Matkat
Venetsia

Hinta alkaen

...

Hotelleja

7

Hintataso

Hintaesimerkit Giardini-Naxosista
  • Pizzan. 12 e
  • Vesi (1 l)n. 1 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero-1 tunti
  • PääkaupunkiRooma
  • KieliItalia
  • Väkiluku60 600 000

Matkat Venetsia

Maailmasta tuskin löytyy kaupunkia, joka olisi romanttisempi kuin Venetsia. Sokkeloiset ja kiemurtelevat kujat, klassiset gondolit, sillat ja saaret, suurenmoiset torit ja viihtyisät ravintolat kutsuvat tutustumaan tähän pohjois-italialaiseen kaupunkiin.

Venetsia on rakennettu yli 100 saarelle, joita yhdistää toisiinsa lähes 400 siltaa. Kapeat ja kiehtovat kujat sekä lukuisat kanavat kulkevat eri suuntiin ja ajaudut täällä helposti eksyksiin, mutta ota tämä kuitenkin rikkautena ja hienona yksityiskohtana tutustuessasi Venetsian satamakaupunkiin.

Canal Grande on kaupungin pääkatu ja kanava, joka jakaa kaupungin kahteen osaan. Hyvä vinkki on ostaa edullinen päiväkortti vaporettoon, vesibussiin, joka lipuu hitaasti kanavia pitkin. Suosituin reitti kulkee Canal Grandea pitkin; Santa Lucian rautatieasemalta Pyhän Markuksen torille.

Ihmisvilinää Pyhän Markuksen torilla
Pyhän Markuksen tori on kaunis ja suosittu nähtävyys. Jos mahdollista kannattaa vierailun ajankohta ajoittaa siten, että vältät pahimman ruuhkan. Suurella torilla sijaitsee mahtava Pyhän Markuksen kirkko, valkoinen Dogen palatsi sekä upea yli 90 metriä korkea kellotorni.

Jos ihmispaljous tuntuu liian päällekäyvältä, kannattaa kävellä muutaman korttelin päähän, josta löydät mitä todennäköisimmin rauhallisempia pieniä aukioita viihtyisine kahviloineen ja viinibaareineen. Istahda tänne nauttimaan kupillinen cappuccinoa ja annos jäätelöä, ja ihaile samalla gondolien kulkua kanavilla.

Puiset gondolit
Hyvin huolletut puiset gondolit eivät ole vain kauniita koriste-esineitä, vaan palvelevat autottomassa kaupungissa ennen kaikkea kuljetusvälineinä. Nopeat gondolit ovat paikallisten suosiossa, ja vaativat käyttäjiltään hyvää tasapainoa ja rohkeutta. Romanttisempaan tunnelmaan voit vuokrata hieman kalliimman, kahdelle tarkoitetun gondolin, jota kuljettavalla gondolieerilla on yllään hattu ja klassinen raidallinen paita. Venetsia onkin mitä mainioin kaupunki romanttisen viikonlopun viettoon.

Modernia taidetta Peggy Guggenheimissa
Kuten monet italialaiset kaupungit, myös Venetsia voi ylpeillä historiallisilla rakennuksillaan. Täällä on lisäksi useita museoita, joiden joukossa on muun muassa tunnettu Peggy Guggenheim Collection. Canal Granden varrella sijaitsevassa museossa on pääosin 1900-luvun taidetta, kuten Giacomettin, Dalín, Picasson ja Mirón töitä.

Matkavaihtoehtoja Venetsia

Hotellit Venetsia