Ostoskori
Kreeta
Kreeta

Kreikka

Mitä kaikkea voit tehdä kohteessa Kreeta

Elämykset kohteessa Kreeta

Suodata:

Hinta (per aikuinen)

Nouto hotellilta

Kategoriat

Lippuvaihtoehdot

Länsi-Kreetan kierros sisältäen viini- ja oliiviöljytilan
Retket

Länsi-Kreetan kierros sisältäen viini- ja oliiviöljytilan

Länsi-Kreeta pursuaa paikallisten tuotteiden valmistusta ja vertaansa vailla olevia, kauniita rantoja. Päivä aloitetaan tutustumalla paikalliseen viinitilaan, jossa makuhermoja hemmotellaan viinimaistelulla ja paikallisella pikkupurtavalla. Seuraavaksi tutustut oliivin viljelyyn ja öljyn puristamiseen Biolean tilalla, joka on yksi Kreetan tärkeimmistä oliiviöljyn valmistajista. Iltapäivällä voit rentoutua Falassarnan rannalla, jonka hieno, valkoinen hiekka ja kristallinkirkas vesi ovat taanneet sille paikan EU:n Natura 2000 -suojeluohjelman kohteena.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Elafonisin saarikierros sisältäen luostarin ja Agia Sofian luolan
Retket

Elafonisin saarikierros sisältäen luostarin ja Agia Sofian luolan

Elafonisin asumaton saari on ehkä pikkuruinen, mutta se on täynnä luonnetta. Retki Kreetan lounaisrannikolla sijaitsevalle pikkusaarelle on täynnä myyttejä ja legendoja, historiallisia rakennuksia ja upeita luonnonmaisemia, joten se sopii erinomaisesti koko perheelle.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl 

Knossoksen palatsin ja Iraklionin opastettu kierros kuljetuksilla
Retket

Knossoksen palatsin ja Iraklionin opastettu kierros kuljetuksilla

"Knossoksen palatsi on yksi Kreetan tärkeimmistä arkeologisista kohteista, koska sieltä sai alkunsa Euroopan ensimmäinen sivilisaatio", sanoo Veta, yksi oppaistamme. Hän on syntynyt ja kasvanut Kreetalla, joten hän tietää pari asiaa saaren suosituimpaan nähtävyyteen liittyvistä legendoista ja myyteistä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, da, en, fi, fr, +2  nl, no

Kreetan 4x4-maastoautoseikkailu Haniasta
Aktiviteetit

Kreetan 4x4-maastoautoseikkailu Haniasta

Tämä kokopäivän maastoautokierros on suunniteltu erityisesti seikkailijoita ajatellen. Matkaat pitkin hiekkateitä, vuoristosolien läpi ja halki viehättävien kreetalaisten pikkukylien tutkiessasi saaren salaisia aarteita ja upeita maisemia. Koet Kreetan aidoimmillaan, kun kiidät pitkin hiekkateitä ja kivikkoisia polkuja.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Spinalongan saaren opastettu kierros lounaalla
Retket

Spinalongan saaren opastettu kierros lounaalla

Spinalongan pikkuruinen saari on vain lyhyen matkan päässä Kreetalta, mutta täällä voit aistia kuin menisit ajassa kauas taaksepäin. Saarta ympäröiviin muuriin on pakkautunut satoja vuosia historiaa. Näe se paikallisen silmin tällä kokopäiväretkellä, jolla tutustutaan myös kahteen Mirabellon lahden rannikkokaupunkiin.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl 

Kierros Loutron kylässä sisältäen kreetalaisen lounaan
Retket

Kierros Loutron kylässä sisältäen kreetalaisen lounaan

Loutro on idyllinen merenrantakylä, jonne pääsee vain veneellä. Lähdet matkaan Sfakiasta ja päivän aikana voit tutustua kylään omaan tahtiisi, lounastaa paikallisessa tavernassa ja rentoutua Kreetan kirkkaan auringon alla.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Auringonlaskusafari
Aktiviteetit

Auringonlaskusafari

Kreetan auringonlaskusta voi nauttia monella eri tavalla, mutta mikään niistä ei voita maastoautosafaria Lefká Óri -vuoristoon eli Valkoisille vuorille päivän kääntyessä yöhön. Seikkaile vuoristossa ja nosta lopuksi malja laskevalle auringolle, sillä retki päättyy viininmaisteluhetkeen viinitilalla.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Länsi-Kreetan tutkimusretki
Retket

Länsi-Kreetan tutkimusretki

Kreetan länsinurkassa on tarjolla kiehtovaa historiaa ja upeita maisemia. Tällä päiväretkellä pääset tutustumaan siihen kaikkeen luostarin viinitarhoilta kuvankauniiseen järveen.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Kreetan maaseutu
Retket

Kreetan maaseutu

Tämä retki Kreetan maaseudulle tarjoaa sinulle palan aitoa maalaiselämää. Näet Länsi-Kreetan parhaat puolet, kuten Agia Triadan luostarin, Apteran arkeologisen alueen sekä kukkuloiden peittämiä oliiviviljelmiä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Kreetan 4x4-maastoautoseikkailu Rethymnonista
Aktiviteetit

Kreetan 4x4-maastoautoseikkailu Rethymnonista

Valmistaudu vauhdikkaalle 4x4-maastoautoseikkailulle kuoppaisia teitä pitkin ja tutustu paikallisiin kyliin. Luvassa on paljon nähtävää ja maastoauton kuljettaja toimii oppaanasi retken ajan antaen sinulle sisäpiirin vinkkejä Kreetan helmistä.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Hania ja Rethymnon
Retket

Hania ja Rethymnon

Kauniita satamia ja historian havinaa – sitä tarjoilee nämä Kreetan kaksi kaupunkia. Tällä retkellä tutustut aamulla Rethymnonin kaupunkiin, ja iltapäivällä suuntaat Pikku-Venetsianakin tunnettuun Haniaan.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, pl 

Kreetan 4x4-maastoautosafari Rethymnonin kaupungista
Aktiviteetit

Kreetan 4x4-maastoautosafari Rethymnonin kaupungista

Tämän 4x4-maastoautosafarin kohteena ovat Kreetan jylhät vuorenhuiput, auringon valaisemat tasangot ja maalaiskylät. Lähde maastoon ja vieraile Kladosin viinitilalla, Halepan luostarissa ja maistele paikallista oliiviöljyä ja viiniä.Hyppää maastoautoon ja suuntaa päivän ensimmäiselle pysähdyspaikalle - Kladosin viinitilalle. Nauti opastetusta kierroksesta ja viininmaistajaisista ennen kuin huristelet Dafnedesin, Apladianan ja Agridian perinteisten kylien läpi. Seuraavaksi pysähdyt Halepan historiallisessa luostarissa. Sitä käytettiin aikoinaan turvapaikkana, jonne kreetalaiset saattoivat paeta sisällissotaa. Panoraamanäkymät vuorenhuipulta tekevät siitä loistavan paikan napsia valokuvia.Loppuaamu kuluu ajelemalla viinitarhojen ohi ja vierailemalla perinteisessä oliivitehtaassa. Opit kaiken tietämisen arvoisen oliiviöljyn sadonkorjuusta ja tuotannosta saarella ja pääset myös maistelemaan sitä. Lopuksi nautit maukkaita kreetalaisia herkkuja Melidonin kylässä ennen kuin palaat takaisin Rethymnonin kaupunkiin.

Ilmainen peruutus
Opastettu Kierros

Esittelyssä Kreeta

Kreeta tarjoaa monipuolisen maiseman, jossa on aurinkoisia rantoja, rotkoja, jokia ja laaksoja täynnä viehättäviä kyliä. Kannattaa tutustua vuoristoiseen sisämaahan joko autolla, varaamalla opastettu kierros tai vaeltamalla yhdessä Euroopan pisimmistä rotkoista. Toinen saaren suurista nähtävyyksistä on sen valkoiset hiekkarannat ja kirkas vesi, jossa voit uida, snorklata, sukeltaa tai meloa. Kreetalla on niin paljon tarjottavaa, että se on epäilemättä loistava kohde matkailijoille, jotka etsivät sekä rentoutumista että seikkailua. Se tarjoaa myös runsaasti arkkitehtuuri- ja kulttuuriaarteita sekä erittäin arvostetun keittiön.

Kreetan kuusi parasta aktiviteettia ja retkeä

1. Kiertele Spinalongassa

Yksi Kreetan suosituimmista aktiviteeteista on retki Spinalongaan. Tällä Eloundan lahdella sijaitsevalla linnoitetulla saarella on pitkä ja myrskyisä historia: se oli venetsialaisten etuvartioasema, koki ottomaanien miehityksen ja oli 1900-luvulla spitaalisten siirtokunnan koti. Varaa opastettu kierros saarelle ja opi lisää sen menneisyydestä. Kuljeskele mukulakivikaduilla, ihaile venetsialaisen linnan arkeologisia raunioita ja vieraile entisen spitaalisiirtokunnan koulussa, sairaalassa ja kirkossa.

2. Lähde mönkijäseikkailulle

Jylhien kukkuloidensa, valtavien kanjoniensa ja perinteisten vuoristokyliensä ansiosta Kreeta on jännitystä etsivien paratiisi. Lähde maastoautoseikkailulle ja tutustu saaren maaseudun nähtävyyksiin. Huristele hiekkateitä pitkin, aja syrjäisten kylien läpi, ihaile muinaisia temppeleitä ja pysähdy uimaan rannoille, joille pääsee vain maastoajoneuvolla.

3. Ota lautta toiselle saarelle

Kreetan lähistöllä on monia saaria, joilla voi vierailla. Etelärannikolla sijaitsevat Koufonisi ja Chrysí ovat kaksi asumatonta saarta, joilla voit viettää ihanan päivän uiden kristallinkirkkaissa vesissä tai rentoutuen hiekalla. Kreetan lounaisrannikolla sijaitseva kuuluisa Elafonisin saari houkuttelee rantalomailijoita vaaleanpunaisella hiekallaan ja läpikuultavalla vedellään. Päiväretket Kreetan pohjoispuolella sijaitsevalle Santorinin saarelle ovat myös hyvin suosittuja. Niihin sisältyy yleensä myös maisemakierros tulivuoriperäisen kalderan huipulla sijaitseviin valkoiseksi kalkittuihin kyliin.

4. Tutustu Knossoksen palatsiin

Knossos on tärkein pronssikauden arkeologinen kohde Kreetalla. Se oli aikoinaan minolaisen kulttuurin poliittinen keskus, ja nykyään sitä pidetään Euroopan vanhimpana kaupunkina. Ennen kuin Knossos hylättiin myöhäisellä pronssikaudella, siellä asui ihmisiä tuhansia vuosia, alkaen neoliittisesta asutuksesta 600-luvulla eaa. Ensimmäiset kaivaukset alkoivat vuonna 1878, mutta suurin osa raunioista paljastui vasta vuonna 1990. Kohokohtiin kuuluvat restauroidut freskot, muinaiset sisäpihat, massiiviset pylväät ja rekonstruoitu valtaistuinsali.

5. Vieraile pääkaupungissa Iraklionissa

Saaren pääkaupungilla on pitkä historia ja paljon nähtävyyksiä, ja siihen voi tutustua helposti kävellen. Iraklionin historiallinen keskusta on erityisen mielenkiintoinen. Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Koulesin linnoitus (1500-luvulta), Jeesuksen portti ja venetsialaiset kaupunginmuurit. Iraklionin arkeologinen museo kaupungin keskustassa on historian ystävien ehdoton kohde. Siellä on minolaisen sivilisaation freskoja, keramiikkaa, koruja, aseita ja veistoksia.

6. Vaella Samarian rotkossa

16 kilometriä pitkä Samarian rotko on yksi Euroopan pisimmistä, ja se houkuttelee joka kesä patikoijia kaikkialta maailmasta. Unescon biosfäärialueella sijaitseva reitti alkaa Omalosin pienestä vuoristokylästä, ja päättyy Agia Roumelin rannikkokylään. Tämän polun varrella voit ihailla monenlaisia maisemia ja villieläimiä, ja se on yksi seikkailu- ja luontomatkailijoiden suosituimmista aktiviteeteista. Vaellus kestää 4-6 tuntia, ja jotta saat siitä kaiken irti, opastettu retki on suositeltava.