Norwegian - DY/D8

Loma- eli charter-lento

Norwegian perustettiin vuonna 1993, ja yhtiö työllistää tällä hetkellä noin 5 500 työntekijää. Norwegian lentää yli 400 reitillä yli 130 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-Idässä, Thaimaassa, Länsi-Intiassa ja Yhdysvalloissa. Vuonna 2015 Norwegianilla matkusti 26 miljoonaa matkustajaa.

Lentoyhtiön päätoimipaikka
Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norja

Lue lisää Norwegianin nettisivuilta

 • Matkatavarat

  Käsimatkatavarat

  Norwegianin lennolle sallitaan vain yksi käsimatkatavara henkilöä kohti. Käsimatkatavaran paino saa olla yleensä enintään 10 kiloa ja koko enintään 55 x 40 x 23 cm.

  Lennoilla Dubaihin/Dubaista käsimatkatavara saa painaa enintään 8 kg.

  Lue lisää matkatavarasäännöistä »

  Lähtöselvitettävä matkatavara

  Useimmille Norwegianin loma- eli charter-lennoille matkustaja saa ottaa yhden 20 kg:n painoisen matkatavaran. Yksittäinen, kahdenkaan matkustajan yhteinen laukku ei kuitenkaan saa painaa enempää kuin 20 kg.

  Tietyille lennoille saa ottaa enemmän kuin yhden matkatavaran. Tarkista lentosi matkatavarasääntö lentolipusta. Kirjaudu sisään Norwegianin sivuille »

  Pelkät lennot

  Varatessasi TUIn kautta pelkät lennot, veloitetaan ruumaan menevästä matkatavarasta lisämaksu. Matkatavara tulee varata etukäteen, jolloin hinta on lentokohteesta riippuen 40–60 e/hlö. Lentokentällä ruumaan menevästä matkatavarasta veloitetaan 40–60 e/hlö +20 e/hlö lisämaksu.

  Alle 2-vuotiaat lapset

  Alle 2-vuotiaille saa ottaa mukaan veloituksetta enintään 5 kiloa lähtöselvitettävää matkatavaraa turvaistuimen ja lastenvaunujen/matkarattaiden lisäksi. Lapsen käsimatkatavara on sisällytettävä aikuisen käsimatkatavaraan, painorajojen puitteissa.

  Lapset 2-11 vuotta

  Jos lapselle on varattu oma istumapaikka (2–11-vuotiaat), mukaan saa ottaa lastenvaunut ja turvaistuimen ilman lisäveloitusta.

  Lastenvaunut ja rattaat

  Matkarattaat/lastenvaunut saa ottaa mukaan veloituksetta.

  Norwegian ei korvaa vahingoittuneita lastenvaunuja- tai rattaita, jotka eivät ole olleet pakattuina Airshells tai PramPack laukkuun.

  Matkan pituus 3 viikkoa tai enemmän

  Jos matkasi pituus on vähintään kolme viikkoa, saat ottaa mukaasi 2 matkatavaraa, jotka painavat 20 kg/laukku. Lisäksi voit ottaa 10 kg käsimatkatavaraa. Huom! ei koske yhdensuuntaisia lentoja.

  Lisää matkatavarapainoa

  Jos tarvitset enemmän matkatavaraa kuin sallitut 20 kg, voit tilata etukäteen lisää matkatavarapainoa Norwegianin kotisivuilla. Varauksen voi tehdä, kun lähtöön on aikaa vähintään kuusi tuntia. Jos et tee tilausta etukäteen, voit joutua lentokentällä maksamaan lisäpainosta paljon enemmän.

  Tee tilaus tästä »

 • Erikoismatkatavarat

  Voit ottaa mukaasi erikoismatkatavaroita, kuten urheiluvarusteita, tekemällä varauksen kätevästi ja edullisesti verkossa.

  Tee varaus tästä »

  Pakkaathan särkyvät esineet kuten esim. lastenvaunut, auton turvaistuimet, polkupyörät, golfvarusteet, siten, etteivät ne pääse vahingoittumaan. Norwegian korvaa tällaisen tavaran vahingoittumisen ainoastaan siinä tapauksessa, että se on pakattu riittävän hyvin kovaan pakkaukseen ja että pakkaus on vahingoittunut. Pelkästään pehmeää käärettä ei katsota riittäväksi pakkaukseksi. Norwegian pyytää asiakkaitaan vakuuttamaan tällaiset tavarat erikseen. Olet itse vastuussa helposti särkyvän tavaran pakkaamisesta siten, että se kestää normaalia matkatavaroiden käsittelyä. Norwegianilla ei ole tarjolla pakkausmateriaaleja lentokentällä.

 • Lentoluokat

  Norwegianilla ei ole lentoluokkia.

 • Lentoateria

  Lentoateria

  Normaali lentoateria varataan matkavarauksen yhteydessä. Dubain lennolle ei voi varata aterioita etukäteen. Koneessa on mahdollista ostaa lisämaksusta pientä välipalaa.

  Voit varata lentoaterian:

  • Matkavarauksen yhteydessä
  • Minun lomani -sivulla viimeistään 7 vrk ennen lähtöä.
  • Soittamalla TUIn asiakaspalveluun numeroon 0303 60 010 viimeistään 2 arkipäivää ennen lähtöä.

  Erikoisateria

  Norwegianin lennolle on mahdollista varata erikoisaterioita.

  Erikoisruokien sisältö vaihtelee vuodenaikojen ja keittiön raaka-aineiden mukaan ja siihen vaikuttaa myös, missä ruoka lastataan koneeseen (kotimaassa tai matkakohteessa). Sen vuoksi emme voi antaa tarkkaa luetteloa aterian sisältämistä ruoka-aineista. Takaamme kuitenkin, että kunkin erikoisruokavalion rajoitteet on huomioitu.

  Erikoisruoat varataan ja maksetaan TUIn matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 2 arkipäivää ennen lähtöä. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

  • Kasvisateria (sisältää maitotuotteita ja kananmunaa)
  • Gluteeniton ateria
  • Diabetes-ateria
  • Laktoositon ateria (ei maitoa tai maitoproteiinia)

  Allergia

  Jos olet allerginen, voit tilata Norwegianin lennoilla erikoisruokia yllä lueteltujen vaihtoehtojen mukaan. Jos kärsit vaikeasta allergiasta (kuten vaikea pähkinäallergia) tai useista eri allergioista, suosittelemme, että otat mukaan omat eväät.

  Jos kärsit pähkinäallergiasta, siitä kannattaa kertoa Norwegianin matkustamohenkilöstölle lentokoneeseen noustessasi. Matkustamohenkilöstö ilmoittaa tällöin muille matkustajille, että lennolla on mukana allergiasta kärsivä henkilö.

  Allergialääkkeet

  Allergialääkkeitä käyttävillä henkilöillä on oltava mukanaan omat lääkkeet. Norwegianilla ei ole allergialääkkeitä koneessa, eikä matkustamohenkilöstö pysty huolehtimaan niistä.

  On kuitenkin tärkeää huomioida, että Norwegian ei voi taata, ettei altistumista tapahdu, vaikka kanssamatkustajia informoitaisiinkin asiasta.

 • Istumapaikat

  Norwegianin lennoilla matkustajat voivat varata istumapaikan lisämaksusta.

  Varaa istumapaikka

  Voit varata istumapaikan lennolle aikaisintaan 60 vrk ennen lähtöä ja viimeistään 10 vrk ennen lähtöä.

  Varaa istumapaikka »

  Mikäli sinulla ei istuinpaikan suhteen ole mitään erityistoiveita, ei paikanvarausta ole tarpeen tehdä.

 • Taxfree

  Norwegianin lennoille et voi tehdä tax free -ostoksia ennakkoon.

 • Lähtöselvitys

  Lähtöselvitys terminaalissa 2, Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lähtöselvitys tehdään lähtöselvitysautomaatilla.

  Lähtöselvitysautomaatit

  Voit tehdä lähtöselvityksen automaatissa, jonka jälkeen automaatti tulostaa lopuksi tarkastuskortin (boarding card) ja matkatavaralipukkeet. Irrota ensin matkatavaralipukkeista kuitit ja laita ne talteen. Kiinnitä lipukkeet sen jälkeen laukkujen kahvaan. Matkatavarat jätetään tämän jälkeen lähtöselvityksen Baggage Drop -tiskille, jossa matkaseurueen kaikkien henkilöiden henkilöllisyys tarkistetaan.

  Iltalähtösevitys

  Iltalähtöselvitys on mahdollista tehdä Helsinki-Vantaan lentokentällä klo 18.30-20.30 välisenä aikana seuraavan aamun lennoille jotka lähtevät ennen klo 10. Iltalähtöselvityksen voi tehdä yksi henkilö, jolla tulee olla mukana kaikkien matkaseurueeseen kuuluvien passit matkalippujen lisäksi.

 • Palvelu lennolla

  Ruoka ja juoma

  Voit ostaa koneessa erilaisia juomia ja virvokkeita edulliseen hintaan tarjoiluvaunuista, jotka kulkevat matkustamon läpi lennon aikana.
  Lue lisää lentoaterioista Norwegianin lennoilla»

  Viihde

  Wifi (langaton verkko)

  Lähes kaikilla Norwegianin lennoilla on käytettävissä WiFi-yhteys. Kun kone on saavuttanut lentokorkeuden, verkkoon voi muodostaa yhteyden tietokoneella, lukulaitteella, puhelimella tai musiikkisoittimella.

  Elokuvat

  Norwegian on ensimmäinen lentoyhtiö Euroopassa, joka tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden vuokrata lennolla elokuvia asiakkaan omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimeen. Runsas valikoima elokuvia ja TV-sarjoja.

  Lue lisää viihdetarjonnasta Norwegianin lennoilla »

  Maksutavat lennolla

  Norwegianin lennolla maksutapana suositellaan Visa- tai Mastercard -korttia.

 • Erityistarpeet

  Lapset lennolla

  Ilmoita yksin matkustavasta lapsesta jo matkaa varatessasi tai viimeistään 48 h ennen lähtöä TUIn asiakaspalveluun, sillä paikkoja on rajoitetusti. 12–15-vuotiaille yksin matkustavalle nuorille on pyynnöstä tarjolla sama saattopalvelu kuin 5–11-vuotiaille.

  Vauvankoreja ei ole saatavilla.

  Liikuntarajoitteiset

  Jos tarvitset lentokentällä avustuspalvelua, on tärkeää, että ilmoitat siitä jo matkaa varatessasi. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi kantoapua tai pyörätuolin käyttöä siirryttäessä lentokoneeseen.

  Maksimipaino sähköiselle pyörätuolille 150kg ja mitoiltaan max. 140x114x85 cm

  Lemmikkieläimet
  Lentoyhtiö sallii vain koirien ja kissojen kuljetuksen lennoillaan ja ainoastaan koneen ruumassa. Kuljetus on varattava lentoyhtiöltä erikseen puhelimitse puh. +47 21 490 015, sillä paikkoja on rajoitetusti.

  Lue lisää erityistarpeista osoitteessa www.norwegian.com

  TUIn ASIAKASPALVELU:

 • Raskaus

  Jos olet raskaana, Norwegianin lennoilla ovat voimassa seuraavat säännöt:

  • Viikot 0–35
   Voit lentää ilman erityisiä rajoituksia
  • Viikot 36–37
   Voit lentää, jos lentomatka kestää enintään 4 tuntia ja jos sinulla on lääkärintodistus
  • Viikko 38
   Valitettavasti et voi lentää Norwegianin lennoilla

  Huomautus: Lennoilla Turkkiin tai Turkista suosittelemme aina lääkärintodistuksen mukaan ottamista, koska paikalliset säännöt vaativat sitä raskaana olevilta naisilta jo raskauden alkuvaiheessa.