14.3.2017

Road trip Montenegrossa

Road trip Montenegrossa on hyvä tapa nähdä lyhyessä ajassa paljon. Välimatkat ovat lyhyitä ja vaikuttavat maisemat ovat kuin tehtyjä autoretkelle. Autolla matkatessa kannattaa pysähdellä nauttimaan näkymistä ja kiinnostavista nähtävyyksistä. Hyvä retkikohde on esimerkiksi historiallinen Herceg Novin kaupunki.

herceg novi

Road trip Montenegrossa kannattaa aloittaa Budvan rannikkokylästä. Matka Budvasta Herceg Novin kaupunkiin kestää noin puolitoista tuntia ilman pysähdyksiä, mutta Montenegrossa kannattaa varata aikaa pysähdyksille ja maisemien ihastelulle. Reitiksi voi valita joko rannikkoa pitkin kulkevan reitin tai vuoristoreitin.

Autolla Herceg Noviin

Jos ajat rannikkoreittiä, ohitat Tivatin kaupungin, jossa voit kääntyä kohti Porto Montenegroa. Tito rakennutti kylän sataman alunperin sotilaskäyttöön, mutta nykyisin satama-alue on trendikäs ajanviettopaikka kahviloineen ja ylellisine erikoisliikkeineen. Voit myös ajaa edemmäs Lepetaneen, josta lautta kulkee Kotorinlahtea pitkin Kamenariin.

Jos sen sijaan ajat Kotorin kautta, voit vierailla vanhassa merirosvokaupungissa ja ajaa edelleen Kotorinlahden ympäri. Alue on ollut asutettu antiikin ajoista lähtien. Ohitat myös Gospa od Škrpjela -saaren, joka tunnetaan myös nimellä Our Lady of the Rocks. Oikeastaan saari on tekosaari, joka tarinan mukaan on osittain muodostuneet vanhasta laivasta, joka on painunut pohjaan, ja sen kyydissä olleet merimiehet joutuivat veden varaan kunnes purjehtijat pelastivat heidät. Etenkin taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneiden kannattaa tehdä retki saarelle.

Perillä Herceg Novissa

Nobel-kirjailija Ivo Andric kuvailee Herceg Novia ikuisesti vihreäksi ja aurinkoiseksi sekä mainitsee myös sen olevan täynnä portaita. Kaupungissa kaikki on oikeasti vihreää. Herceg Novi sijaitsee kohdassa, jossa vuoret alkavat viettää kohti merta. Kesäisin kaupunki alkaa kukkia sekä kirjaimellisesti että kuvainnollisesti. Kaupungin kukkaloistoon kuuluvat muun muassa mimosapuut ja laventeli, mikä erottaa kaupungin muusta maasta, sillä merimiehet ovat tuoneet alueelle paljon kasveja matkoiltaan.

Parin tunnin automatkan jälkeen on mukava suoristaa jalkoja ja pyyhkiä matkapölyt pois. Onneksi Herceg Novissa on useita uimapaikkoja. Rantabulevardin varrella on runsaasti kahviloita ja ravintoloita terasseineen. Useimmiten ravintolan lautaselta löytyy päivän saalis.

Herceg Novin vanhassa kaupunginosassa, Stari Gradissa,pääset verryttelemään jalkojasi kunnolla, sillä rappusia riittää! Siinä Ivo Andric oli oikeassa. Taukoa voi pitää kahviloissa, jotka tarjoavat italialaista kahvia, jäätelöä ja vastapaistettuja leivonnaisia. Niistä saa energiaa Kanli Kutan linnoitukseen kiipeämiseen. Kesäisin linnoitusta käytetään ulkoilmanäyttämönä ja ylhäältä on hienot näkymät kaupunkiin ja Kotorinlahdelle.

Hyväkuntoisen kannattaa suunnata pienelle vaellukselle läheiseen vuoristoon. Herceg Novin yläpuolella on luostari ja Savinan viinitarha. Perheen omistamalle viinitarhalle voi myös varata opastetun kierroksen, tai ostaa pullollisen viiniä tuliaiseksi.

Autonvuokraus road tripille Montenegroon onnistuu tietenkin TUIn kautta!

Muita samankaltaisia

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019

Thaimaan lumoavat saaret - 11 vinkkiä

Thaimaassa on lukemattomia upeita saaria, eikä ole väliä minne Thaimaahan suuntaat lomalle, löydät varmasti sinulle sopivan vaihtoehdon. Voit asua viidakon syleilyssä, aurinkoisella rannalla tai vuoren rinteellä. Jos valinnan vaikeus vaikeuttaa päätöstäsi, tutustu näihin 11 saareen, jotka mielestämme lukeutuvat Thaimaan upeimpiin!
Johanna Johanna 10.6.2019

Poks! 3 kuplivaa matkavinkkiä kuohuviinien lähteille

Kuohuviini sopii hyvin juhlistamaan elämän arvokkaita hetkiä – kuten loman alkua. Todellinen kuplivien ystävä voi suunnitella jopa koko lomansa kuohuviinien viitoittamille poluille. Tässä matkavinkit espanjalaisen cavan, italialaisen proseccon ja ranskalaisen aidon samppanjan lähteille. Nappaa kevään ja kesän juhliin myös trendikkään Hugo-drinkin ohje!
SallaS SallaS 27.4.2018

Suomalaisten himotuin lomakohde on Malediivit, retkisuosikit löytyvät Mauritiukselta!

Lämpö, valkohiekkaiset paratiisirannat, upeat hotellit, elämykselliset retket ja All Inclusive. Siinä ainekset suomalaisten unelmalomaan. TUIn ”HimoTUIn loma 2018”-äänestyksen mukaan suomalaisten himotuin lomakohde on tänä vuonna Malediivit. Ylivoimaisesti himotuimmat retket puolestaan löytyvät Mauritiukselta.
SallaS SallaS 23.1.2018