Erikoismatkatavarat

Tarkista alta lentoyhtiöiden erikoismatkatavaroita koskevat säännöt ja kuinka voit varata erikoismatkatavaran lentokoneeseen.

Huomioithan, että lentokenttäbussien tavaratilat ovat rajalliset, joten emme voi taata, että tilaa vievät matkatavarat, kuten golfbägit, polkupyörät, surffilaudat jne. mahtuvat lentokenttäbusseihin.

 • Aegean Airlines - A3

  Jos haluat ottaa mukaan erikoismatkatavaraa, kuten urheiluvarusteita, voi tehdä varauksen ennakkoon internetissä.

  Varaa erikoismatkatavaraa lennolle »

 • BH Air - BGH

  Voit varata erikoismatkatavaran etukäteen BH Airin lennolle samalla, kun teet matkavarauksen.

 • Blue Air (0B) - 0B

  Polkupyörät ja urheiluvälineet, jotka painavat alle 32 kuljetetaan osana lähtöselvitettävää matkatavaraa. Muistathan pakata varusteet hyvin, jotta ne kestävät kuljetuksen.
  Hinnat ilmoitetaan ja maksu peritään lentokentällä lähtöselvityksen yhteydessä.

 • Corendon Airlines - CAI

  Voit ottaa mukaasi erikoismatkatavaroita, kuten urheiluvarusteita, tekemällä varauksen kätevästi ja edullisesti netissä. Voit varata erikoismatkatavaran kuljetuksen etukäteen, kuitenkin aikaisintaan 30 päivää ennen lähtöä.

 • Freebird - FHY

  Jos haluat varata matkalle mukaan erikoismatkatavaraa, kuten urheiluvarusteita, kätevin ja edullisin tapa on varata ne etukäteen nettisivujen kautta.

 • Jettime - JTD

  Voit ottaa mukaasi erikoismatkatavaroita, kuten urheiluvarusteita, tekemällä varauksen kätevästi ja edullisesti netissä. Voit varata erikoismatkatavaran kuljetuksen etukäteen tehtyäsi matkavarauksen TUIlta. Maksutapa Visa tai Mastercard. Huom! Oulun lennoille ei ole mahdollista ottaa mukaan erikoismatkatavaroita.

  Varaa erikoismatkatavara »

 • Norwegian - DY/D8

  Voit ottaa mukaasi erikoismatkatavaroita, kuten urheiluvarusteita, tekemällä varauksen kätevästi ja edullisesti verkossa.

  Tee varaus tästä »

  Pakkaathan särkyvät esineet kuten esim. lastenvaunut, auton turvaistuimet, polkupyörät, golfvarusteet, siten, etteivät ne pääse vahingoittumaan. Norwegian korvaa tällaisen tavaran vahingoittumisen ainoastaan siinä tapauksessa, että se on pakattu riittävän hyvin kovaan pakkaukseen ja että pakkaus on vahingoittunut. Pelkästään pehmeää käärettä ei katsota riittäväksi pakkaukseksi. Norwegian pyytää asiakkaitaan vakuuttamaan tällaiset tavarat erikseen. Olet itse vastuussa helposti särkyvän tavaran pakkaamisesta siten, että se kestää normaalia matkatavaroiden käsittelyä. Norwegianilla ei ole tarjolla pakkausmateriaaleja lentokentällä.

 • SunExpress - XQ

  Voit ottaa mukaasi erikoismatkatavaroita, kuten urheiluvarusteita, tekemällä varauksen kätevästi ja edullisesti netissä. Voit varata erikoismatkatavaran kuljetuksen etukäteen tehtyäsi matkavarauksen TUIlta, kuitenkin aikaisintaan 60 päivää ja viimeistään 4 päivää ennen lähtöä.

  Varaa tästä »

  Jos haluat ottaa mukaan erikoismatkatavaraa, jota ei ole mainittu netissä olevassa luettelossa, ota yhteyttä TUIhin.

  TUIn asiakaspalvelu

 • Sunclass Airlines - DK

  Erikoismatkatavaroita, kuten urheiluvarusteet, polkupyörät ja golflaukku, ei lasketa mukaan normaaliin matkatavarapainoon. Varusteet voi ottaa mukaan lennolle lisämaksusta.

  Sunclass Airlinesin lennoille erikoismatkatavarat on varattava etukäteen puhelimitse Airshoppenin kautta, puh. 09 5658 2727 (avoinna arkisin n. klo 9–17), mainitse että olet TUIn asiakas.

 • TUI Airways - TOM

  Jos haluat ottaa mukaan erikoismatkatavaraa, kuten urheiluvarusteita, voi tehdä varauksen helposti ennakkoon internetissä. Varaa tästä »

  Varaa etukäteen, säästä 10 e

  Erikoismatkatavaroista peritään lähtöselvityksessä matkatavaran hinnan lisäksi 10 euron lisämaksu, jollet ole varannut niitä etukäteen. Hinnat vaihtelevat matkan pituuden mukaan. Kaukolentoja ovat yli 7 tunnin lennot.

  Lisätietoa hinnoista löydät täältä »

  Erikoismatkatavara Lähikohde Kaukokohde
  Golfbag, max 20 kg 60 EUR
  120 EUR
  Polkupyörä, max 25 kg 60 EUR 120 EUR
  Sukellusvarusteet, max 30 kg* 120 EUR
  200 EUR
  Lainelauta, max 15 kg 120 EUR 200 EUR
  Purjelauta, max 4 metriä 200 EUR
  400 EUR
  Riippuliidin, max 30 kg 200 EUR 400 EUR
  Leijasurffausvälineet 60 EUR 120 EUR

  * Huom! Happipullojen kuljetus on kielletty

  Jos haluat ottaa mukaan erikoismatkatavaraa jota ei löydy oheiselta listalta, ota yhteyttä TUIn asiakaspalveluun numeroon 0303 60 010.

  Huomioithan että lastenvaunuja ei katsota erikoismatkatavaraksi, vaan ne on pakattava suojapussiin ja lähtöselvitettävä osana normaaleja matkatavaroita. Suojapusseja ei jaeta lähtöselvityksessä. Tutustu esimerkiksi Airshells-suojaan.

  Lisätietoa hinnoista löydät täältä »

 • TUI fly - BLX

  Jos haluat ottaa mukaan erikoismatkatavaraa, kuten urheiluvarusteita, voi tehdä varauksen helposti ennakkoon internetissä.

  Varaa etukäteen, säästä 10 e

  Erikoismatkatavaroista peritään lähtöselvityksessä matkatavaran hinnan lisäksi 10 euron lisämaksu, jollet ole varannut niitä etukäteen. Hinnat vaihtelevat matkan pituuden mukaan. Kaukolentoja ovat yli 7 tunnin lennot.

  Lisätietoa hinnoista löydät täältä »

  Hinnat ovat meno-paluu.

  Erikoismatkatavara Lähikohde Kaukokohde
  Golfbag, max 20 kg 60 EUR 120 EUR
  Polkupyörä, max 30 kg 120 EUR 200 EUR
  Sukellusvarusteet, max 30 kg* 120 EUR 200 EUR
  Lainelauta, max 30 kg 120 EUR 200 EUR
  Purjelautailuvälineet, max 50 kg 200 EUR 400 EUR
  Riippuliidin, max 50 kg 200 EUR 400 EUR
  Leijasurffausvälineet, max 20 kg 100 EUR 120 EUR
  Keihäs 50 EUR 100 EUR

  * Huom! Happipullojen kuljetus on kielletty

  Jos haluat ottaa mukaan erikoismatkatavaraa jota ei löydy oheiselta listalta, ota yhteyttä TUIn asiakaspalveluun numeroon 0303 60 010.

  Huomioithan, että lastenvaunuja ei katsota erikoismatkatavaraksi, vaan ne on pakattava suojapussiin ja lähtöselvitettävä osana normaaleja matkatavaroita. Suojapusseja ei jaeta lähtöselvityksessä. Tutustu esimerkiksi Airshells-suojaan.

  Lisätietoa hinnoista löydät täältä »