Matkat
Tulum

Hinta alkaen

...

Hotelleja

5

Hintataso

Hinnat ovat keskihintoja
  • Päivällinenn. 12 e
  • Vesi (1 l)n. 0,70 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaMeksikon peso (MXN)
  • Aikaero-8 tuntia
  • PääkaupunkiMexico City
  • KieliEspanja
  • Väkilukun. 28 000

Matkat Tulum

Tulum

Tulumin palmujen reunustaman valkean hiekkarannan sanotaan usein olevan yksi maailman hienoimmista rannoista. Ranta ei kuitenkaan ole tiheään asuttu, vaan siellä on rento ja rauhallinen tunnelma. Hiukan etäämmällä, kallion reunalla, sijaitsee mayakaupunki Tulum.

Tulumin rannalla on aivan erilainen tunnelma kuin huomattavasti vilkkaammassa Playa del Carmenissa, joka sijaitsee noin 60 kilometriä pohjoiseen. Tahti on rennompaa, ja alueella onkin paljon reppureissaajia nauttimassa huojuvien palmujen reunustamista, upeista hienohiekkaisista rannoista. Rannan tuntumassa on muutamia ravintoloita, ja lisää löytyy pienestä Tulumin kaupungista, joka on vain pienen matkan päässä sisämaahan päin.

Mayakapunki Tulum

Tulum on täydellinen lomakohde tutustua mayakulttuuriin lähemmin. Korkealla rannan yllä kohoaa muurien ympäröimä Tulúmin mayakaupunki, jossa sijaitsevat mm. El Castillon rauniot. Viisi metriä paksun muurin sisäpuolelta löytyvät kaivaukset joilla voit kävellä ja tutustua temppeliin ja sen freskoihin, veistoksiin ja reliefeihin.

Maailmanluokan snorklausta

Mayarivieran lähellä on eräitä maailman parhaista snorklauspaikoista. Aivan rannikon tuntumassa on The Great Mayan Reef, yksi maailman pisimmistä koralliriutoista. Jopa aloittelevat snorklaajat pystyvät nauttimaan täysin siemauksin jo puolenkin päivän snorklauksesta ihastellen pintavesissä viihtyviä merikilpikonnia, papukaijakaloja ja muita värikkäitä koralliriutan eliöitä.

Cenotes – snorklausta luolissa

Voit myös lähteä mukaan järjestetyille snorkalusretkille sisämaassa sijaitseviin cenoteihin. Cenotet ovat maanalaisia, osin makean veden täyttämiä, syöpymällä syntyneitä maljamaisia kuoppia, joissa voi uida ja ihailla tippukivimuodostelmia keinovalossa.

Mayakaupungit viidakossa

Kulttuurinälkäisille on myös tarjolla ainutlaatuisia retkiä. Juuri tällä alueella mayojen korkeakulttuuri kukoisti aina espanjalaisten saapumiseen vuonna 1520 asti. Opastetut retkemme vievät sinut temppelikaupunkeihin kuten Chichen Itzaan ja Cobaan.

Matkavaihtoehtoja Tulum