Norwegian - DY/D8

Loma- eli charter-lento

Norwegian perustettiin vuonna 1993, ja yhtiö työllistää tällä hetkellä noin 5 500 työntekijää. Norwegian lentää yli 400 reitillä yli 130 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-Idässä, Thaimaassa, Länsi-Intiassa ja Yhdysvalloissa. Vuonna 2015 Norwegianilla matkusti 26 miljoonaa matkustajaa.

Lentoyhtiön päätoimipaikka
Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norja

Lue lisää Norwegianin nettisivuilta

 • Matkatavarat

  Käsimatkatavara sisältyy hintaan

  Lennolle voit ottaa maksutta mukaan yhden käsimatkatavaran. Maksimipaino on 10 kg ja maksimimitat 55 x 40 x 23 cm.

  Ruumaan menevä matkatavara – maksullinen lisäpalvelu

  Matkatavaroista peritään lisämaksuna 20–30 e, lennon pituudesta riippuen. Omaa lentoasi koskevan hinnan näet varausvaiheessa. Norwegianilla lentäessäsi voit ottaa mukaan 1 matkalaukun/matkustaja, joka saa painaa korkeintaan 20 kg. Huomioi myös, että kahden tai useamman henkilön yhteinen matkalaukku saa painaa saman 20 kg. Myös tällöin tulee jokaiselle matkustajalle varata ruumaan menevä matkatavara erikseen. Säännöt lastenvaunujen kuljetuksesta ja matkatavaroiden lisäpainosta voit lukea alempaa.

  Pelkkä lento

  Jos olet varannut pelkän lennon, veloitetaan ruumaan menevästä matkatavarasta aina eri lisämaksu.

  Lapset 2–11 vuotta

  2–11-vuotiaat lapset saavat ottaa mukaan lastenvaunut ja auton turvaistuimen maksutta.

  Alle 2-vuotiaat lapset

  Mikäli matkustat alle 2-vuotiaan lapsen kanssa, voit ottaa ruumaan maksutta mukaan korkeintaan 5 kg matkatavaraa per lapsi, riippumatta siitä onko seurueen aikuisilla ruumaan menevää matkavaraa vai ei. Alle 2-vuotiaalla ei saa olla omaa käsimatkatavaraa, lukuun ottamatta lentomatkan aikana nautittavaksi tarkoitettuja ruokia.

  Kolme viikkoa ja sitä pidemmät matkat

  Jos matkasi pituus on kolme viikkoa tai yli ja olet varannut lisämaksullisen matkatavaroiden kuljetuksen, saat ottaa mukaan kaksi matkalaukkua, jotka painavat korkeintaan 20 kg/laukku sekä 10 kg käsimatkatavaraa.
  Huom.! Ei voimassa yhdensuuntaisella lennolla.

  Lastenvaunut/-rattaat

  Lastenvaunut/-rattaat voit ottaa mukaan maksutta. Norwegian suosittelee vuokraamaan suojalaukun (Airshell), joka suojaa vaunuja/rattaita kuljetuksen aikana. Huomioi, että Norwegian EI korvaa vahingoittuneita vaunuja/rattaita, joita ei ole pakattu Airshell- tai PramPack-suojalaukkuihin.
  Lue lisää Airshell-kuljetuslaukuista »

  Lue lisää

  Suojaa matkatavarasi Airshells-kuljetuslaukuilla
  Vinkkejä ja määräyksiä matkatavaran pakkaamiseen
  Myöhästynyt, vahingoittunut tai kadonnut matkatavara

  Lisää matkatavarapainoa

  Mikäli tarvitset enemmän matkatavarapainoa, kuin mitä matkavaraukselle on lisäpalveluna varattavissa, voit ostaa Norwegianin nettisivuilta lisää matkatavarapainoa. Varauksen voit tehdä kun lähtöön on aikaa vähintään 6 tuntia. Jos et tee tilausta etukäteen, varaudu maksamaan lentokentällä lisäpainosta huomattavasti enemmän.
  Lue lisää ja osta lisää matkatavarapainoa »

 • Erikoismatkatavarat

  Voit ottaa mukaasi erikoismatkatavaroita, kuten urheiluvarusteita, tekemällä varauksen kätevästi ja edullisesti verkossa.

  Tee varaus tästä »

  Pakkaathan särkyvät esineet kuten esim. lastenvaunut, auton turvaistuimet, polkupyörät, golfvarusteet, siten, etteivät ne pääse vahingoittumaan. Norwegian korvaa tällaisen tavaran vahingoittumisen ainoastaan siinä tapauksessa, että se on pakattu riittävän hyvin kovaan pakkaukseen ja että pakkaus on vahingoittunut. Pelkästään pehmeää käärettä ei katsota riittäväksi pakkaukseksi. Norwegian pyytää asiakkaitaan vakuuttamaan tällaiset tavarat erikseen. Olet itse vastuussa helposti särkyvän tavaran pakkaamisesta siten, että se kestää normaalia matkatavaroiden käsittelyä. Norwegianilla ei ole tarjolla pakkausmateriaaleja lentokentällä.

 • Lentoluokat

  Norwegianilla ei ole lentoluokkia.

 • Lentoateria

  Lentoateria

  Norwegianin lomalennoilla (lennon numero 9xxx) voita varata lentoaterian etukäteen, lisäksi koneessa on mahdollista ostaa lisämaksusta pientä välipalaa.

  Huomioithan, että Norwegianin reittilennoilla (pois lukien kaukolennot) lentoateriaa ei voi varata etukäteen. Reittilennolla on kuitenkin mahdollista ostaa pientä syötävää ja juotavaa lennon aikana kiertävistä tarjoiluvaunuista.

  Voit varata lentoaterian:

  • Matkavarauksen yhteydessä
  • Minun lomani -sivulla viimeistään 7 vrk ennen lähtöä.
  • Soittamalla TUIn asiakaspalveluun numeroon 0303 60 010 viimeistään 2 arkipäivää ennen lähtöä.

  Erikoisateria

  Norwegianin lennolle on mahdollista varata erikoisaterioita.

  Erikoisruokien sisältö vaihtelee vuodenaikojen ja keittiön raaka-aineiden mukaan ja siihen vaikuttaa myös, missä ruoka lastataan koneeseen (kotimaassa tai matkakohteessa). Sen vuoksi emme voi antaa tarkkaa luetteloa aterian sisältämistä ruoka-aineista. Takaamme kuitenkin, että kunkin erikoisruokavalion rajoitteet on huomioitu.

  Erikoisruoat varataan ja maksetaan TUIn matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 2 arkipäivää ennen lähtöä. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

  • Kasvisateria (sisältää maitotuotteita ja kananmunaa)
  • Gluteeniton ateria
  • Diabetes-ateria
  • Laktoositon ateria (ei maitoa tai maitoproteiinia)

  Allergia

  Jos olet allerginen, voit tilata Norwegianin lennoilla erikoisruokia yllä lueteltujen vaihtoehtojen mukaan. Jos kärsit vaikeasta allergiasta (kuten vaikea pähkinäallergia) tai useista eri allergioista, suosittelemme, että otat mukaan omat eväät.

  Jos kärsit pähkinäallergiasta, siitä kannattaa kertoa Norwegianin matkustamohenkilöstölle lentokoneeseen noustessasi. Matkustamohenkilöstö ilmoittaa tällöin muille matkustajille, että lennolla on mukana allergiasta kärsivä henkilö.

  Allergialääkkeet

  Allergialääkkeitä käyttävillä henkilöillä on oltava mukanaan omat lääkkeet. Norwegianilla ei ole allergialääkkeitä koneessa, eikä matkustamohenkilöstö pysty huolehtimaan niistä.

  On kuitenkin tärkeää huomioida, että Norwegian ei voi taata, ettei altistumista tapahdu, vaikka kanssamatkustajia informoitaisiinkin asiasta.

 • Istumapaikat

  Norwegianin lennoilla matkustajat voivat varata istumapaikan lisämaksusta.

  Varaa istumapaikka

  Voit varata istumapaikan lennolle aikaisintaan 60 vrk ennen lähtöä ja viimeistään 10 vrk ennen lähtöä.

  Varaa istumapaikka »

  Mikäli sinulla ei istuinpaikan suhteen ole mitään erityistoiveita, ei paikanvarausta ole tarpeen tehdä.

  Jos olet varannut matkapaketin reittilennoilla, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme istumapaikkojen varaamista varten.

 • Taxfree

  Norwegianin lennoille voit tehdä tax free -ostokset ennakkoon Holiday Taxfreen kautta.

 • Lähtöselvitys

  Lähtöselvitys terminaalissa 2, Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lähtöselvitys tehdään lähtöselvitysautomaatilla.

  Lähtöselvitysautomaatit

  Lentoasemalla Norwegianin lähtöselvityksen voi tehdä vain automaatilla. Lähtöselvitys aloitetaan antamalla matkalippuun tulostettu lentoyhtiön varausnumero. Lopuksi automaatti tulostaa tarkastuskortin (boarding card) ja matkatavaralipukkeet. Irrota ensin matkatavaralipukkeista kuitit ja laita ne talteen. Kiinnitä lipukkeet sen jälkeen laukkujen kahvaan. Matkatavarat jätetään tämän jälkeen lähtöselvityksen Baggage Drop -tiskille, jossa matkaseurueen kaikkien henkilöiden henkilöllisyys tarkistetaan.

 • Palvelu lennolla

  Ruoka ja juoma

  Voit ostaa koneessa erilaisia juomia ja virvokkeita edulliseen hintaan tarjoiluvaunuista, jotka kulkevat matkustamon läpi lennon aikana.
  Lue lisää lentoaterioista Norwegianin lennoilla»

  Viihde

  Wifi (langaton verkko)

  Lähes kaikilla Norwegianin lennoilla on käytettävissä WiFi-yhteys. Kun kone on saavuttanut lentokorkeuden, verkkoon voi muodostaa yhteyden tietokoneella, lukulaitteella, puhelimella tai musiikkisoittimella.

  Elokuvat

  Norwegian on ensimmäinen lentoyhtiö Euroopassa, joka tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden vuokrata lennolla elokuvia asiakkaan omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimeen. Runsas valikoima elokuvia ja TV-sarjoja.

  Lue lisää viihdetarjonnasta Norwegianin lennoilla »

  Maksutavat lennolla

  Norwegianin lennolla maksutapana suositellaan Visa- tai Mastercard -korttia.

 • Erityistarpeet

  Lapset lennolla

  Ilmoita yksin matkustavasta lapsesta jo matkaa varatessasi tai viimeistään 48 h ennen lähtöä TUIn asiakaspalveluun, sillä paikkoja on rajoitetusti. 12–15-vuotiaille yksin matkustavalle nuorille on pyynnöstä tarjolla sama saattopalvelu kuin 5–11-vuotiaille.

  Vauvankoreja ei ole saatavilla.

  Liikuntarajoitteiset

  Jos tarvitset lentokentällä avustuspalvelua, on tärkeää, että ilmoitat siitä jo matkaa varatessasi. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi kantoapua tai pyörätuolin käyttöä siirryttäessä lentokoneeseen.

  Maksimipaino sähköiselle pyörätuolille 150kg ja mitoiltaan max. 140x114x85 cm

  Lemmikkieläimet
  Lentoyhtiö sallii vain koirien ja kissojen kuljetuksen lennoillaan ja ainoastaan koneen ruumassa. Kuljetus on varattava lentoyhtiöltä erikseen puhelimitse puh. +47 21 490 015, sillä paikkoja on rajoitetusti.

  Lue lisää erityistarpeista osoitteessa www.norwegian.com

  TUIn ASIAKASPALVELU:

 • Raskaus

  Jos olet raskaana, Norwegianin lennoilla ovat voimassa seuraavat säännöt:

  • Viikot 0–35
   Voit lentää ilman erityisiä rajoituksia
  • Viikot 36–37
   Voit lentää, jos lentomatka kestää enintään 4 tuntia ja jos sinulla on lääkärintodistus
  • Viikko 38
   Valitettavasti et voi lentää Norwegianin lennoilla

  Huomautus: Lennoilla Turkkiin tai Turkista suosittelemme aina lääkärintodistuksen mukaan ottamista, koska paikalliset säännöt vaativat sitä raskaana olevilta naisilta jo raskauden alkuvaiheessa.