Matkat
Lissabon

Hinta alkaen

...

Hotelleja

10

Hintataso

Hintaesimerkit Funchalista
  • Pizzan. 9 e
  • Vesi (1,5 l)n. 0,60 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero-2 tuntia
  • PääkaupunkiLissabon
  • KieliPortugali
  • Väkiluku10 320 000

Matkat Lissabon

Lissabon

Lissabon on kuin aikakone. Toisena päivänä kuljeskelet sen historiallisten kortteleiden kapeilla mukulakivikujilla, jotka tuovat mieliin ajan jolloin portugalilaiset hallitsivat maailman meriä. Seuraavana päivänä tutustut arkkitehtonisiin uutuuksiin MAAT-museossa ja syöt lounasta Docasin trendikkäitä ravintoloita ja klubeja kuhisevalla satama-alueella.

Koska Lissabon on rakennettu seitsemälle kukkulalle, on kaupungissa monta näköalapaikkaa, joista pääset ihailemaan kaupunkia ylhäältä käsin. Yksi hyvä paikka siihen on Miradouro Santa Catarina, josta on paras näköala Tagus-joelle ja mahtavalle 25. huhtikuuta -sillalle joka muistuttaa Golden Gatea. Baixan ja Bairro Alton välissä puolestaan sijaitsee viehättävä Elevador de Santa Justa, hissitorni jonka yläpäässä on kahvila.

Toinen viehättävä tapa nähdä kaupunkia on sen raitiovaunut, jotka kulkevat kätevästi kaupungin jyrkimpien alueiden mäkiä ylös ja alas. Hyppää esimerkiksi raitiovaunu nro 28:n kyytiin ja pääset sightseeing-matkalle halki koko Lissabonin keskustan.

Alfama – vanha kaupunki

Helpottaaksesi liikkumistasi kaupungissa, on hyvä tutustua neljään kaupunginosaan: Alfamaan, Baixaan, Bairro Altoon ja Belémiin. Alfama on näistä kaupunginosista vanhin ja pittoreskein labyrinttimaisine kapeine kujineen, joiden varsilla vanhat talot hakevat tukea toisistaan. Portugalilaiseen sielunmaisemaan pääset kurkistamaan parhaiten Alfaman ravintoloissa. Usein tarjolla on myös fadoa, portugalilaista katkeransuloista laulua, joka tulvii kaipausta ja surua.

Ostoskatujen Baixa

Baixassa on paljon ostoskatuja ja katukahviloita. Täällä sijaitsee myös Rossion vilkas tori, joka on suosittu monenlaisten huvien tapahtumapaikkana.

Boheemi Bairro Alto

Vanhat boheemit korttelit Bairro Alton alueella muuttavat luonnettaan päivän vaihtuessa iltaan. Päivisin aluetta hallitsevat ultratrendikkäät putiikit, käsityöläisten kaupat ja antiikkiliikkeet. Iltaisin korttelit muuttuvat Lissabonin ykköshuvialueeksi lukemattomine ravintoloineen, baareineen ja klubeineen – joista useimmat eivät ole normaalia olohuonetta suurempia.

Historiaa ja nykytaidetta Belémissä

Belémin kaupunginosa kantaa ylpeänä harteillaan muistoja Portugalin mahtimenneisyydestä. Aikoinaan satamassa piipahtivat maailmanympäripurjehtijat matkoillaan kohti uusia satamia. Tänä päivänä paikalla on moderni pienvenesatama trendikkäine ravintoloineen sekä viihtyisä rantakatu. Täällä ovat myös Torre de Belémin linnoitus sekä Hieronymuksen luostari, jotka ovat mukana Unescon maailmanperintölistalla.

Vanhan teollisuusalueen uusia tulokkaita on myös uusi MAAT, Museum of Art, Architecture & Technology. Tämä vaikuttava museo sijaitsee osittain vanhassa sähkökeskuksessa ja sen aaltomaisesti kaareutuva valkokaakelinen julkisivu avautuu kauniisti joelle.

Taideaarteita ja äyriäisiä

Vanhempaa taidetta voit käydä ihastelemassa Museu de Arte Antigassa ja nykytaidetta Museu de Chiadossa. Taiteen ystävät pitävät varmasti myös Museu Nacional de Azulejosta, jossa on esillä tunnettuja kauniita portugalilaisia kaakeleita.

Koska Lissabon sijaitsee rannikolla, voi se ylpeillä myös lukuisilla kala- ja äyriäisravintoloillaan. Grillatut sardiinit, vastapyydetyt simpukat valkoviinissä ja hummeri ovat vain muutamia esimerkkejä tarjolla olevista merten herkuista.

Matkusta Lissaboniin TUIn kautta

Lissaboniin lennetään reittilennolla, mikä tarkoittaa sinulle vapaasti valittavaa matkan pituutta. Lomakohteessa ei ole oppaita, mutta voit ottaa yhteyttä online-keskukseemme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Sekä ennen matkaa että sen aikana.

Matkavaihtoehtoja Lissabon