Pääsiäisviikonloppu Euroopassa

20.1.2017
Johanna
Unohda huhtikuinen epävakaa sää ja lähde viikonloppulomalle. Vain muutaman tunnin lentomatkan päässä odottavat kohteet, joissa voit ottaa varaslähdön kevääseen tai kokea toisenlaisen pääsiäisen. Lue 5 vinkkiä kaupunkilomalle pääsiäisenä.

Herkuttelijan pääsiäinen Barcelonassa

Pääsiäinen on yksi Espanjan suurimmista juhlapyhistä ja viikkoa kutsutaan nimellä Semana Santa eli Pyhä viikko. Perjantaina Katalonian pääkaupungin Barcelonan kaduilla kulkee lukuisia pääsiäisaiheisia kulkueita.

Carrer de Petritxol -katu on Barcelonan herkkukatu, jonka varrella on useita leipomoita ja suklaakauppoja. Näyteikkunoissa on usein näytteillä pääsiäiskakkuja eli Mona de Pascua -kakkuja. Kahvilassa kannattaa tilata kaakaota, Espanjassa kun se on paksua ja kermaista, kuin sulatettua suklaata. Makuelämyksen kruunaa kaakaoon dipattavat tuoreet churrot.

Espanjalaisia churroja - TUI
Espanjalaisia churroja

Aurinkoinen pääsiäinen Costa del Solilla

Costa del Sol on ihanteellinen kohde, jos haluat juhlia pääsiäistä Espanjassa ja uida ja ottaa aurinkoa. Costa del Sol sijaitsee Etelä-Espanjassa ja nimensä mukaisesti alue on varsin aurinkoinen. Huhtikuussa päivälämpötila Costa del Solilla on noin 20 astetta.

Costa del Sol - TUI
Costa del Solin päivälämpötila huhtikuussa on noin 20 astetta.

Shoppailijan pääsiäinen Roomassa

Italian pääkaupunki Rooma on ihanteellinen viikonloppukohde. Muutamassakin päivässä ehtii tutustua maailman tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuten Colosseumiin, Pietarinkirkkoon ja Sikstuksen kappeliin. Välillä voi shoppailla Guccin ja Armanin kaltaisissa merkkiliikkeissä aina edullisimman hintatason liikkeisiin. Lue vinkkejä parhaista ostoskaduista Roomassa.

TUI pääsiäinen Roomassa
Colosseum on yksi Rooman maamerkeistä.

Munarikas pääsiäinen Lontoossa

Pääsiäiseen kuuluvat kananmunat ja Isossa-Britanniassa kulutetaan noin 34 miljoonaa munaa päivässä! Aivan kaikki niistä ei kulu perinteiseen pekoni ja munat -aamiaiseen. Lontoossa on lukuisia aamiais- ja brunssipaikkoja, jotka kokkaavat kananmunista muutakin. Maistuisiko esimerkiksi uppomuna hummerin tai savustetun koljan kanssa? Suosittu Balans Soho Society Seven Dials -alueella tarjoaa näitä ja paljon muuta. Muista vain varata pöytä etukäteen.

TUI brunssi Lontoossa
Brunssitarjontaa Lontoon Balans Soho Societyssä

Nahkainen pääsiäinen Berliinissä

Pääsiäinen näkyy merkittävästi myös Berliinin katukuvassa, sillä jo reilua viikkoa ennen varsinaista juhlaa useille eri aukioille avataan pääsiäismarkkinat. Markkinoilla järjestetään runsaasti ohjelmaa, esimerkiksi musiikkiesityksiä, näytöksiä ja herkkumaistajaisia.

Berliinissä järjestetään joka vuosi pääsiäisenä myös Euroopan suurin miesten nahka- ja fetissitapahtuma, Easter Fetish Week. Juhlapyhien ympärille on versonut myös liuta muitakin homo- ja queer-bileitä, jotka houkuttavat kaupunkiin sateenkaariväkeä ympäri maailman.

Edullinen pääsiäinen Prahassa

Prahan keskustan Staromestske Namesti -aukiolla järjestetään huhtikuussa pääsiäismarkkinat. Myyntikojuissa myydään niin käsitöitä kuin paikallisia herkkuja. Prahan hintataso on edelleen melko alhainen, joten kaupungissa selviää pienelläkin budjetilla. Esimerkiksi paikallinen olut on tunnetusti halpaa, noin euron, ja ravintoloiden pääruuat noin 10 euron tuntumassa.

TUI pääsiäinen Prahassa
Praha huhtikuussa

Miniloman tarpeessa? Tutustu TUIn kaupunkilomiin

Muita samankaltaisia

Kreetan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Kreikan suurimmalla saarella, Kreetalla, on paljon nähtävää unelmarannoista viinitarhoihin. Jaammekin nyt kanssasi vinkit Kreetan parhaista nähtävyyksistä. Listalta löytyy ihania kyliä, kaupunkeja ja rantoja. Tutustu vinkkeihin ja täydennä lomasuunnitelmiasi näillä nähtävyyksillä.
Noora Noora 10.5.2019

Etsinnässä romanttinen hotelli? Katso 6 vinkkiä lemmenlomalle

Suunnitteletko kumppanisi kanssa romanttista viikonloppumatkaa Eurooppaan? Hotellivalinnalla on lemmenlomalla suuri merkitys ja siihen kannattaa panostaa. Tässä kuusi romanttista hotellia, jotka tarjoavat tyylikkään ja tunnelmallisen kuhertelupaikan rakastavaisille.
SallaS SallaS 2.5.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018