Pääsiäisviikonloppu Euroopassa

20.1.2017
Johanna
Unohda huhtikuinen epävakaa sää ja lähde viikonloppulomalle. Vain muutaman tunnin lentomatkan päässä odottavat kohteet, joissa voit ottaa varaslähdön kevääseen tai kokea toisenlaisen pääsiäisen. Lue 5 vinkkiä pääsiäislomiin.

Semana Santa Barcelona

Pääsiäinen on yksi Espanjan suurimmista juhlapyhistä ja viikkoa kutsutaan nimellä Semana Santa eli Pyhä viikko. Perjantaina Katalonian pääkaupungin Barcelonan kaduilla kulkee lukuisia pääsiäisaiheisia kulkueita.

Carrer de Petritxol -katu on Barcelonan herkkukatu, jonka varrella on useita leipomoita ja suklaakauppoja. Näyteikkunoissa on usein näytteillä pääsiäiskakkuja eli Mona de Pascua -kakkuja. Kahvilassa kannattaa tilata kaakaota, Espanjassa kun se on paksua ja kermaista, kuin sulatettua suklaata. Makuelämyksen kruunaa kaakaoon dipattavat tuoreet churrot.

Espanjalaisia churroja - TUI
Espanjalaisia churroja

Lyhyt aurinkoloma

Costa del Sol on ihanteellinen kohde, jos haluat juhlia pääsiäistä Espanjassa ja uida ja ottaa aurinkoa. Costa del Sol sijaitsee Etelä-Espanjassa ja nimensä mukaisesti alue on varsin aurinkoinen. Huhtikuussa päivälämpötila Costa del Solilla on noin 20 astetta.

Costa del Sol - TUI
Costa del Solin päivälämpötila huhtikuussa on noin 20 astetta.

Klassikkokaupunki Rooma

Italian pääkaupunki Rooma on ihanteellinen viikonloppukohde. Muutamassakin päivässä ehtii tutustua maailman tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuten Colosseumiin, Pietarinkirkkoon ja Sikstuksen kappeliin. Välillä voi shoppailla Guccin ja Armanin kaltaisissa merkkiliikkeissä aina edullisimman hintatason liikkeisiin. Lue vinkkejä parhaista ostoskaduista Roomassa.

TUI pääsiäinen Roomassa
Colosseum on yksi Rooman maamerkeistä.

Lontoo - muutakin kuin munia ja pekonia

Pääsiäiseen kuuluvat kananmunat ja Isossa-Britanniassa kulutetaan noin 34 miljoonaa munaa päivässä! Aivan kaikki niistä ei kulu perinteiseen pekoni ja munat -aamiaiseen. Lontoossa on lukuisia aamiais- ja brunssipaikkoja, jotka kokkaavat kananmunista muutakin. Maistuisiko esimerkiksi uppomuna hummerin tai savustetun koljan kanssa? Suosittu Balans Soho Society Seven Dials -alueella tarjoaa näitä ja paljon muuta. Muista vain varata pöytä etukäteen.

TUI brunssi Lontoossa
Brunssitarjontaa Lontoon Balans Soho Societyssä

Praha - edullinen pääsiäisloma

Prahan keskustan Staromestske Namesti -aukiolla järjestetään huhtikuussa pääsiäismarkkinat. Myyntikojuissa myydään niin käsitöitä kuin paikallisia herkkuja. Prahan hintataso on edelleen melko alhainen, joten kaupungissa selviää pienelläkin budjetilla. Esimerkiksi paikallinen olut on tunnetusti halpaa, noin euron, ja ravintoloiden pääruuat noin 10 euron tuntumassa.

TUI pääsiäinen Prahassa
Praha huhtikuussa