TUI fly - BLX

TUI fly lentää TUIn lisäksi myös pohjoismaisten matkanjärjestäjiemme tilauslentoja. Yhtiöllä on Pohjoismaissa kahdeksan lentokonetta (talvikaudella yksitoista) ja henkilökuntaa noin 600.

Tilauslentoja lennetään Helsingistä, Tukholmasta, Malmöstä, Göteborgista ja Oslosta. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa.

TUI fly on osa maailman suurinta tilauslentoyhtiötä, TUI Airlinesia. Konserniin kuuluvat lisäksi englantilainen TUI Airways, saksalainen TUI fly ja ranskalainen Corsairfly. Yhteensä TUI Airlinesilla on noin 150 lentokonetta.


Tärkeää tietoa - 15” MacBook Pro

Akun ylikuumenemisriskin vuoksi EASA (European Union Aviation Safety Agency) on päättänyt kieltää Applen vanhemman sukupolven (myynnissä pääasiassa syyskuun 2015 ja helmikuun 2017 välisenä aikana) 15” MacBook Pro -tietokoneiden kuljettamisen lennoilla. Kyseisiä MacBook Pro -tietokoneita ei ole sallittu ottaa lennolle mukaan käsimatkatavaroissa eikä ruumaan menevissä matkatavaroissa. Voit tarkistaa Applen sivuilta oman koneesi mallin.

Pahoittelemme kiellon mahdollisesti aiheuttamia epämukavuuksia ja kiitämme kärsivällisyydestä sekä ymmärryksestä. Tulemme tulevaisuudessakin asettamaan asiakkaidemme turvallisuuden ensisijalle.

Tärkeää tietoa – Samsung Galaxy Note 7

Johtuen Samsung Galaxy Note7 -puhelinmallin ongelmista, joissa älypuhelin on syttynyt palamaan, Samsung on vetänyt laitteita myynnistä, ja FAA (American Federal Aviation Administration) on painokkaasti kehottanut matkustajia pitämään kyseiset laitteet suljettuna ja olemaan lataamatta laitteita lennon aikana. Lisäksi kyseisiä älypuhelimia ei suositella kuljetettavaksi lähtöselvitettävien matkatavaroiden mukana.

TUI fly asettaa matkustajiensa turvallisuuden aina etusijalle, ja Samsung Galaxy Note 7 -älypuhelimien käyttö ja lataaminen matkustamossa on kielletty. Kyseisiä laitteita ei saa kuljettaa lähtöselvitettävän matkatavaran mukana, mutta laitteen saa tuoda lennolle, JOS laite on koko lennon ajan suljettu, eikä sitä ladata.

Lennot Meksikoon

Meksikon hallitus on kieltänyt Samsung Galaxy Note 7 -puhelinmallin viemisen maahan. Puhelinta ei saa viedä maahan lentokentän kautta, ei ruumassa eikä käsimatkatavaroissa. Näin ollen, jos lennätte Meksikoon ja omistatte kyseisen puhelimen, se tulee jättää kotiin.

Sähkötupakka

Sähkötupakan käyttö ja tuonti Thaimaahan on kiellettyä. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.


Lentoyhtiön päätoimipaikka
TUI fly
Söder Mälarstrand 27
11785 Tukholma
Ruotsi

Lue lisää TUI flyn nettisivuilta »

 • Matkatavarat

  Käsimatkatavara sisältyy hintaan

  Lennolle voit ottaa maksutta mukaan yhden käsimatkatavaran. Maksimipaino on 5 kg ja maksimimitat 55 x 40 x 23 cm.

  Ruumaan menevä matkatavara – maksullinen lisäpalvelu

  Matkatavaroista peritään lisämaksuna 20–30 e, lennon pituudesta riippuen. Omaa lentoasi koskevan hinnan näet varausvaiheessa. TUI flylla lentäessäsi voit ottaa mukaan 1 matkalaukun/matkustaja, joka yhdessä käsimatkatavaran kanssa saa painaa korkeintaan 20 kg. Eli mikäli laitat ruumaan 17 kg painavan matkalaukun, saa käsimatkatavarasi painaa 3 kg. Huomioi myös, että kahden tai useamman henkilön yhteinen matkalaukku saa painaa korkeintaan 25 kg. Myös tällöin tulee jokaiselle matkustajalle varata ruumaan menevä matkatavara erikseen. Säännöt lastenvaunujen kuljetuksesta ja matkatavaroiden lisäpainosta voit lukea alempaa.

  Pelkkä lento

  Jos olet varannut pelkän lennon, veloitetaan ruumaan menevästä matkatavarasta aina eri lisämaksu.

  Älä pakkaa näitä ruumaan menevään matkalaukkuun

  • Tavarat, joita tarvitset välittömästi laskeutumisen jälkeen
  • Lääkkeet
  • Avaimet, aurinkolasit, silmälasit jne.
  • Arvoesineet kuten käteinen raha, luottokortit, korut, matkapuhelin, kamera, tietokone ja muu elektroniikka oheislaitteineen
  • Herkästi särkyvät tuotteet ja lasipullot
  • Tärkeät asiakirjat

  Huomioi, että TUI fly ei korvaa tämän kaltaisia kadonneita tai vahingoittuneita matkatavaroita, jos ne on pakattu ruumaan menevään matkalaukkuun.

  Ruumaan meneviin matkatavaroihin ei myöskään tule pakata kosteita vaatteita tai pyyhkeitä, sillä ne saattavat vahingoittaa laukun muuta sisältöä. Kosteat vaatteet ja pyyhkeet tulee aina pakata käsimatkatavaroihin lennon ajaksi. Lentoyhtiö ei korvaa vahinkoja, jotka aiheutuvat ruumaan meneviin matkatavaroihin pakatuista kosteista vaatteista ja pyyhkeistä.

  Lentoyhtiön korvausvastuu vahingoittuneesta tai kadonneesta matkatavarasta on rajoitettu. Tarkista matkavakuutuksesi ennen matkaa.

  Alle 2-vuotiaat lapset

  Mikäli matkustat alle 2-vuotiaan lapsen kanssa, voit ottaa ruumaan maksutta mukaan korkeintaan 10 kg matkatavaraa per lapsi, riippumatta siitä onko seurueen aikuisilla ruumaan menevää matkavaraa vai ei. Mahdollisia lastenrattaita/-vaunuja (katso alempaa) ei lasketa mukaan maksuttomaan matkatavaraan (10 kg).

  Kolme viikkoa ja sitä pidemmät matkat

  Jos matkasi pituus on kolme viikkoa tai yli ja olet varannut lisämaksullisen matkatavaroiden kuljetuksen, saat ottaa mukaan 30 kg matkatavaraa, sisältäen käsimatkatavaraa enintään 5 kg. Yhden matkalaukun enimmäispaino on 25 kg. Huom.! Ei voimassa yhdensuuntaisella lennolla.

  Lastenvaunut/-rattaat

  Lastenvaunut/-rattaat voit ottaa mukaan maksutta. TUI fly suosittelee vuokraamaan suojalaukun (Airshell), joka suojaa vaunuja/rattaita kuljetuksen aikana.
  Lue lisää Airshell-kuljetuslaukuista »

  Lastenrattaat voit ottaa lennolle mukaan käsimatkatavarana, mikäli ne täyttävät käsimatkatavaroiden koko- ja painorajoitukset.

  Lue lisää

  Suojaa matkatavarasi Airshells-kuljetuslaukuilla
  Vinkkejä ja määräyksiä matkatavaran pakkaamiseen
  Myöhästynyt, vahingoittunut tai kadonnut matkatavara

  Lisää matkatavarapainoa

  Mikäli tarvitset enemmän matkatavarapainoa, kuin mitä matkavaraukselle on lisäpalveluna varattavissa, voit ostaa lentoyhtiöltä lisää matkatavarapainoa. Hinta on etukäteen ostettaessa edullisempi, kuin mitä lähtöselvityksessä liian painaviksi todetuista matkalaukuista joutuisit maksamaan. Varaa lisää matkatavarapainoa viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä.
  Lue lisää ja osta lisää matkatavarapainoa tästä »

 • Erikoismatkatavarat

  Jos haluat ottaa mukaan erikoismatkatavaraa, kuten urheiluvarusteita, voi tehdä varauksen helposti ennakkoon internetissä.

  Varaa etukäteen, säästä 10 e

  Erikoismatkatavaroista peritään lähtöselvityksessä matkatavaran hinnan lisäksi 10 euron lisämaksu, jollet ole varannut niitä etukäteen. Hinnat vaihtelevat matkan pituuden mukaan. Kaukolentoja ovat yli 7 tunnin lennot.

  Lisätietoa hinnoista löydät täältä »

  Hinnat ovat meno-paluu.

  Erikoismatkatavara Lähikohde Kaukokohde
  Golfbag, max 20 kg 60 EUR 120 EUR
  Polkupyörä, max 30 kg 120 EUR 200 EUR
  Sukellusvarusteet, max 30 kg* 120 EUR 200 EUR
  Lainelauta, max 30 kg 120 EUR 200 EUR
  Purjelautailuvälineet, max 50 kg 200 EUR 400 EUR
  Riippuliidin, max 50 kg 200 EUR 400 EUR
  Leijasurffausvälineet, max 20 kg 100 EUR 120 EUR
  Keihäs 50 EUR 100 EUR

  * Huom! Happipullojen kuljetus on kielletty

  Jos haluat ottaa mukaan erikoismatkatavaraa jota ei löydy oheiselta listalta, ota yhteyttä TUIn asiakaspalveluun numeroon 0303 60 010.

  Huomioithan, että lastenvaunuja ei katsota erikoismatkatavaraksi, vaan ne on pakattava suojapussiin ja lähtöselvitettävä osana normaaleja matkatavaroita. Suojapusseja ei jaeta lähtöselvityksessä. Tutustu esimerkiksi Airshells-suojaan.

  Lisätietoa hinnoista löydät täältä »

 • Lentoluokat

  Boeing 787 Dreamliner

  Premium-luokka – Boeing 787

  • 10 kg enemmän matkatavaraa (yhteensä enintään 30 kg, yhden matkalaukun enimmäispaino 25 kg)
  • Golfbagi mukaan maksutta
  • Lounge-palvelut menomatkalla Helsingin lentokentällä, loungen aukioloaikojen puitteissa. Lue lisää Aspire-lounge.
  • Oma erillinen lähtöselvitys
  • Kolmen ruokalajin illallinen ja kaksi lämminruokavaihtoehtoa, joista voi valita. Alle 12-vuotiaille lapsille tarjoillaan lapsille sopiva menukokonaisuus.
  • Maksuttomat juomat lennolla (ei samppanja)
  • Henkilökohtainen viihdejärjestelmä lennolla ilman lisämaksua
  • Enemmän jalkatilaa ja mukavampi istuin koneessa
  • Lentoluokka varataan matkavarauksen yhteydessä. Alle 2-vuotiaat eivät voi matkustaa Premium-luokassa.

  Dreamliner Plus -luokka - Boeing 787

  • Mukavat istuimet ja enemmän jalkatilaa
  • Henkilökohtainen viihdejärjestelmä lennolla ilman lisämaksua
  • Kaksi ateriaa, joista toinen on yleensä lämmin ateria ja toinen kylmä
  • Lentoluokka varataan matkavarauksen yhteydessä.
  • Dreamliner Plus -luokka on saatavilla vain Boeing 787-800 lennoilla. Boeing 787-900 lentokoneissa ei ole Dreamliner Plus -luokkaa.

  Dreamliner-luokka – Boeing 787

  • Mukavat istuimet ja paljon jalkatilaa
  • Henkilökohtainen viihdejärjestelmä lennolla. Kuulokkeet lisämaksusta, ostetaan lennolla. Viihdejärjestelmästä voit valita omat suosikkisi uusimmista elokuvista, peleistä, musiikkikanavista tai lastenohjelmista.
  • Kevyt välipala, kuten voileipä
  • Suosittelemme varaamaan lämpimän aterian lisämaksusta jo matkaa varatessasi tai viimeistään 2 arkipäivää ennen lentoa

  Boeing 767

  Economy-luokka - Boeing 767

  • Kevyt välipala, kuten voileipä.
  • Suosittelemme varaamaan lämpimän aterian lisämaksusta jo matkaa varatessasi tai viimeistään 2 arkipäivää ennen lentoa.
 • Lentoateria

  TUI flyn lennolla tarjoiltava lentokoneateria on suunniteltu huolella, ja siihen sisältyy alkuruoka, pääruoka, leipä ja jälkiruoka kahvin kera. 2–11-vuotiaille lapsille on tarjolla lasten makuun sopivia ruokia.

  Kesäkauden lennoilla ateriana on joko kylmä tai lämmin ruoka.

  Voit varata lentoaterian TUIlta:

  • Matkavarauksen yhteydessä
  • Minun lomani -sivulla viimeistään 7 vrk ennen lähtöä.
  • Soittamalla TUIn asiakaspalveluun numeroon 0303 60 010 viimeistään 3 arkipäivää ennen lähtöä.

  Valitettavasti lennoillamme ei ole sallittua nauttia omia ruokia ja juomia. Tämä on siksi, että silloin emme voi taata lennolla olevien allergikkojen turvallista matkaa. Poikkeustapauksessa, jos olet itse allergikko tai matkustat sylilapsen kanssa, on mahdollista ottaa lennolle mukaan oma ruoka. Lisätietoa allergikoille löytyy alempaa.

  Erikoisateria

  TUI flyn lennolle on mahdollista varata erikoisaterioita.

  Erikoisruokien sisältö vaihtelee vuodenaikojen ja keittiön raaka-aineiden mukaan ja siihen vaikuttaa myös, missä ruoka lastataan koneeseen (kotimaassa tai matkakohteessa). Sen vuoksi emme voi antaa tarkkaa luetteloa aterian sisältämistä ruoka-aineista. Takaamme kuitenkin, että kunkin erikoisruokavalion rajoitteet on huomioitu. Erikoisruokavalioannokset ovat samat lapsille ja aikuisille.

  Erikoisaterian voi varata TUIn matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 2 arkipäivää ennen lähtöä. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

  • Kasvisateria (sisältää maitotuotteita ja kananmunaa)
  • Vegaaninen
  • Gluteeniton ateria
  • Diabetes-ateria
  • Laktoositon ateria
  • Sianlihaton ateria

  Allergia

  Jos sinulla on ruoka-aineallergia, voit tilata jonkun yllä olevista erikoisaterioistamme.

  Jos sinulla on vaikea allergia tai useita eri allergioita, suosittelemme, että otat mukaan omat eväät. Tässä tapauksessa sinun on otettava yhteyttä TUI flyn asiakaspalveluun.

  TUIn asiakaspalvelu

  • Puhelin 0303 60 010, katso aukioloajat tästä.
  • Sähköpostilla osoitteeseen tuifly@tui.fi (muista mainita matkan varausnumero)

  Jos lennolla on matkustaja, jolla on hengitysteitse reagoiva pähkinäallergia, informoimme miehistöä asiasta. Tällöin he voivat pyytää muilta matkustajilta hienotunteisuutta olla avaamatta pähkinätuotteita lennon aikana.

  On kuitenkin tärkeää huomioida, että TUI fly ei voi taata ettei altistumista tapahdu, vaikka kanssamatkustajia informoitaisiinkin asiasta.

  Kuohuviinitervehdys

  TUI flyn lennolla voit juhlistaa loman alkua ja tilata itsellesi tai matkatoverillesi kuohuviinitervehdyksen suklaan kera.

  Kuohuviinitervehdyksen voit tilata tästä »

  Huomioithan, että kuohuviinitervehdys on tarjolla vain menolennolla ja se tulee varata viimeistään 7 päivää ennen matkaa.

 • Istumapaikat

  Voit varmistaa oman mielipaikkasi lentokoneessa varaamalla sen lisämaksusta ennakkoon.

  Varaa istumapaikka

  Istumapaikat ovat varattavissa TUI flyn lennoille jo heti matkan varauksen yhteydessä edellyttäen, että matkan alkuun on enintään 364 päivää. Istumapaikat tulee varata viimeistään 3 vuorokautta ennen lähtöä.

  Huom! Ensimmäisiä talvikauden lentopaikkoja pääsee varaamaan yleensä edeltävän kevään huhtikuussa, kesäkauden paikkoja edeltävän talven marras-joulukuussa.

  Jos olet tilannut taxfree tuotteita etukäteen, etkä ole ostanut istumapaikkaa, sinulle varataan istumapaikka automaattisesti seitsemän päivää ennen lähtöä.

  • Tee varaus helposti netissä
  • Ota yhteyttä TUIn asiakaspalveluun numeroon 0303 60 010. Puhelimitse varatessa istumapaikkavarauksesta peritään 5 euron lisämaksu.
 • Taxfree

  Tee edullisia tax free -ostoksia

  Lentäessäsi TUI flylla voit tehdä edullisia tax free -ostoksia helposti netissä.

  Tax free -kaupassa sinulla on mahdollisuus tehdä ostoksia yli 800 tuotteen valikoimasta ja hinnat voivat olla jopa 70% edullisempia kuin kotimaassa. Tuotteilla on aina edullisimman hinnan takuu.

  GANTin kellot, Pilgrimin korut, Ray-Banin aurinkolasit, hajuvedet uutuuksineen sekä Lancômen, Cliniquen ja YSLn kosmettiikkatuotteet ovat vain esimerkkejä laadukkaista tax free -tuotteista.

  Loman varattuasi saat tuoteluettelon kotiisi 3-4 viikkoa ennen lähtöpäivää. Voit tilata tuotteita sekä meno- että paluulennolle jo 30 vrk ennen lähtöä. Hyödynnä edulliset tarjoukset ja kampanjahinnat.

  Tee ennakkotilaus

  Tax free -kauppa avautuu netissä 30 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Tilaa meno- ja paluumatkaa varten haluamasi tuotteet viimeistään viisi arkipäivää ennen lähtöä. Menolennolla voit vielä täydentää paluulennon ostoksiasi.

  Tilaa tax free -tuotteita tai tee ennakkotilaus »

 • Lähtöselvitys

  Lähtöselvitys lähtöselvitystiskillä

  Lähtöselvitys alkaa 2–3 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan tuntia ennen lähtöaikaa. Kaikki TUI flyn lennot Helsinki-Vantaan lentokentältä lähtevät terminaalista 2.

  Lähtöselvitys internetissä

  Lentäessäsi TUI flylla sinulla on mahdollisuus tehdä lähtöselvitys internetissä ennen lähtöä.

  Miten voin tehdä lähtöselvityksen internetissä?

  • Mikäli olet varannut istumapaikan etukäteen, internet-lähtöselvitys avautuu 48 tuntia pennen lähtöä ja on avoinna kunnes lähtöön on 15 tuntia aikaa
  • Kun teet lähtöselvityksen internetissä, saat tarkastuskortin matkapuhelimeesi
  • Jos matkustat Kreikkaan, Espanjaan tai Kyprokselle, voit tehdä lähtöselvityksen internetissä myös paluulennolle (Poikkeus: Jos matkakohteen lentokentällä ei ole Baggage Drop -tiskiä, matkatavaroille on tehtävä lähtöselvitys normaaliin tapaan)

  Jos et tahdo varata istumapaikkaa etukäteen, sinulle valikoituu paikka automaattisesti. Tässä tapauksessa voit helposti tehdä lähtöselvityksen internetissä tai matkapuhelimella 24–15 tuntia ennen lähtöä. Huomioithan, että istumapaikan vaihtaminen ei tässä vaiheessa ole enää mahdollista.

  Vinkki: Varaa suosikkipaikkasi etukäteen internetissä, niin pääset aloittamaan lomasi helposti ja mukavasti.

  Lähtöselvitystä internetissä ei voi tehdä Meksikon lennoille.

  Istumapaikkavaraamoon ja lähtöselvitykseen tästä »

  Lähtöselvitys automaatilla

  Helsinki-Vantaan lentoasemalla on useita lähtöselvitysautomaatteja, joilla voi tehdä lähtöselvityksen TUI flyn (BLX) lennolle. Lähtöselvitykseen tarvitaan kaikkien varauksen matkustajien passit, joilla lähtöselvitys automaatilla aloitetaan.

  Kap Verden (lentoasemakoodi SID) lähtöselvitystä ei voi tehdä automaatilla.

  Automaattilähtöselvitys on mahdollista tehdä 20 h ennen lennon lähtöä ja viimeistään 1 h ennen lähtöä.

  Ruumaan menevän matkatavaran voi luovuttaa vasta kun lennon lähtöselvitys palvelutiskillä aukeaa (normaalisti kaksi tuntia ennen aikataulunmukaista lähtöaikaa).

 • Palvelu lennolla

  Ruoka ja juoma

  Lennon aikana voit ostaa virvokkeita ja pikkupurtavaa erikoishintaan matkustamossa kiertävistä juomavaunuista.

  Omien alkoholijuominen nauttiminen lennolla on kielletty.

  Lue lisää lennolla tarjottavista aterioista »

  Viihde lennolla

  Lennot Boeing 787:lla

  TUI flyn Boeing 787 -koneissa käytettävissäsi on henkilökohtainen viihdejärjestelmä, jonka hinta on 7 euroa/hlö/suunta. Viihdejärjestelmästä löydät mm.

  • Tunnettuja huippuelokuvia
  • Suosittuja tv-sarjoja
  • Disney-elokuvia
  • Musiikkikirjasto
  • Pelejä
  • Inspiroivia ohjelmia TUIn kohteista

  Maksutapa lennoilla

  TUI fly lennoilla voit maksaa yleisimmillä luottokorteilla (ei electron). Lennoilla ei käy käteinen.

  Lennoilla on ruotsin ja englannin kielen taitoinen henkilökunta.

 • Erityistarpeet

  Liikuntarajoitteiset
  Mikäli olet liikuntaesteinen (liikuntakyvytön tai huonosti liikkuva), pyydämme sinua ilmoittamaan asiasta jo matkaa varatessasi. Ilmoita myös, jos tarvitset avustamispalvelua lentokentällä.

  Pyörätuolin käyttäjiä pyydetään ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun, mikäli tuoli ylittää maksimikorkeuden 86 cm eikä se ole kasaantaittuva.

  Sähköpyörätuolin käyttäjiä pyydämme ilmoittamaan myös seuraavat tiedot: tuolin mitat (pituus, leveys, korkeus), akkutyypin sekä onko tuoli kasaantaittuva.

  Ota yhteyttä TUIn asiakaspalveluun »

  Lemmikkieläimet
  Jos olet matkustamassa lemmikin kanssa, tulisi sinun varmistaa lentoyhtiöltä, voitko ottaa lemmikkisi mukaan lennolle. Mahdolliset lemmikkipaikat varataan suoraan lentoyhtiöltä.

 • Raskaus

  Raskauden kestosta riippuen matkustaja saattaa tarvita lääkärintodistuksen lennolle. Seuraavat säännöt ovat voimassa TUI flyn lennoilla.

  • Raskausviikot 0-28
   Ei erityisiä rajoituksia. Paluulennon on kuitenkin tapahduttava 28. raskausviikkoon mennessä.

  Lentoyhtiö TUI fly edellyttää lääkärintodistusta kaikille lennoille, kun raskaus on kestänyt yli 28 viikkoa.

  • Raskausviikot 29-36
   Raskausviikkoon 34 asti voi lentää lennoilla, joiden kesto on 8 tuntia tai enemmän. Raskausviikkoon 36 asti voi lentää EU:n sisäisillä lennoilla.
  • Raskausviikot 37-40
   Turvallisuussyistä raskausviikoilla 37-40 ei lentäminen TUI flyn lennoilla ole mahdollista.
  • Monikkoraskaus
   Paluulennon on tapahduttava viimeistään 32. raskausviikkoon mennessä.

  Mikäli matkustajalla ei ole lääkärintodistusta, voimme edellyttää lääkärintutkimusta lomakohteessa ennen paluulentoa. Lääkärintutkimuksen mahdolliset kustannukset tulevat tällöin matkustajan maksettavaksi.

  Huomioi, että nämä säännöt ovat TUIflyn omia sääntöjä. Näiden lisäksi yksittäisillä mailla on omat rajoituksensa. Tästä syystä matkustajan tulee selvittää maan suurlähetystöstä sekä omasta vakuutusyhtiöstä lomakohteen maan mahdolliset rajoitukset.

  Esimerkiksi Turkkiin suuntautuvilla matkoilla tulee matkustajalla olla englanninkielinen lääkärintodistus 28. viikon jälkeen. Yleisissä vakuutusehdoissa puhutaan yleensä vain 28. viikosta, joten varmista asia omasta vakuutusyhtiöstäsi ennen matkaa.