TUI fly - BLX

TUI fly lentää TUIn lisäksi myös pohjoismaisten matkanjärjestäjiemme tilauslentoja. Yhtiöllä on Pohjoismaissa kahdeksan lentokonetta (talvikaudella yksitoista) ja henkilökuntaa noin 600.

Tilauslentoja lennetään Helsingistä, Tukholmasta, Malmöstä, Göteborgista ja Oslosta. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa.

TUI fly on osa maailman suurinta tilauslentoyhtiötä, TUI Airlinesia. Konserniin kuuluvat lisäksi englantilainen TUI Airways, saksalainen TUI fly ja ranskalainen Corsairfly. Yhteensä TUI Airlinesilla on noin 150 lentokonetta.


Tärkeää tietoa – Samsung Galaxy Note 7

Johtuen Samsung Galaxy Note7 -puhelinmallin viimeaikaisista ongelmista, joissa älypuhelin on syttynyt palamaan, Samsung on vetänyt laitteita myynnistä, ja FAA (American Federal Aviation Administration) on painokkaasti kehottanut matkustajia pitämään kyseiset laitteet suljettuna ja olemaan lataamatta laitteita lennon aikana. Lisäksi kyseisiä älypuhelimia ei suositella kuljetettavaksi lähtöselvitettävien matkatavaroiden mukana.

TUI fly asettaa matkustajiensa turvallisuuden aina etusijalle, ja Samsung Galaxy Note 7 -älypuhelimien käyttö ja lataaminen matkustamossa on kielletty. Kyseisiä laitteita ei saa kuljettaa lähtöselvitettävän matkatavaran mukana, mutta laitteen saa tuoda lennolle, JOS laite on koko lennon ajan suljettu, eikä sitä ladata.

Lennot Meksikoon

Meksikon hallitus on kieltänyt Samsung Galaxy Note 7 -puhelinmallin viemisen maahan. Puhelinta ei saa viedä maahan lentokentän kautta, ei ruumassa eikä käsimatkatavaroissa. Näin ollen, jos lennätte Meksikoon ja omistatte kyseisen puhelimen, se tulee jättää kotiin.

Sähkötupakka

Sähkötupakan käyttö ja tuonti Thaimaahan on kiellettyä. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.


Lentoyhtiön päätoimipaikka
TUI fly
Söder Mälarstrand 27
11785 Tukholma
Ruotsi

Lue lisää TUI flyn nettisivuilta »

 • Matkatavarat

  Käsimatkatavara

  TUI flyn lennolle voit ottaa yhden käsimatkatavaran. Laukun koko saa olla enintään 55x40x23 cm ja paino korkeintaan 5 kg.

  Lähtöselvitettävä matkatavara

  Kaikki matkatavara saa painaa korkeintaan 20 kg/hlö. Huomaa, että lähtöselvitettävän matkatavaran ja käsimatkatavaran yhteenlaskettu paino ei saa ylittää 20 kilogrammaa. Jos käsimatkatavara painaa 5 kg, voi lähtöselvitettävä matkatavara painaa korkeintaan 15 kg.

  Kahden tai useamman matkustajan yhteinen lähtöselvitettävä matkalaukku saa painaa korkeintaan 32 kg. Huomioi, että käsimatkatavaran ja lähtöselvitettävän matkatavaran yhteenlaskettu painoraja henkilöä kohden on 20 kg.

  Näitä ei tule pakata lähtöselvitettyihin matkatavaroihin:

  Tavarat, joita tarvitset välittömästi laskeutumisen jälkeen. Kaikki lääkkeet. Kaikki avaimet. Kaikki herkästi särkyvät tuotteet. Lasipullot. Arvoesineet, kuten käteinen, luottokortit, korut, kännykät, kamerat, tietokoneet, muu elektroniikka oheislaitteineen, tärkeät asiakirjat, aurinkolasit, silmälasit jne. TUI fly ei korvaa tämän kaltaisia kadonneita tai vahingoittuneita asioita/tavaroita.

  Ruumaan meneviin matkatavaroihin ei tule pakata kosteita vaatteita tai pyyhkeitä, sillä ne saattavat vahingoittaa laukun muuta sisältöä. Kosteat vaatteet ja pyyhkeet tulee aina pakata käsimatkatavaroihin lennon ajaksi. Lentoyhtiö ei korvaa vahinkoja, jotka aiheutuvat lähtöselvitettyihin matkatavaroihin pakatuista kosteista vaatteista ja pyyhkeistä.

  Lentoyhtiö korvaa vioittuneesta tai kadonneesta matkatavarasta rajallisesti. Tarkista matkavakuutuksesi ennen matkaa.

  Pelkät lennot

  Varatessasi TUIn kautta pelkät lennot, veloitetaan ruumaan menevästä matkatavarasta lisämaksu. Matkatavara tulee varata etukäteen, jolloin hinta on lentokohteesta riippuen 40–60 e/hlö. Lentokentällä ruumaan menevästä matkatavarasta veloitetaan 40–60 e/hlö +20 e/hlö lisämaksu.

  Mikäli otatte yhteisen matkalaukun ruumaan, joka saa painaa korkeintaan 32 kg, peritään laukusta maksu kahdelta henkilöltä yllä olevan mukaisesti.

  Alle 2-vuotiaat lapset

  Alle kaksivuotiaiden lasten matkatavarat saavat painaa enintään 10 kg. Lastenvaunut eivät sisälly tähän.

  Matkan pituus kolme viikkoa tai enemmän

  Jos matkan pituus on kolme viikkoa, tai yli saat ottaa mukaan enintään 30 kg matkatavaraa, sisältäen käsimatkatavaran enintään 5 kg. Ei voimassa yhdensuuntaisella lennolla.

  Premium Class

  Matkustaessasi Premium Class -luokassa saat ottaa mukaan enintään 30 kg matkatavaraa, sisältäen käsimatkatavaran enintään 5 kg.

  Jos varaat pelkän lennon, täytyy ruumaan menevä matkatavara varata ja maksaa erikseen.

  Lastenvaunut ja rattaat

  Alle 2-vuotiaat voivat kuljettaa yhdet lastenvaunut tai -rattaat ilmaiseksi. Tämä koskee myös tuplarattaita. Jos lapsi on 2–12-vuotias vähennetään lastenvaunut tai -rattaat hänen ruumaan menevästä matkatavarapainostaan. Lastenvaunut tai -rattaat tulisi pakata suojapussiin, suojapusseja ei jaeta lähtöselvityksessä. Tutustu esimerkiksi Airshells-suojaan..

  Erikoismatkatavarat

  TUI flyn lennoilla erikoismatkatavaroista veloitetaan riippumatta siitä, onko asiakkaalla muuta ruumaan menevää matkatavaraa.

  Lue lisää

  Matkatavaran pakkaussäännöt »

  Myöhästynyt, vahingoittunut tai kadonnut matkatavara »

  Lisää matkatavarapainoa

  TUI flyn nettisivujen kautta voit varata lisää matkatavarapainoa edulliseen hintaan. Hinnat ovat meno-paluu hintoja ja ne ovat huomattavasti edullisemmat kuin lentokentällä maksettaessa. Tee varaus viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä. Osta lisää matkatavarapainoa tästä »

 • Erikoismatkatavarat

  Jos haluat ottaa mukaan erikoismatkatavaraa, kuten urheiluvarusteita, voi tehdä varauksen helposti ennakkoon internetissä.

  Varaa etukäteen, säästä 10 e

  Erikoismatkatavaroista peritään lähtöselvityksessä matkatavaran hinnan lisäksi 10 euron lisämaksu, jollet ole varannut niitä etukäteen. Hinnat vaihtelevat matkan pituuden mukaan. Kaukolentoja ovat yli 7 tunnin lennot.

  Lisätietoa hinnoista löydät täältä »

  Hinnat ovat meno-paluu.

  Erikoismatkatavara Lähikohde Kaukokohde
  Golfbag, max 20 kg 60 EUR
  120 EUR
  Polkupyörä, max 30 kg 120 EUR 200 EUR
  Sukellusvarusteet, max 30 kg* 120 EUR
  200 EUR
  Lainelauta, max 30 kg 120 EUR 200 EUR
  Purjelautailuvälineet, max 50 kg 200 EUR
  400 EUR
  Riippuliidin, max 50 kg 200 EUR 400 EUR
  Leijasurffausvälineet, max 20 kg 100 EUR 120 EUR
  Keihäs 50 EUR 100 EUR

  * Huom! Happipullojen kuljetus on kielletty

  Jos haluat ottaa mukaan erikoismatkatavaraa jota ei löydy oheiselta listalta, ota yhteyttä TUIn asiakaspalveluun numeroon 0303 60 010.

  Huomioithan, että lastenvaunuja ei katsota erikoismatkatavaraksi, vaan ne on pakattava suojapussiin ja lähtöselvitettävä osana normaaleja matkatavaroita. Suojapusseja ei jaeta lähtöselvityksessä. Tutustu esimerkiksi Airshells-suojaan.

  Lisätietoa hinnoista löydät täältä »

 • Lentoluokat

  TUI flyn Boeing 767:lla osaan kaukokohteista lennettäessä on mahdollisuus valita kolmesta eri lentoluokasta.

  Premium-luokka

  • 10 kg enemmän matkatavaraa (yhteensä enintään 30 kg)
  • Golfbagi mukaan maksutta
  • Lounge-palvelut menomatkalla Helsingin lentokentällä, Aspire-loungessa, loungen aukioloaikojen puitteissa
  • Oma erillinen lähtöselvitys
  • Kolmen ruokalajin illallinen ja kaksi lämminruokavaihtoehtoa, joista voi valita. Alle 12-vuotiaille lapsille tarjoillaan lapsille sopiva menukokonaisuus.
  • Maksuttomat juomat lennolla (ei samppanja)
  • Henkilökohtainen viihdejärjestelmä lennolla.
   Enemmän jalkatilaa ja mukavampi istuin koneessa
  • Lentoluokka varataan matkavarauksen yhteydessä. Alle 2-vuotiaat eivät voi matkustaa Premium-luokassa.

  Blue Comfort -luokka

  • Enemmän jalkatilaa
  • Maksuton viihdejärjestelmän käyttö lennolla. Viihdejärjestelmästä voit valita omat suosikkisi uusimmista elokuvista, peleistä, musiikkikanavista tai lastenohjelmista.
  • Kevyt välipala, kuten voileipä
  • Voit varata lämpimän aterian lisämaksusta jo matkaa varatessasi tai viimeistään 3 päivää ennen lentoa.

  Economy-luokka

  Valitse Economy-luokka, kun haluat matkustaa edullisesti ja tavanomainen lomalennon matkustusmukavuus riittää sinulle.

  • Mahdollisuus käyttää henkilökohtaista viihdejärjestelmää, jonka hinta on 7 euroa/hlö/suunta. Viihdejärjestelmästä voit valita omat suosikkisi uusimmista elokuvista, peleistä, musiikkikanavista tai lastenohjelmista.
  • Kevyt välipala, kuten voileipä
  • Voit varata lämpimän aterian lisämaksusta jo matkaa varatessasi tai viimeistään 3 päivää ennen lentoa.

  TUI flyn kaukolennoille suosittelemme varaamaan lämpimän aterian.

 • Lentoateria

  TUI flyn lennolla tarjoiltava lentokoneateria on suunniteltu huolella, ja siihen sisältyy alkuruoka, pääruoka, leipä ja jälkiruoka kahvin kera. Ateriat ovat vähälaktoosisia. 2–11-vuotiaille lapsille on tarjolla lasten makuun sopivia ruokia.

  Kaukolennoilla talvikaudella tarjoamme sekä Blue Comfort että Economy -luokissa voileivän, mutta suosittelemme varaamaan pitkälle lennolle lämpimän aterian.

  Voit varata lentoaterian TUIlta:

  • Matkavarauksen yhteydessä
  • Minun lomani -sivulla viimeistään 7 vrk ennen lähtöä.
  • Soittamalla TUIn asiakaspalveluun numeroon 0303 60 010 viimeistään 3 arkipäivää ennen lähtöä.

  Erikoisateria

  TUI flyn lennolle on mahdollista varata erikoisaterioita.

  Erikoisruokien sisältö vaihtelee vuodenaikojen ja keittiön raaka-aineiden mukaan ja siihen vaikuttaa myös, missä ruoka lastataan koneeseen (kotimaassa tai matkakohteessa). Sen vuoksi emme voi antaa tarkkaa luetteloa aterian sisältämistä ruoka-aineista. Takaamme kuitenkin, että kunkin erikoisruokavalion rajoitteet on huomioitu. Erikoisruokavalioannokset ovat samat lapsille ja aikuisille.

  Erikoisaterian voi varata TUIn matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 2 arkipäivää ennen lähtöä. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

  • Kasvisateria (sisältää maitotuotteita ja kananmunaa)
  • Vegaaninen
  • Gluteeniton ateria
  • Diabetes-ateria
  • Laktoositon ateria
  • Sianlihaton ateria

  Allergia

  Jos sinulla on ruoka-aineallergia, voit tilata jonkun yllä olevista erikoisaterioistamme.

  Jos sinulla on vaikea allergia tai useita eri allergioita, suosittelemme, että otat mukaan omat eväät. Tässä tapauksessa sinun on otettava yhteyttä TUI flyn asiakaspalveluun.

  TUIn asiakaspalvelu

  • Puhelin 0303 60 010, katso aukioloajat tästä.
  • Sähköpostilla osoitteeseen tuifly@tui.fi (muista mainita matkan varausnumero)

  Jos lennolla on matkustaja, jolla on hengitysteitse reagoiva pähkinäallergia, informoimme miehistöä asiasta. Tällöin he voivat pyytää muilta matkustajilta hienotunteisuutta olla avaamatta pähkinätuotteita lennon aikana.

  On kuitenkin tärkeää huomioida, että TUI fly ei voi taata ettei altistumista tapahdu, vaikka kanssamatkustajia informoitaisiinkin asiasta.

  Juhla-ateria, Shampanja-aamiainen ja kuohuviinitervehdys

  TUI flyn lennolla voit juhlistaa loman alkua ja tilata itsellesi tai matkatoverillesi juhlavan kolmen ruokalajin illallisen, ylellisen shampanja-aamiaisen tai kuohuviinitervehdyksen suklaan kera.

  Juhlavat erikoisateriat voit tilata tästä »

  Huomioithan, että sinun on ensin varattava normaali lentoateria, jonka jälkeen voit valita monipuolisemman juhla-aterian tai shampanja-aamiaisen. Huomioithan, että nämä ovat tarjolla vain menolennolla. Juhla-ateria ja shampanja-aamiainen tulee varata viimeistään 7 päivää ennen matkaa.

 • Istumapaikat

  Voit varmistaa oman mielipaikkasi lentokoneessa varaamalla sen lisämaksusta ennakkoon.

  Varaa istumapaikka

  Istumapaikat ovat varattavissa TUI flyn lennoille jo heti matkan varauksen yhteydessä edellyttäen, että matkan alkuun on enintään 364 päivää. Istumapaikat tulee varata viimeistään 3 vuorokautta ennen lähtöä.

  Huom! Ensimmäisiä talvikauden lentopaikkoja pääsee varaamaan yleensä edeltävän kevään huhtikuussa, kesäkauden paikkoja edeltävän talven marras-joulukuussa.

  Jos olet tilannut taxfree tuotteita etukäteen, etkä ole ostanut istumapaikkaa, sinulle varataan istumapaikka automaattisesti seitsemän päivää ennen lähtöä.

  Istumapaikat Lentoluokkien rivit Boeing 767 -konetyypissä: Premium, rivit 1-5, Blue Comfort, rivit 6-33, Economy, rivit 34- .

  • Tee varaus helposti netissä
  • Ota yhteyttä TUIn asiakaspalveluun numeroon 0303 60 010. Puhelimitse varatessa istumapaikkavarauksesta peritään 5 euron lisämaksu.
 • Taxfree

  Tee edullisia tax free -ostoksia

  Lentäessäsi TUI flylla voit tehdä edullisia tax free -ostoksia helposti netissä.

  Tax free -kaupassa sinulla on mahdollisuus tehdä ostoksia yli 800 tuotteen valikoimasta ja hinnat voivat olla jopa 70% edullisempia kuin kotimaassa. Tuotteilla on aina edullisimman hinnan takuu.

  GANTin kellot, Pilgrimin korut, Ray-Banin aurinkolasit, hajuvedet uutuuksineen sekä Lancômen, Cliniquen ja YSLn kosmettiikkatuotteet ovat vain esimerkkejä laadukkaista tax free -tuotteista.

  Loman varattuasi saat tuoteluettelon kotiisi 3-4 viikkoa ennen lähtöpäivää. Voit tilata tuotteita sekä meno- että paluulennolle jo 30 vrk ennen lähtöä. Hyödynnä edulliset tarjoukset ja kampanjahinnat.

  Tee ennakkotilaus

  Tax free -kauppa avautuu netissä 30 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Tilaa meno- ja paluumatkaa varten haluamasi tuotteet viimeistään viisi arkipäivää ennen lähtöä. Menolennolla voit vielä täydentää paluulennon ostoksiasi.

  Tilaa tax free -tuotteita tai tee ennakkotilaus »

 • Lähtöselvitys

  Lähtöselvitys lähtöselvitystiskillä

  Lähtöselvitys alkaa 2–3 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan tuntia ennen lähtöaikaa. Kaikki TUI flyn lennot Helsinki-Vantaan lentokentältä lähtevät terminaalista 2.

  Lähtöselvitys internetissä

  Lentäessäsi TUI flylla sinulla on mahdollisuus tehdä lähtöselvitys internetissä ennen lähtöä.

  Miten voin tehdä lähtöselvityksen internetissä?

  • Mikäli olet varannut istumapaikan etukäteen, internet-lähtöselvitys avautuu 14 päivää ennen lähtöä ja on avoinna kunnes lähtöön on 3 päivää aikaa
  • Kun teet lähtöselvityksen internetissä, saat tarkastuskortin matkapuhelimeesi
  • Jos matkustat Kreikkaan, Espanjaan tai Kyprokselle, voit tehdä lähtöselvityksen internetissä myös paluulennolle (Poikkeus: Jos matkakohteen lentokentällä ei ole Baggage Drop -tiskiä, matkatavaroille on tehtävä lähtöselvitys normaaliin tapaan)

  Jos et tahdo varata istumapaikkaa etukäteen, sinulle valikoituu paikka automaattisesti. Tässä tapauksessa voit helposti tehdä lähtöselvityksen internetissä tai matkapuhelimella 24–15 tuntia ennen lähtöä. Huomioithan, että istumapaikan vaihtaminen ei tässä vaiheessa ole enää mahdollista.

  Vinkki: Varaa suosikkipaikkasi etukäteen internetissä, niin pääset aloittamaan lomasi helposti ja mukavasti.

  Istumapaikkavaraamoon ja lähtöselvitykseen tästä »

  Lähtöselvitys automaatilla

  Helsinki-Vantaan lentoasemalla on useita lähtöselvitysautomaatteja, joilla voi tehdä lähtöselvityksen TUI flyn (BLX) lennolle. Lähtöselvitykseen tarvitaan kaikkien passit.

  Kap Verden (lentoasemakoodi SID) lähtöselvitystä ei voi tehdä automaatilla.

  Automaattilähtöselvitys on mahdollista tehdä 20 h ennen lennon lähtöä ja viimeistään 1 h ennen lähtöä.

  Ruumaan menevän matkatavaran voi luovuttaa vasta kun lennon lähtöselvitys palvelutiskillä aukeaa (normaalisti kaksi tuntia ennen aikataulunmukaista lähtöaikaa).

  Tee lähtöselvitys edellisenä iltana

  Helsinki-Vantaan lentokentällä voi klo 18.30–20.30 välisenä aikana lähtöselvittää seuraavan aamun lennot, jotka lähtevät ennen klo 10. Voit tehdä lähtöselvityksen terminaalissa 2. Yleensä lähtöselvitys tehdään alueella 252.

 • Palvelu lennolla

  Ruoka ja juoma

  Lennon aikana voit ostaa virvokkeita ja pikkupurtavaa erikoishintaan matkustamossa kiertävistä juomavaunuista.

  Omien alkoholijuominen nauttiminen lennolla on kielletty.

  Lue lisää lennolla tarjottavista aterioista »

  Viihde lennolla

  Lennot Boeing 767:lla

  TUIflyn Boeing 767 -koneissa käytettävissäsi on henkilökohtainen viihdejärjestelmä. Viihdejärjestelmästä löydät mm.

  • Tunnettuja huippuelokuvia
  • Suosittuja tv-sarjoja
  • Disney-elokuvia
  • Musiikkikirjasto
  • Pelejä
  • Inspiroivia ohjelmia TUIn kohteista

  Kun matkustat Premium tai Blue Comfort-luokassa, viihdejärjestelmä sisältyy hintaan. Muissa lentoluokissa viihdejärjestelmän saat käyttöösi lisämaksusta. Viihdejärjestelmä 7 e/hlö/suunta. Lue lisää lentoluokista »

  Maksutavat lennolla

  TUIfly hyväksyy maksutavat:

  • Yleisimmät luottokortit (ei electron)
  • Pohjoismaiset valuutat EUR, SEK, NOK ja DKK
  • US dollarit ja Thaimaan Bahtit (ei kolikot)
 • Erityistarpeet

  Mikäli olet liikuntaesteinen (liikuntakyvytön tai huonosti liikkuva), pyydämme sinua ilmoittamaan asiasta jo matkaa varatessasi. Ilmoita myös, jos tarvitset avustamispalvelua lentokentällä.

  Pyörätuolin käyttäjiä pyydetään ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun, mikäli tuoli ylittää maksimikorkeuden 86 cm eikä se ole kasaantaittuva.

  Sähköpyörätuolin käyttäjiä pyydämme ilmoittamaan myös seuraavat tiedot: tuolin mitat (pituus, leveys, korkeus), akkutyypin sekä onko tuoli kasaantaittuva.

  Ota yhteyttä TUIn asiakaspalveluun »

 • Raskaus

  Raskauden kestosta riippuen matkustaja saattaa tarvita lääkärintodistuksen lennolle. Seuraavat säännöt ovat voimassa TUI flyn lennoilla.

  • Raskausviikot 0-28
   Ei erityisiä rajoituksia. Paluulennon on kuitenkin tapahduttava 28. raskausviikkoon mennessä.

  Lentoyhtiö TUI fly edellyttää lääkärintodistusta kaikille lennoille, kun raskaus on kestänyt yli 28 viikkoa.

  • Raskausviikot 29-36
   Raskausviikkoon 34 asti voi lentää lennoilla, joiden kesto on 8 tuntia tai enemmän. Raskausviikkoon 36 asti voi lentää EU:n sisäisillä lennoilla.
  • Raskausviikot 37-40
   Turvallisuussyistä raskausviikoilla 37-40 ei lentäminen TUI flyn lennoilla ole mahdollista.
  • Monikkoraskaus
   Paluulennon on tapahduttava viimeistään 32. raskausviikkoon mennessä.

  Mikäli matkustajalla ei ole lääkärintodistusta, voimme edellyttää lääkärintutkimusta lomakohteessa ennen paluulentoa. Lääkärintutkimuksen mahdolliset kustannukset tulevat tällöin matkustajan maksettavaksi.

  Huomioi, että nämä säännöt ovat TUIflyn omia sääntöjä. Näiden lisäksi yksittäisillä mailla on omat rajoituksensa. Tästä syystä matkustajan tulee selvittää maan suurlähetystöstä sekä omasta vakuutusyhtiöstä lomakohteen maan mahdolliset rajoitukset.

  Esimerkiksi Turkkiin suuntautuvilla matkoilla tulee matkustajalla olla englanninkielinen lääkärintodistus 28. viikon jälkeen. Yleisissä vakuutusehdoissa puhutaan yleensä vain 28. viikosta, joten varmista asia omasta vakuutusyhtiöstäsi ennen matkaa.