Matkat
Riika

Hinta alkaen

...

Hotelleja

2

Hintataso

  • Vesi (1 l)n. 0,60 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • PääkaupunkiRiika
  • KieliLatvia
  • Väkilukun. 632 600

Matkat Riika

Riika

Leveät bulevardit, viihtyisät torikahvilat ja kaupungin läpi virtaava Daugava-joki ovat muutamia niistä syistä, miksi Riikaa kutsutaan usein Pohjolan Pariisiksi. Latvian pääkaupungissa pääset ihastelemaan kaunista keskiaikaista arkkitehtuuria, jugendrakennuksia ja vanhankaupungin kiemurtelevia kujia, jotka ovat täynnä trendikkäitä ravintoloita. Äläkä unohda Riiassa käydessäsi ihania kylpyläkäyntejä ja värikkäitä markkinoita.

Riian keskustori avattiin vuonna 1930 ja on yksi Euroopan suurimmista ja suosituimmista kauppahalleista. Kauppahalli koostuu viidestä paviljongista, joita muuten ensimmäisen maailmansodan aikana käytettiin ilmalaivojen säilytyspaikkoina. Voit kuljeskella paviljongeissa ja tuntea kaikkialla leivonnaisten, mausteiden, tuoreen kalan ja leikkokukkien tuoksut. Keskustori on mukana Unescon maailmanperintöluettelossa yhdessä Riian vanhojen alueiden kanssa.

Koe vanhankaupungin historia

Paras tapa tutustua vanhaankaupunkiin on vain heittäytyä päämäärättömästi näiden satojen mukulakivikujien maailmaan. Hengitä 800-vuotista historiaa kulkiessasi ohi keskiaikaisten rakennusten, aukioiden ja kirkkojen. Täällä sijaitsee myös Riian vaikuttava tuomiokirkko sekä Pyhän Pietarin kirkko, jossa voit käydä ihastelemassa näkymiä korkeasta tornista. Taukopaikaksi sopii erinomaisesti jokin vanhankaupungin ravintoloista tai kahviloista.

Museoita ja upeita rakennuksia

Kaupunki tunnetaan näyttävästä jugend-arkkitehtuurista, joka näkyy kaikkialla, mutta etenkin Albertin kadulla. Katu on ns. "ulkoilmamuseo" ja siellä sijaitsevat Baltian maiden ehkä kauneimmat rakennukset. Riian kansallisessa taidemuseossa voit ihastella valtavaa latvialaisen taiteen kokoelmaa 1800-luvulta nykypäivään. Mustapäiden talo, joka on sekä museo että konserttisali, on yksi Riian tyylikkäimmistä rakennuksista ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Rentoudu kylpylässä

Mikä olisikaan mukavempaa kuin käynti lämpimässä kylpylässä vuoden kylmempinä kuukausina? Riiassa on paljon kylpylöitä, joista voit valita, ja lisää löydät läheisestä Jurmalasta, joka on houkutellut kylpylämatkailijoita jo vuosisatojen ajan. Jos menet kesällä Jurmalaan, voit nauttia erilaisista hoidoista ja rentoutua myös kilometripituisella valkealla hiekkarannalla.

Matkavaihtoehtoja Riika