Blue Star tarkoittaa huolella valikoituja hotelleja, joilla on mukavat uima-allasalueet ja huoneet, jotka sopivat niin suuremmille kuin pienemmille seurueille. Pohjoismaalaiset oppaat ovat paikalla auttamassa lomaasi liittyvissä kysymyksissä. Voit nauttia paikallisesta, lähituotetusta ruuasta lukuisilla kasvisvaihtoehdoilla. Blue Star tarkoittaa myös vakaata kestävän matkailun ohjelmaa ja aktiivisia pyrkimyksiä suojella paikallista yhteisöä ja luontoa. Halutessasi voit osallistua aktiviteetteihin ja olla näin mukana tukemassa erilaisia kestävän kehityksen hankkeita. Hyvä ja tietoinen valinta.

Aina Blue Star -hotelleissa

  • Huolella valikoituja hotelleja, joita johdetaan ammattitaidolla
  • Hienoja uima-allasalueita isoille ja pienille
  • TUIn ympäristösertifiointi ja ilmastokompensointi
  • Paikalliseen ja lähituotettuun ruokaan keskittyvä laaja ruokatarjonta monin kasvisvaihtoehdoin
  • TUIn pohjoismaalaiset oppaat varmistavat lomasi hyvällä palvelulla ja lomavinkeillä
  • Leikkejä ja aktiviteetteja TUI-ohjaajien johdolla
  • Uutuus: Aktiviteetteja, joissa voit yhdessä perheen ja ystävien kanssa osallistua paikallisen yhteisön tukemiseen
  • Uutuus: Blue Walk/Run – koe lomakohteen parhaat puolet omin päin

Vapaus nauttia, kokea ja osallistua

Blue Star -hotelleissa on vapaus nauttia, kokea ja osallistua ja näin viettää vastuullisempaa lomaa!

Ympäristösertifiointia ja päästökompensointia

Kaikissa Blue Star -hotelleissamme kestävyys on avainsana. Tänä päivänä 75 % Blue Star -hotelleistamme on ympäristösertifioituja ja tavoitteenamme on saada sertifiointi kaikkiin kahden vuoden sisällä.

Suurin osa Blue Star -hotelleistamme on ympäristösertifioituja. Teemme yhteistyötä erityisesti Travelifen kanssa, mutta myös muiden kuten Green Keyn. Moni hotelleistamme on myös ISO 14001 -sertifioitu.

Travelife-sertifiointi tarkoittaa, että ulkopuolisissa tarkastuksissa todetaan hotellin vähentävän jätteiden, energian ja veden kulutusta sekä kertakäyttöisen muovin käyttöä. Lisäksi hotellit kantavat vastuunsa henkilöstöstään, lasten suojelusta ja tukevat paikallista yhteisöä esimerkiksi ostamalla tavaroita ja palveluita paikallisesti mahdollisuuksien mukaan.

Me TUI Nordicissa päästökompensoimme asiakkaidemme energiankulutusta Blue Star -hotelleissa investoimalla erilaisiin uusituvan energian käytön kasvattamiseen tähtääviin projekteihin.

Blue Star -hotellin asiakkaana saat tietoa hotellisi kestävään matkailuun tähtäävistä toimista. Vastuullisuuden teema kattaa koko lomakokemuksesi. Hotelli panostaa paikalliseen ja lähituotettuun ruokaan ja luonnollisesti tarjoaa myös kasvisvaihtoehtoja. Uutuutena on vähitellen käyttöönotettava CO2-merkintä ruuissa, mikä mahdollistaa tietoisempien valintojen tekemisen.

Tarjoamme viikoittain vähintään kolme maksutonta aktiviteettia, joihin voit osallistua yhdessä perheesi ja ystäviesi sekä muiden lomailijoiden kanssa edistääksesi vastuullisuutta ja vaaliaksesi planeettamme hyvinvointia. Siivoamme rantoja, osallistumme paikallisiin hyväntekeväisyyshankkeisiin, huolehdimme lähialueen eläimistä, autamme sadonkorjuussa ja valmistamme paikallisia ruokia tai opimme lisää ekosysteemimme vaalimisen tärkeydestä.

Ruoka ja juoma

Mitä olisikaan loma ilman pitkiä, ihania aamiaisia ja illallisia? Blue Star -hotelleissamme on keskitytty erityisesti maukkaaseen ruokaan ja maistuviin juomiin. Lomallasi pääset nauttimaan näistä paikallisista herkuista!

Haluamme hotelleissamme tuoda esille aina paikallisia ja lähellä tuotettuja vaihtoehtoja. Näin vaalimme planeettaamme samalla kun tarjoamme sinulle mahdollisuuden tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin ja löytää uusia suosikkeja.

Hotellin ravintolasta löytävät kaikki omia suosikkiruokiaan, olivat ne sitten kalaa, lihaa tai kasvisruokaa. Monissa Blue Star -hotelleissa on lapsille oma buffetpöytä. Vanhempana voit tuntea olosi turvalliseksi lasten syödessä hyvin, terveellisesti ja monipuolisesti – myös lomalla. Useimmiten voit varata hotellisi joko aamiaisella, puolihoidolla tai All Inclusive -palvelulla. Lue lisää kunkin hotellin kuvauksesta.

Yhteisiä aktiviteetteja – vapaus osallistua, kokea ja tukea

TUIn pohjoismaiset oppaat järjestävät useana viikon päivänä erilaisia aktiviteetteja – usein tarkoituksena on liikkua ja pitää hauskaa, joskus keskitytään enemmän vastuulliseen lomanviettoon.

Blue Starin viikko-ohjelma sisältää nyt useita kestävään matkailuun ja vastuullisuuteen pohjautuvia aktiviteetteja, jotka vaihtelevat lomakohteesta riippuen. Voit näin itse aktiivisesti osallistua kohteen ja hotellien työhön kestävän matkailun edistämiseksi.

Tietysti tarjoamme edelleenkin luovia leikkejä, vedessä ja maalla, sekä erilaisia otteluita ja turnauksia. Mukavia hetkiä sekä lapsille että vanhemmille.

Aktiviteetit voit varata TUI-sovelluksessa. Monissa on joustavat ajat, joten voit osallistua silloin, kun se sinulle parhaiten sopii.

Useimmissa lomakohteissa on myös laaja retkivalikoima, voit valita jännittävistä seikkailuista rentoutumiseen. Tutustu erityisesti TUI Collection -retkiin, jotka on erityisesti suunniteltu tarjoamaan lomakohteen tärkeimmät nähtävyydet vastuullisella ja uniikilla tavalla.

Bamse käy tapaamassa perheen pienimpiä useita kertoja viikossa. Voit myös varata etukäteen sekä pinnasängyn että lastenrattaat mahdollisimman vaivattomaan lomanviettoon.

Nauti ihanista uima-altaista

Jokaisen Blue Starin sydämessä on hieno allasalue, jossa on pääallas, lastenallas sekä aurinkotuoleja ja -varjoja.

Jokaisessa Blue Star -hotellissa on vähintään yksi pääallas, jonka ympärille hotelli rakentuu. Allasalueella voit pulahtaa vilvoittavaan veteen tai rentoutua aurinkotuolissa hyvän kirjan parissa. Kaikissa Blue Star -hotelleissa on lisäksi lastenallas, jossa perheen pienimmät voivat leikkiä ja tavata uusia kavereita. Lastenaltaat on luotu leikkeihin ja niissä on voi olla liukumäkiä ja hauskoja hahmoja. Pääaltaiden lukumäärän ja lastenaltaiden kuvaukset näet tarkemmin kunkin hotellin hotelliesittelystä.

Huoneita ja huoneistoja juuri sinun tarpeisiisi

Blue Star -hotelleissa on useita majoitusvaihtoehtoja, esim. perinteisiä kahden hengen hotellihuoneita, yksiöitä ja huonetyyppejä, joihin mahtuu jopa seitsemän henkeä.

Matkustitpa perheen, ystävien tai rakkaasi kanssa, löydät Blue Star -hotellista aina sopivan huonevaihtoehdon. Huonetyyppejä on monenlaisia ja osa niistä on erityisen suuria. Huonetyypeistä suurimpia ovat esimerkiksi perhehuoneet ja kolmiot, joissa on neljä kiinteää vuodetta ja mahdollisesti vielä jopa kolme lisävuodetta. Lisäksi hotelleissa on lomahuoneistoja keittosyvennyksellä. Lisätietoja Blue Star -hotellien huonetyypeistä löydät kunkin hotellin hotelliesittelystä.

Palvelu ja aktiviteetit

Pohjoismainen palvelu

Blue Star -hotelleilla on aina omat oppaat paikalla, jotka auttavat mielellään kaikissa lomaasi askarruttavissa kysymyksissä. Oppaat ovat pohjoismaalaisia ja saat palvelua useimmiten myös suomen kielellä.

Oppaat ovat paikalla päivittäin vastaamassa kysymyksiisi, ja he antavat mielellään vinkkejä ravintoloista, nähtävyyksistä ja muista ajankohtaisista tapahtumista hotellilla ja lomakohteessa. Oppaat auttavat mielellään myös esimerkiksi retkiin ja autonvuokraukseen liittyvissä asioissa.