Lentokenttäkuljetus

Lentokenttäkuljetus ei useimmiten sisälly matkan perushintaan. Useimpiin lomakohteisiimme voit lisämaksusta varata bussikuljetuksen tai yksityisen kuljetuksen, joka odottaa lomakohteen lentoasemalla. Hinta sisältää kuljetuksen hotellille ja lähtöpäivänä kuljetuksen takaisin lentoasemalle. Varausvaiheessa näet valitsemallesi lennolle saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot.

Huomioithan, että jos olet varannut matkapaketin reittilennoilla, ovat kuljetusvaihtoehdot rajallisemmat tai niitä ei ole saatavilla kauttamme ollenkaan.

TUIn opas, joka voi olla englanninkielinen, on useimmiten lentoasemalla vastassa. Jos matkustat reittilennolla, ei vastassa yleensä ole TUIn opasta.

Kuljetusaika vaihtelee

Kuljetusajaksi ilmoitetaan aika lentokentältä lomakohteen ensimmäiselle hotellille. Kuljetuksen kesto vaihtelee valitsemasi kuljetuksen mukaan. Myös liikenne ja pysähdysten määrä vaikuttavat kuljetuksen kestoon.

Varaa bussikuljetus

Samalla bussikuljetuksella voi matkustaa myös TUIn asiakkaita muilta lennoilta ja muista maista, minkä vuoksi kuljetuksen lähtemistä saatetaan joutua odottamaan hetken aikaa. Bussi kulkee yleensä useamman hotellin kautta, joten kuljetusaikaa on vaikea määritellä. Kuljetus voidaan toisinaan järjestää myös minibussilla tai taksilla. Opas ei matkusta lentokenttäkuljetuksen mukana. Jos matkustat lomakohteeseen reittilennolla, et voi valita bussikuljetusta.

Varaa yksityinen kuljetus

Jos haluat kuljetuksen suoraan hotellille voit varata yksityisen kuljetuksen. Tällöin kuljetus tapahtuu joko taksilla tai minibussilla. Yksityinen kuljetus on varattavissa enintään kuuden hengen seurueille (lomakohteesta riippuen), sisältäen alle 2-vuotiaat lapset. Kun varaat yksityisen kuljetuksen 4–6 hengelle, tulee sinun valita taksi 1–3 hengelle kahteen kertaan. Lomakohteessa saat tietää onko ajoneuvoja varattu yksi vai kaksi. Huomioithan, että matkatavaratila on rajallinen. Kuljetusvaihtoehdot ja samaan yksityiskuljetukseen mahtuvien lukumäärä vaihtelevat lomakohteittain. Hinta ilmoitetaan varauksen yhteydessä.

Huomioi, että lasten turvaistuimia ei voida taata.

Lentokenttäkuljetus pelkän lennon varanneille

Pelkän lennon varanneet eivät valitettavasti voi varata lentokenttäkuljetusta.

Yhdistelmälomat

Jos olet varannut kuljetuksen lisäpalveluna, järjestämme kuljetuksen yhdistelmäloman hotellien välillä.

Kuljetuksen mukana ei ole opasta. Kuljetuksen aikana voi olla useampia hotellipysähdyksiä, ja reitti voi sisältää pysähdyksen lentoasemalla. Tämä koskee yhdistelmämatkoja, joissa hotellit sijaitsevat eri lomakohteissa. Oppailta saat lisätietoa noutoajasta ja -paikasta.

Huomioithan, että jos olet varannut yksityisen kuljetuksen (menopäivänä hotellille ja paluupäivänä lentokentälle), voit kuitenkin joutua jakamaan yhdistelmälomasi hotellien välisen kuljetuksen muiden kanssa.

Jos yhdistelmäloman hotellit sijaitsevat samassa lomakohteessa, järjestät kuljetuksen itse ja saat oppailta hyvityksen kuittia vastaan.

Lentokenttäkuljetus voi toisinaan sisältyä hintaan

Tietyissä lomakohteissa lentokenttäkuljetus saattaa sisältyä hintaan, esimerkiksi Malediiveilla, jossa hotelliin siirrytään veneellä tai vesitasolla.

Huomioi seuraavat seikat:

  • Busseissa ja takseissa ei yleensä ole lasten turvaistuimia.
  • Kuljeta lääkkeet, särkyvät esineet ja arvotavarat bussin matkustamossa. TUI ei vastaa bussin tavaratilasta kadonneista arvotavaroista.
  • Lentokenttäbussien ja taksien tavaratilat ovat rajalliset, joten emme voi taata, että tilaa vievät matkatavarat, kuten golfbägit, polkupyörät ja surffilaudat mahtuvat mukaan. Varaudu, että joudut kuljettaa osan tavaroista ylimääräisellä taksilla.
  • Tietyissä lomakohteissa erikoismatkatavaroista voidaan periä erillinen maksu.