina siihen asti kun lähtöön on vähintään neljä (4) vuorokautta (ei koske risteilyjä, TUI Villas -majoitusta ja reittilennoilla toteutettavia pakettimatkoja).

Lue peruutus- ja muutosturvan tarkemmat ehdot matkaehdoista »

TUIn peruutus- ja muutosturva lomalennoilla – alkaen 19 euroa/henkilö

Hyvä tietää

Peruutus- ja muutosturva on varattava matkavarauksen teon yhteydessä. Se voidaan kuitenkin lisätä varaukselle, jos avoin osto on vielä voimassa (avoin osto on voimassa 5 vuorokautta varaushetkestä, jos matkalle lähtöön on yli 45 vuorokautta).

Peruutus- ja muutosturva on sitova, eikä sitä voi matkaa koskevan sopimuksen syntymisen jälkeen poistaa varaukselta. Peruutus- ja muutosturva koskee vain lomalennoilla toteutettavia matkapaketteja, ei risteilyjä, TUI Villas -majoituksen sisältäviä matkoja, reittilennoilla toteutettavia matkoja, eikä pelkän majoituksen sisältäviä varauksia.