Matkat
Rooma

Hinta alkaen

...

Hotelleja

30

Hintataso

Hintaesimerkit Roomasta
  • Vesi (1,5 l)n. 0,60 e
  • Olut (50 cl)n. 5 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero-1 tunti
  • PääkaupunkiRooma
  • KieliItalia
  • Väkiluku60 600 000

Matkat Rooma

Rooma

Koostaan huolimatta Rooma on yksi maailman romanttisimmista kaupungeista. Katuja reunustavat pienet aukiot suihkulähteineen, kauniisti kuluneet barokkipalatsit, ravintolat ja terassit ruudullisine pöytäliinoineen, kahvibaarit ja myöhään yöhön avoinna olevat "korttelikirkot". Käy ihastelemassa vanhoja raunioita, käy Espanjalaisilla portailla, nauti aperitiivi Pantheonin äärellä ja koe La Dolce Vita romanttisena viikonloppuna.

Täällä pääset myös tutustumaan maailmankuuluihin antiikin ajan monumentteihin sekä katolisen kirkon historiaan. Puhumattakaan kaupungin elämästä, muodista, designista, ravintoloista ja jäätelöbaareista.

Yli kaksituhatvuotinen historia

Lähes joka toisessa kadunkulmassa voit ihastella roomalaisaikaisia pylväitä tai kokonaisia temppeleitä. Samoja marmorilohkareita, jotka ovat seisseet paikoillaan noin kaksi tuhatta vuotta ja todistaneet ikuisen kaupungin historiaa – keisarillisista gladiaattoritaisteluista Enkeleitä ja demoneita -elokuvan kuvauksiin. Vatikaanin museot, Sikstuksen kappeli, Pietarinkirkko, Espanjalaiset portaat, Pantheon, Colosseum ja Forum Romanum ovat vain esimerkkejä kaikista kaupungin nähtävyyksistä.

Muotitietoiset roomalaiset

Keskellä tätä kaikkea kulkevat roomalaiset sulavasti ja luontevasti. Kävellen, autolla tai kuten useimmiten – rämisevällä vespalla. Rooma on muodin ja kauniiden ihmisten kaupunki – ja useimmat kadunihmiset näyttävätkin viihtyvän annetussa roolissaan. Nuoriso, taksinkuljettajat ja vanhemmat rouvat valitsevat kenkänsä, aurinkolasinsa ja tuoksunsa kaikki yhtä huolellla.

Ostoksia ja trattorioita

Via Condottilla muodinluojilla kuten Guccilla, Versacella ja Armanilla on kaikilla omat liikkeensä, joissa hintalappujen hinnat hätkähdyttävät varmasti useimpia. Liikkeiden lähellä, Via del Corsolla teet ostoksia huomattavasti maltillisemmilla hinnoilla. Kodikkaita trattorioita löydät esimerkiksi Trasteveren, Testaccion ja Montin kaupunginosista.

Varaa Rooman matka TUIlta

Roomaan lennetään reittilennolla, mikä tarkoittaa sinulle vapaasti valittavaa matkan pituutta. Lomakohteessa ei ole oppaita, mutta voit ottaa yhteyttä online-keskukseemme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Sekä ennen matkaa että sen aikana.

Risteillen Roomaan

TUIlta voit varata myös risteilyn Roomaan. Risteily on kätevä tapa matkustaa ja näet monta lomakohdetta yhdellä kertaa. Risteilyllä "ikuiseen kaupunkiin", Roomaan, voit tuntea historian havinaa jokaisella kujalla, piazzalla ja rakennuksessa. Kulttuuritarjonta ja nähtävyyksien määrä on loputon. Rentoudu Piazza Navonalla jäätelöä nautiskellen, käy katsastamassa tunnettu Fontana di Trevi tai vietä päivä Vatikaanissa. Katso TUIn risteilyt Välimerellä »

Matkavaihtoehtoja Rooma