Matkat
Rabac

Hinta alkaen

...

Hotelleja

3

Hintataso

Arvioitu keskihinta
  • Kevyt päivällinen:n. 15–20 e
  • Vesi (1 l):n. 1 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaKuna (HRK)
  • Aikaero–1 tunti
  • PääkaupunkiZagreb
  • KieliKroatia
  • Väkilukun. 2000

Matkat Rabac

Rabac

Rabacin sydän on kilometrien pituinen rantakatu kahviloineen, äyriäisravintoloineen ja italialaisine jäätelöbaareineen. Kadun tuntumassa sijaitsee myös TUI Blue Bellevue -hotellimme, josta löydät lastenkerhot, urheiluaktiviteetit sekä merinäköala-altaat.

Adrianmeren äärellä, Istrian itärannikolla sijaitseva Rabac on kalastajakylä, joka on ajan saatossa kehittynyt pieneksi lomakohteeksi. Rantakatu sopii täydellisesti virkistävälle kävelylle tai juoksulenkille ennen aamupalaa – iltaisin ulkoilmaravintolat täyttyvät rauhallisesta tunnelmasta nauttivasta ihmisistä.

Kristallinkirkkaat vedet

Valkoinen kalkkikiviranta Girandella on saanut EU:n Blue Flag-merkin puhtaiden ja kirkkaiden uimavesien ansiosta. Rannalla on aurinkotuoleja ja -varjoja, vesiurheilumahdollisuuksia sekä joitakin ravintoloita ja baareja, jotka soittavat livemusiikkia iltaisin. Satamasta voit lähteä veneretkelle Cresin saarelle, joissa on toisinaan mahdollisuus bongata delfiinejä.

Vuokraa auto!

Voit myös vuokrata auton ja ajaa keskiaikaiseen Rovinj kaupunkiin kapeine kujineen ja venetsialaisine parvekkeineen. Tai vieraile Pulassa, jonka amfiteatteri on Rooman Colosseumin tavoin hyvin säilynyt historiallinen nähtävyys.

Perhehotelli merinäköalalla

TUI Blue Bellevue tarjoaa kaikkea ikimuistoiseen perhelomaan – aivan meren äärellä. Hotellilla on pieni pikkukiviranta, mutta uiminen onnistuu parhaiten altaissa tai uimalaitureilta käsin. Hotellialueella järjestetään niin urheiluaktiviteetteja kuin hauskaa tekemistä kaikenikäisille lapsille. Satamaan johtavalle rantakadulle on vain vartin kävelymatka.

Pyöräile tai vaella

Rabacia ympäröivällä seudulla on pyöräilyreittejä ylös vuoristoon, mutta seitsemän kilometrin pituinen rantapromenadi on parempi valinta perheretkiin. Vuorilla sijaitsevasta, keskiaikaisesta Labinin kaupungista on upeat näkymät rannikolle ja Rabaciin. Pastellinväristen talojen ja kujien varsilla on taidetta ja kahvibaareja.

Istria alueena

Niemimaan länsirannikolla sijaitsevat keskiaikaiset kaupungit Porec ja Rovinj mukulakivikatuineen. Kumpuileva sisämaa sulkee syliinsä vehreät vuoret oliivilehtoineen ja vuoristokylineen. Vuokraa auto ja ajele seudun viinitiloille, maista valkoista Malvasia-viiniä yhdessä paikallisesti tuotetun ilmakuivatun kinkun, prsutin, kanssa. Piipahda tilapuodeissa ja osta tuliaisiksi tryffeleitä ja hunajaa. Jopa pienillä kylillä on omat sesonkijuhlansa kesällä, joten hyvällä onnella saatat päätyä keskelle juhlahumua.

Ruoka ja viini

Italialaiset vaikutteet ovat vahvoja, ja pasta on luonnollinen osa jokaista ateriaa. Se tarjotaan usein villiparsan ja tryffelien, Istrian metsien herkkujen kera. Suurin osa ruoasta on paikallisesti tuotettua – nauti vaikkapa vastapyydetystä, grillatusta kalasta ja tasokkaista liharuoista. Suosittelemme ravintolaelämystä konobassa, paikallisessa tavernassa, joka tarjoaa kroatialaisia ruokalajeja. Istriassa ruoan ja juoman hintataso on myös monia muita Välimeren lomakohteita matalampi, mikä ei ole lainkaan hassumpi asia lomailijan kannalta.

Retkivinkkejä

  • Venetsia – päiväretki veneellä
  • Veneretki vehreiden vuorten reunustamalle Limin vuonolle
  • Postojna – tippukiviluolat Sloveniassa

Matkavaihtoehtoja Rabac