Matkat
Rooma

Hinta alkaen

...

Hotelleja

9

Hintataso

Hintaesimerkit Giardini-Naxosista
  • Pizzan. 12 e
  • Vesi (1 l)n. 1 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero-1 tunti
  • PääkaupunkiRooma
  • KieliItalia
  • Väkiluku60 600 000

Matkat Rooma

Koostaan huolimatta Rooma on yksi maailman romanttisimmista kaupungeista. Katuja reunustavat pienet aukiot suihkulähteineen, kauniisti kuluneet barokkipalatsit, ravintolat ja terassit ruudullisine pöytäliinoineen ja myöhään yöhön avoinna olevat "korttelikirkot".

Täällä pääset myös tutustumaan maailmankuuluihin antiikin ajan monumentteihin sekä katolisen kirkon historiaan. Puhumattakaan kaupungin elämästä, muodista, designista, ravintoloista ja jäätelöbaareista.

Yli kaksituhatvuotinen historia
Lähes joka toisessa kadunkulmassa voit ihastella roomalaisaikaisia pylväitä tai kokonaisia temppeleitä. Samoja marmorilohkareita, jotka ovat seisseet paikoillaan noin kaksi tuhatta vuotta ja todistaneet ikuisen kaupungin historiaa – keisarillisista gladiaattoritaisteluista Enkeleitä ja demoneita -elokuvan kuvauksiin. Vatikaanin museot, Sikstuksen kappeli, Pietarinkirkko, Espanjalaiset portaat, Pantheon, Colosseum ja Forum Romanum ovat vain esimerkkejä kaikista kaupungin nähtävyyksistä.

Muotitietoiset roomalaiset Keskellä tätä kaikkea kulkevat roomalaiset sulavasti ja luontevasti. Kävellen, autolla tai kuten useimmiten – rämisevällä vespalla. Rooma on muodin ja kauniiden ihmisten kaupunki – ja useimmat kadunihmiset näyttävätkin viihtyvän annetussa roolissaan. Nuoriso, taksinkuljettajat ja vanhemmat rouvat valitsevat kenkänsä, aurinkolasinsa ja tuoksunsa kaikki yhtä huolellla.

Ostoksia ja trattorioita Via Condottilla muodinluojilla kuten Guccilla, Versacella ja Armanilla on kaikilla omat liikkeensä, joissa hintalappujen hinnat hätkähdyttävät varmasti useimpia. Liikkeiden lähellä, Via del Corsolla teet ostoksia huomattavasti maltillisemmilla hinnoilla. Kodikkaita trattorioita löydät esimerkiksi Trasteveren, Testaccion ja Montin kaupunginosista.

Matkavaihtoehtoja Rooma

Hotellit Rooma