Matkat
Ateena

Hinta alkaen

...

Hotelleja

11

Hintataso

Hinnat ovat keskihintoja
  • Päivällinenn. 18 e
  • Vesi (1 l)n. 0,90 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero0 tuntia
  • PääkaupunkiAteena
  • KieliKreikka
  • Väkiluku10 750 000

Matkat Ateena

Ateena

Ateena on yhdistelmä vanhaa ja uutta, historiaa sekä vaihtelevaa kulttuurielämää. Kaupungissa on trendikkäitä ostosmahdollisuuksia, monipuolinen ravintolatarjonta sekä ulkoilmakonsertteja kesäisin. Ateena on vertaansa vailla ja sopii erinomaisesti viikonloppumatkoille, jolloin voit yhdistää suurkaupunkielämään rantalomaa tekemällä retkiä Kreikan saaristoon.

Buzukimusiikkia ja antiikinaikainen temppeli

Ateenaa on pidetty yhtenä Euroopan tärkeimmistä kulttuurihistoriallisista kaupungeista, joka on samanaikaisesti onnistunut kehittymään moderniksi suurkaupungiksi. Ulkoilmaravintoloiden, neonkylttien ja äänitorvia soittelevien bussien lisäksi voit nähdä antiikkisia pylväitä, joita vasten Sokrates on ehkä aikoinaan saattanut nojata. Kun olet kiivennyt Akropolikselle mahtavien kolossien ääreen demokratian synnyinpaikkaan, ymmärrät että Ateenaa on vaikea verrata muiden matkakohteiden kanssa. Kulje päivisin antiikkisten raunioiden lomassa ja iltaisin voit suunnata paikalliselle buzukiklubille.

Ostoksia, souvlaki-lihavartaita ja Syntagman alue

Ateenalla on paljon tarjottavanaan. Voit tehdä ostoksia pitkin bulevardeja kuhisevan Syntagma-aukion ympärillä tai Ateenan vanhassa kaupunginosassa Plakassa. Täällä voit kuljeskella pitkin kiemurtelevia pikkukujia, joiden varrella on tavernoja ruudullisine pöytäliinoineen ja niiden toisella puolella baareja, yökerhoja ja matkamuistomyymälöitä. Muista myös maistaa souvlaki-lihavarrasta ja kreikkalaista salaattia, joka sisältää tomaattia, kurkkua, mietoa punasipulia sekä oreganolla maustettua vuohenjuustoa retsina-lasillisen kera tunnelmallisessa miljöössä.

Koe Kreikan saaristo

Jo pelkästään Kreikan mannermaassa on lukemattoman paljon erilaisia nähtävyyksiä. Jos olet kuitenkin halukas tutustumaan Kreikan saaristoon, suuntaa Pireukseen josta voit lähteä laivamatkalle Hydran, Eginan, Poroksen tai Mykonoksen saarille.

Risteilyllä Ateenaan

TUIlta voit varata myös risteilyn Ateenaan. Risteily on kätevä tapa matkustaa ja nähdä monta lomakohdetta yhdellä kertaa. Risteily Ateenaan tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua Euroopan kulttuurin kehtoon. Vuoden 2004 kesäolympialaisten yhteydessä Ateena koki kasvojenkohotuksen, jossa antiikki ja uudistukset kulkevat sopusoinnussa. Käyt tutustumassa historialliseen Parthenonin temppeliin Akropolis-kukkulalla tai antiikinaikaiseen Plakan kaupunginosaan, joka on peräisin 600-luvulta eaa. Katso TUIn risteilyt Välimerellä »

Matkavaihtoehtoja Ateena