11 asiaa, joita voit tehdä lasten kanssa Gran Canarialla

Matkustatpa sitten taaperoiden, koululaisten tai teinien kanssa, Gran Canarialta löytyy tekemistä kaikille. Hienojen rantojen lisäksi tarjolla on vauhdikkaita vesipuistoja, interaktiivisia museoita, sekä mieleenpainuvia luontoelämyksiä. Listasimme 11 vinkkiä mitä perheet voivat tehdä ja nähdä Gran Canarialla.

Lapsiystävällinen Las Palmas

Las Palmas on lapsiystävällinen ja hauska kaupunki. Täällä on helppo yhdistää kaupunki- ja rantaelämä. Las Canterasin hiekkaranta on aallonmurtajien suojaama. Lähellä rantaa sijaitsee Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología – pakollinen vierailukohde niin pienille kuin isoillekin tekniikkanörteille. Museossa ei ole kieltoja, vaan kävijöitä erityisesti rohkaistaan vuorovaikutukseen näyttelyn kanssa. Lapset voivat tehdä kokeita, istua taistelulentokoneen ohjaamossa ja ajaa Robocoasterilla – sinkoilla sinne tänne valtavassa robotinkädessä. Museo sijaitsee lähellä Las Palmasin historiallista osaa, Santa Catalinaa.

Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin.

Angry Birds -puisto Puerto Ricossa

Riippumatta siitä, ovatko lapset Angry Birds -faneja vai eivät, Angry Birds Activity Parkissa riittää puuhaa. Täällä on kaikkea polkuautoista minigolfiin ja potkulautarampeista köysiratoihin ja vuorovaikutteiseen jalkapalloseinään. Jos tarvitset lepotauon, puistossa on paljon suojaisia paikkoja rauhoittumiseen.

Voit jo kotoa käsin varata retken, johon kuuluu sisäänpääsylippu puistoon.

Angry Birds Activity Parkista löytyy sopivia aktiviteetteja niin pienille kuin isoillekin lapsille.
Angry Birds Activity Parkista löytyy sopivia aktiviteetteja niin pienille kuin isoillekin lapsille.

Kanarialaisia krokotiileja Bahia Felizin lähellä

Puolen tunnin automatkan päässä Bahia Felizizstä sijaitsee Cocodrilo Park, jossa voi nähdä 300 eri krokotiililajia. Se on Euroopan suurin krokotiilipuisto. Krokotiilien lisäksi puistossa voi nähdä monia muitakin matelijoita.

Vesipuisto Maspalomasissa

Aqualand Maspalomas on kaikkien vesipetojen unelma. Se on suuri vesipuisto, jossa on aaltokone ja 30 eri vesiliukumäkeä. Pienimmille perheenjäsenille on oma alue pienine vesiliukumäkineen ja vesiputouksineen – täydellinen leikki- ja pulikointipaikka.

Vesipuisto Aqualand tarjoaa vauhtia, pärskettä ja huikeita liukuja.
Vesipuisto Aqualand tarjoaa vauhtia, pärskettä ja huikeita liukuja.

Sukellusharjoituksia Las Canterasin rannalla

Jos perheen nuoriso kaipaa haastavampia vesileikkejä, Gran Canaria voi olla ihanteellinen paikka kokeilla sukeltamista. Saarella on useita hyviä rantoja ja paikkoja ensisukellukseen, sekä useita sukelluskeskuksia, joista voit varata sukellusopetuksen ja välineet. Las Canterasin ranta sopii täydellisesti aloittelijoille – ja jos koko perhe ei halua sukeltaa, rannalla on kiva myös snorklailla.

Vieraile Mundo Aborigenin esihistoriallisessa kylässä

Käynti Mundo Aborigen -kylässä on matka ajassa taaksepäin. Tänne on luotu esihistoriallinen kanarialainen kylä, jossa voi nähdä kuinka alkuperäisasukkaat asuivat saarella ennen kuin espanjalaiset tulivat tänne. Kun kävelet kylällä, näet lähes 100 luonnollisessa koossa olevaa patsasta, jotka antavat sinulle käsityksen siitä minkälaista jokapäiväinen elämä on ollut kylässä pari tuhatta vuotta sitten. Lisäksi kylästä on huikeat näkymät Barranco de Fatagaan – Gran Canarian syvimpään rotkoon.

Vierailulla esihistoriallisessa Mundo Aborigen -kylässä voit aistia kuinka Kanarialla on eletty tuhansia vuosia sitten.
Vierailulla esihistoriallisessa Mundo Aborigen -kylässä voit aistia kuinka Kanarialla on eletty tuhansia vuosia sitten.

Tähyile delfiinejä Puerto de Mogánin edustalla

Puerto de Mogánista lähtee päivittäin useita veneretkiä, joilla on hyvä mahdollisuus nähdä sekä delfiinejä että valaita. Tai jos pinnanalainen maailma kiinnostaa enemmän, tarjolla on myös sukellusveneitä ja lasipohjaveneitä. Puerto de Mogán on viihtyisä pieni kaupunki kanaaleineen ja satamineen. Täällä voi myös vain vaellella mukulakivikaduilla ja piipahdella pikku putiikkeihin.

Kameleita ja hiekkadyynejä Maspalomasissa

Täällä sinä ja perheesi voitte tuntea olevanne aavikkonomadeja. Voitte ratsastaa kameleilla yli suurten Maspalomasin hiekkadyynien. Koko alue on luonnonsuojelualuetta ja siellä kannattaa käydä, vaikkei kameliratsastus kiinnostaisikaan. Täällä on mukavan kävellä ja lapset rakastavat dyynien pehmeässä hiekassa hyppimistä.

Maspalomasin dyynit ovat hyvä esimerkki siitä kuinka vaihtelevaa luonto Gran Canarialla on.
Maspalomasin dyynit ovat hyvä esimerkki siitä kuinka vaihtelevaa luonto Gran Canarialla on.

Gran Karting Club Gran Canaria San Agustinin ulkopuolella

San Agustinin ulkopuolelta löytyy Gran Canarian parhaat kartingradat. Täällä voitte testata kuka on teidän perheen hurjapäisin kuski. Alueelta löytyy pienempi rata, jossa koko perhe voi kilpailla toisiaan vastaan. Suuremmalla radalla kaikki yli 16-vuotiaat voivat ajaa megakartingia.

Playa del Inglésin minijuna

Playa del Inglésissä on sekä minigolf että minijuna. Pikkuinen juna useine pysäkkeineen vie mukavalle kiertoajelulle – hauska ja miellyttävä tapa tutustua uusiin maisemiin.

Gran Canaria on täydellisen kokoinen saari retkeilyyn ja kivoihin lomaelämyksiin. Kätevintä saarella on liikkua vuokra-autolla. Täältä voit katsoa reittiehdotuksia ja inspiraatiota tuleville autoretkillesi.

Muita samankaltaisia