3.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!

Yhteistyössä Kreikan matkailutoimiston kanssa
greecelogo

1. Akropolis

Luonnollisesti listamme kärkisijalla komeilee Akropolis! Akropoliin kallio nousee kaupungin ylle 150 metrin korkeuteen. Useimmat Akropoliin rakennuksista on tehty marmorista. Niistä tunnetuin on varmasti Parthenonin temppeli. Tutustu myös läheiseen, ja melko uuteen, Akropolis-museoon.

Akropolis on Ateenan tärkein nähtävyys.
Akropolis on Ateenan tärkein nähtävyys.

2. Lykavittós

Lykavittós on Ateenan korkein kukkula, josta avautuu upeat näkymät kaupunkiin. Astu funikulaariin, joka vie sinut huipulle tai kävele ylös nauttien ympärillesi joka suunnassa levittäytyvän Ateenan maisemista.

3. Satamakaupunki Pireus

Hyppää metroon ja matkaa kauniiseen Pireuksen satamakaupunkiin. Täällä voit kävellä sataman alueella ja katsella ohitse lipuvia kalastusveneitä sekä nauttia maittavia kala- ja äyriäisruokia.

4. Plákan kaupunginosa

Vieraile Plákan kaupunginosassa ja vaeltele pienillä kapeilla kaduilla, joista useimmat ovat autoliikenteeltä suljettuja. Pláka on tunnettu ravintoloistaan, baareistaan, yökerhoistaan ja kahviloistaan.

Vaeltele Ateenan viehättävillä kujilla.
Vaeltele Ateenan viehättävillä kujilla.

5. Agora

Agora, muinainen vilkas ja suuri tori, sijaitsee aivan Akropoliin juurella. Agoran laidalla sijaitsee Hefaistoksen temppeli, joka on yksi parhaiten säilyneitä temppeleitä Kreikassa.

6. Kansallispuutarha

Kansallispuutarha on keidas keskellä kaupunkia. Puutarhassa on korkeita puita, vehreitä polkuja, suihkulähteitä, pieni eläintarha, leikkipuisto ja tulvillaan täydellisiä paikkoja piknikille.

Kansallispuutarha Ateenassa.
Kansallispuutarha Ateenassa.

7. Stávros Niárchoksen kulttuurikeskus

Kulttuurikeskuksen alueella sinua odottaa Kreikan kansallisooppera, kaunis kansalliskirjasto ja suuri puisto. Poikkea kahvilaan, leiki lasten leikkipuistossa, osallistu ilmaistapahtumiin ja nauti upeista näkymistä Akropoliin kukkulalle.

8. Monastirákin kaupunginosa

Monastiráki on Ateenan vanhin ja ehkä myös vierailluin kaupunginosa. Tutustu viehättävään aukioon, kattoterasseihin ja ravintoloihin. Sunnuntaisin täällä järjestetään kirpputori, joka on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Monastirákissa on myös Varvakios Agora – suuri kauppahalli ja tori.

9. Brettoksen tislaamo

Värikkäitä pulloja sadoittain riveissä.. Brettos on Ateenan vanhin tislaamo ja sijaitsee Plákan kaupunginosassa. Edustettuna on tietenkin ouzo, mutta myös tislaamon oma likööri. Täällä aika tuntuu seisahtuneen, tilat ovat pienet ja intiimit.

10. Kykladisen taiteen museo

Kykladisen taiteen museon kokoelma koostuu yli 3000 esineestä. Pääset tutustumaan kaiken mallisiin ja muotoisiin patsaisiin ja figuureihin pronssikaudelta.

Ateenan Monastiráki on jokaisen ehdottomasti koettava.
Ateenan Monastiráki on jokaisen ehdottomasti koettava.

Muita samankaltaisia

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna 24.10.2019

Maailman parhaat rannat - TOP 10

Valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja huojuvia palmuja - vai sittenkin vilkasta rantaelämää, snorklausta ja surffausta. TUIn loma-asiantuntijat valitsivat kymmenen maailman parasta rantaa.
Johanna Johanna 21.10.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019

6 Instagram-ystävällistä hotellia kesälomalle

Liikaa ihmisiä kuvassa, varjoisat uima-altaat, puut peittävät merinäköalan... Ei näin. Nyt listaamme perhehotellit, joista saat täydelliset instakuvat. Jatka lukemista ja nappaa kesän hienoimmat kuvat.
SallaS SallaS 8.5.2019