Matkat
Korcula

Hinta alkaen

...

Hotelleja

3

Hintataso

Hinnat ovat keskihintoja
  • Päivällinenn. 18 e
  • Vesi (1 l)n. 1,20 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaKuna (HRK)
  • Aikaero–1 tunti
  • PääkaupunkiZagreb
  • KieliKroatia
  • Väkilukun. 16 000

Matkat Korcula

Korcula

Korčula on yksi Kroatian vehreimpiä ja luonnonkauniimpia saaria. Lisäksi saarella on lähes käsittämättömän maalauksellinen Korčulan kaupunki, jossa hotellimme sijaitsevat.

Astu sisään vanhasta kaupunginportista ja voit luulla saapuneesi ritarielokuvan lavasteisiin. Kivetyt kujat kiemurtelevat pienten putiikkien, aitojen ravintoloiden, puolustustornien ja rintavarustusten välissä. Siellä täällä on viehättäviä aukioita terasseineen. Hotellit sijaitsevat kävelymatkan päässä vanhastakaupungista, ja matkalla kuljet pienvenesataman ohi.

Miekkatanssia vanhassakaupungissa

Rituaalinen miekkatanssi moreska on jotain ainutlaatuista Korčulassa. Se on eräänlainen taistelulaji, jolla on oma koreografiansa ja joka esitetään kansallispuvuissa. Se kertoo tarinaa siitä, kuinka punaisen ja mustan kuninkaan joukot taistelevat kauniista prinsessasta. Voit käydä vanhassakaupungissa katsomassa moreska-esityksiä huippusesongin aikana maanantai- ja torstai-iltaisin auringonlaskun aikaan.

Pyöräretki rannalle

Kontrastina keskiaikaiselle idyllille voit lähteä maaseudulle paikallisbussilla tai vuokrapolkupyörällä. Sopivia retkikohteita ovat esimerkiksi Lumbardan kylä kuuden kilometrin päässä Korčulasta etelään. Lumbardassa on sekä hyviä ravintoloita meren rannalla että yksi saaren suosituimpia uimarantoja.

Marco Polon synnyinkoti

Saarelaiset vaalivat ylpeinä kertomusta suuresta löytöretkeilijästä Marco Polosta, joka on kotoisin Korčulasta, ja he voivat jopa osoittaa sinulle hänen synnyinkotinsa. Tutkijat eivät kuitenkaan ole samaa mieltä Marco Polon synnyinpaikasta: osa on sitä mieltä, että hän syntyi Venetsiassa. Olipa totuus mikä tahansa, näet hänen nimensä ja kuvansa saarella monessa paikassa.

Pitkä, kaunis matka lentokentältä

Matka Dubrovnikin lentoasemalta Korčulaan bussilla tai taksilla vie noin kolme tuntia. Se voi kuulostaa pitkältä ajalta, mutta se on kuin retki kauniisiin maisemiin – ensin mutkaisia rannikkoteitä merimaisemia ihaillen ja sitten yli kapean Peljesacin niemimaan Orebicin satamaan ja viimeinen lyhyt etappi autolautalla Korčulan saarelle, jossa vanhat tornit ja muurinsakarat toivottavat sinut ensimmäisenä tervetulleeksi. Huomioi, että saatat joutua odottamaan lautan lähtöä.

Matkavaihtoehtoja Korcula