Pääsiäinen pitkine vapaineen on ihanaa aikaa lähteä lomalle! Vuonna 2021 huhtikuun alkuun osuvan pääsiäisen aikaan kevät on jo pitkällä eteläisessä Euroopassa ja Kanariansaarilla. Vietä pääsiäisloma nauttien aurinkoisista päivistä rannalla tai seikkaile kaupunkilomalla.

TUIlta löydät pääsiäismatkat suosituimpiin lomakohteisiin. Pääsiäislomalle voi lähteä suorilla lennoilla suosittuihin lomakohteisiin myös maakuntakentiltä. Tutustu alla suosituimpiin pääsiäismatkakohteisiimme ja hae inspiraatiota lomailuun artikkeleistamme! Minne sinä lähdet pääsiäislomalle?

Lukuvinkki – ideoita kevätlomalle

Pääsiäisviikonloppu Euroopassa

Unohda huhtikuinen epävakaa sää ja lähde pääsiäisenä pitkäksi viikonlopuksi lomamatkalle. Vain muutaman tunnin lentomatkan päässä odottavat kohteet, joissa voit ottaa varaslähdön kevääseen tai kokea toisenlaisen pääsiäisen. Lue kuusi vinkkiä kaupunkilomakohteeksi pääsiäisen aikaan.
Johanna Johanna

Pääsiäisperinteitä eri puolilta maailmaa

Pääsiäinen on yksi vuoden suurimmista juhlapyhistä, jota juhlistetaan erilaisilla perinteillä eri maissa. Tutustu pääsiäisen juhlaperinteisiin viidessä maassa.
Johanna Johanna

Nyt kukkii jo! 6 keväistä puutarhamatkakohdetta viherpeukaloille

Viherpeukaloiden kärsivällisyyttä koetellaan, kun kevät etenee hitaasti ja kotipihan kukkapenkit ovat vielä jäässä. Monissa lomakohteissa kevät on huhti-toukokuussa kuitenkin kauneimmillaan ja puutarhoissa ja puistoissa pääsee ihastelemaan tuoretta kukkaloistoa. Tässä kuusi vinkkiä matkakohteista, joissa voi ottaa värikkään varaslähdön kevääseen ja sukeltaa ihaniin puutarhaunelmiin.
SallaS SallaS

Karnevaalit ympäri maailmaa - 7 ainutlaatuista katujuhlaa

Karnevaalit järjestetään kristillisen ja erityisesti katolisen perinteen mukaisesti ennen pääsiäistä edeltävää 40 päivän paastoa. Sana tarkoittaakin kirjaimellisesti "hyvästi liha". Nykyään karnevaalit ovat värikkäitä juhlia, jotka tempaavat vierailijatkin mukaansa. Tutustu seitsemän kaupungin karnevaaleihin!
Johanna Johanna

Milloin on pääsiäinen ja muuta tietoa pääsiäisestä

 • Milloin on pääsiäinen 2021?

  Palmusunnuntai on 28.3.2021
  Pitkäperjantai on 2.4.2021
  Pääsiäinen eli ensimmäinen pääsiäispäivä on 4.4.2021
  Toinen pääsiäispäivä on 5.4.2021

 • Miksi pääsiäisen ajankohta vaihtelee?

  Pääsiäispäivä on virallisen määritelmän mukaan ensimmäinen sunnuntai kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täysikuun jälkeen. Sen ajankohta siten vaihtelee jonkin verran vuosittain, mutta osuu kuitenkin maaliskuun 22. päivän ja huhtikuun 25. päivän välille.

 • Mitkä ovat pääsiäisviikon päivien nimet?

  Pääsiäisviikko eli hiljainen viikko alkaa palmusunnuntaista ja päättyy pääsiäistä edeltävään lauantaihin.Suomalaisessa perinteessä jokaiselle pääsiäisviikon päivälle on omat nimensä:

  palmusunnuntai
  malkamaanantai
  tikkutiistai
  kellokeskiviikko
  kiirastorstai
  pitkäperjantai
  lankalauantai