Pariisi – kävelijän unelma

Pariisi on ollut kautta aikojen taiteilijoiden, kirjailijoiden ja filosofien mekka. Kaupunki on kiehtova sekoitus eri aikakausia ja täynnä ihastuttavia nähtävyyksiä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että suosituimpien nähtävyyksien välilläkin on paljon nähtävää.

Jos haluat todella tuntea käveleväsi Pariisissa, kävele Seinen varren rantakatuja pitkin. Joen varrella on niin Eiffelin torni, Louvre, Notre Dame, historiallinen Place de la Concord kuin romanttinen Pont des Arts. Sekä pitkä rivi kirja- ja taidekauppiaiden kojuja, joiden antimia kannattaa pysähtyä ihailemaan.

TUI Eiffel-torni

Notre Damen katedraalilta noin viiden minuutin kävelymatkan päässä on Shakespeare & Company -kirjakauppa, joka toimitti 1900-luvun alussa pariisilaisille sekä matkailijoille kiellettyä kirjallisuutta. Nykyään voit jopa istahtaa alas ja nauttia kupillisen kahvia samalla kuin ihailet kirjoja.

Pariisissa on paljon tekemistä ja näkemistä ja myös heitä, jotka haluavat nähdä ja kokea samat asia. Useimpiin museoihin ja nähtävyyksiin on mahdollista ostaa liput etukäteen ja siten välttyä jonossa seisomiselta.

Jos haluat rasittaa jalkojasi vähemmän, osta nippu lippuja, jotka käyvät bussiin ja metroon ja lataa puhelimeesi virallinen Metro-sovellus. Sen kanssa opit kulkemaan Pariisissa kuin vanha tekijä.

Pariisi tarjoaa jokaiselle jotakin. Valinnat teet aivan itse, mutta paras vinkki Pariisin on pakata mukaan mukavat kengät ja antaa pohjien kulua. Kun kävelet Pariisissa, kävelet lähes kirjaimellisesti taiteilijoiden, kirjailijoiden ja filosofien jalanjäljissä.