20.1.2017

Pääsiäisviikonloppu Euroopassa

Unohda huhtikuinen epävakaa sää ja lähde viikonloppulomalle. Vain muutaman tunnin lentomatkan päässä odottavat kohteet, joissa voit ottaa varaslähdön kevääseen tai kokea toisenlaisen pääsiäisen. Lue 5 vinkkiä kaupunkilomalle pääsiäisenä.

Herkuttelijan pääsiäinen Barcelonassa

Pääsiäinen on yksi Espanjan suurimmista juhlapyhistä ja viikkoa kutsutaan nimellä Semana Santa eli Pyhä viikko. Perjantaina Katalonian pääkaupungin Barcelonan kaduilla kulkee lukuisia pääsiäisaiheisia kulkueita.

Carrer de Petritxol -katu on Barcelonan herkkukatu, jonka varrella on useita leipomoita ja suklaakauppoja. Näyteikkunoissa on usein näytteillä pääsiäiskakkuja eli Mona de Pascua -kakkuja. Kahvilassa kannattaa tilata kaakaota, Espanjassa kun se on paksua ja kermaista, kuin sulatettua suklaata. Makuelämyksen kruunaa kaakaoon dipattavat tuoreet churrot.

Espanjalaisia churroja - TUI
Espanjalaisia churroja

Aurinkoinen pääsiäinen Costa del Solilla

Costa del Sol on ihanteellinen kohde, jos haluat juhlia pääsiäistä Espanjassa ja uida ja ottaa aurinkoa. Costa del Sol sijaitsee Etelä-Espanjassa ja nimensä mukaisesti alue on varsin aurinkoinen. Huhtikuussa päivälämpötila Costa del Solilla on noin 20 astetta.

Costa del Sol - TUI
Costa del Solin päivälämpötila huhtikuussa on noin 20 astetta.

Shoppailijan pääsiäinen Roomassa

Italian pääkaupunki Rooma on ihanteellinen viikonloppukohde. Muutamassakin päivässä ehtii tutustua maailman tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuten Colosseumiin, Pietarinkirkkoon ja Sikstuksen kappeliin. Välillä voi shoppailla Guccin ja Armanin kaltaisissa merkkiliikkeissä aina edullisimman hintatason liikkeisiin. Lue vinkkejä parhaista ostoskaduista Roomassa.

TUI pääsiäinen Roomassa
Colosseum on yksi Rooman maamerkeistä.

Munarikas pääsiäinen Lontoossa

Pääsiäiseen kuuluvat kananmunat ja Isossa-Britanniassa kulutetaan noin 34 miljoonaa munaa päivässä! Aivan kaikki niistä ei kulu perinteiseen pekoni ja munat -aamiaiseen. Lontoossa on lukuisia aamiais- ja brunssipaikkoja, jotka kokkaavat kananmunista muutakin. Maistuisiko esimerkiksi uppomuna hummerin tai savustetun koljan kanssa? Suosittu Balans Soho Society Seven Dials -alueella tarjoaa näitä ja paljon muuta. Muista vain varata pöytä etukäteen.

TUI brunssi Lontoossa
Brunssitarjontaa Lontoon Balans Soho Societyssä

Nahkainen pääsiäinen Berliinissä

Pääsiäinen näkyy merkittävästi myös Berliinin katukuvassa, sillä jo reilua viikkoa ennen varsinaista juhlaa useille eri aukioille avataan pääsiäismarkkinat. Markkinoilla järjestetään runsaasti ohjelmaa, esimerkiksi musiikkiesityksiä, näytöksiä ja herkkumaistajaisia.

Berliinissä järjestetään joka vuosi pääsiäisenä myös Euroopan suurin miesten nahka- ja fetissitapahtuma, Easter Fetish Week. Juhlapyhien ympärille on versonut myös liuta muitakin homo- ja queer-bileitä, jotka houkuttavat kaupunkiin sateenkaariväkeä ympäri maailman.

Edullinen pääsiäinen Prahassa

Prahan keskustan Staromestske Namesti -aukiolla järjestetään huhtikuussa pääsiäismarkkinat. Myyntikojuissa myydään niin käsitöitä kuin paikallisia herkkuja. Prahan hintataso on edelleen melko alhainen, joten kaupungissa selviää pienelläkin budjetilla. Esimerkiksi paikallinen olut on tunnetusti halpaa, noin euron, ja ravintoloiden pääruuat noin 10 euron tuntumassa.

TUI pääsiäinen Prahassa
Praha huhtikuussa

Miniloman tarpeessa? Tutustu TUIn kaupunkilomiin

Muita samankaltaisia

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna 24.10.2019

Mauritius vai Malediivit?

Kun mainitaan Malediivit tai Mauritius, tulee monelle heti mieleen palmujen varjostamat rannat sekä taivaansininen vesi. Tämä myös pitää paikkaansa molempien kohteiden osalta. Mikä siis erottaa näitä kahta eksoottista saarivaltiota ja kumpaan niistä sinun kannattaisi matkustaa?
Johanna Johanna 17.10.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019