Ostoskori
Kreeta
Kreeta

Kreikka

Mitä kaikkea voit tehdä kohteessa Kreeta

Elämykset kohteessa Kreeta

Suodata:

Hinta (per aikuinen)

Nouto hotellilta

Kategoriat

Lippuvaihtoehdot

Saaren länsiosan kohokohdat
Retket

Saaren länsiosan kohokohdat

Länsi-Kreeta pursuaa paikallisten tuotteiden valmistusta ja vertaansa vailla olevia, kauniita rantoja. Päivä aloitetaan tutustumalla paikalliseen viinitilaan, jossa makuhermoja hemmotellaan viinimaistelulla ja paikallisella pikkupurtavalla. Seuraavaksi tutustut oliivin viljelyyn ja öljyn puristamiseen Biolean tilalla, joka on yksi Kreetan tärkeimmistä oliiviöljyn valmistajista. Iltapäivällä voit rentoutua Falassarnan rannalla, jonka hieno, valkoinen hiekka ja kristallinkirkas vesi ovat taanneet sille paikan EU:n Natura 2000 -suojeluohjelman kohteena.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Elafonisin saari- ja luostarikierros
Retket

Elafonisin saari- ja luostarikierros

Elafonisin asumaton saari on ehkä pikkuruinen, mutta se on täynnä luonnetta. Kreetalla, aivan Voulgaron (jossa pysähdytään kahville) eteläpuolella, alkaa Topolian sola. Tie kiemurtelee ohi kauniiden, valkoiseksi kalkittujen kylien solan reunalla. Päätien yläpuolella sijaitsee Agia Sofian valtava luola, joka on kuuluisa tippukivistään. Uskomuksen mukaan 1000 vuotta vanhan Chrissoskalitissan luostarin portaikosta löytää kultaisen askeleen se, jonka sydän on puhdas. Luostari on uskomattoman upea paikka, joka kohoaa korkealle Elafonisin lahden ylle. Saarta ympäröivät vaaleanpunaiset hiekkarannat ja vaaleansininen meri.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl 

Knossoksen palatsin ja Iraklionin opastettu kierros kuljetuksilla
Retket

Knossoksen palatsin ja Iraklionin opastettu kierros kuljetuksilla

"Knossoksen palatsi on yksi Kreetan tärkeimmistä arkeologisista kohteista, koska sieltä sai alkunsa Euroopan ensimmäinen sivilisaatio", sanoo Veta, yksi oppaistamme. Hän on syntynyt ja kasvanut Kreetalla, joten hän tietää pari asiaa saaren suosituimpaan nähtävyyteen liittyvistä legendoista ja myyteistä. Vietät päivän kierrellen historiallisen palatsin alueella, ennen kuin jatkat matkaa pääkaupunki Iraklioniin, jossa sinulla on vapaata aikaa kulkea omaan tahtiisi.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, da, en, fi, fr, +2  nl, no

Spinalongan saaren opastettu kierros lounaalla
Retket

Spinalongan saaren opastettu kierros lounaalla

Spinalongan pikkuruinen saari on vain lyhyen matkan päässä Kreetalta, mutta täällä voit aistia kuin menisit ajassa kauas taaksepäin. Saarta ympäröiviin muuriin on pakkautunut satoja vuosia historiaa. Näe se paikallisen silmin tällä kokopäiväretkellä, jolla tutustutaan myös kahteen Mirabellon lahden rannikkokaupunkiin. Veta, yksi oppaistamme, kertoo: "Vierailette Eloundan kauniissa kalastajakylässä ja Agios Nikolaoksen merenrantakaupungissa. Pääsette maistamaan myös tyypillistä kreetalaista ruokaa tavernassa."

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl 

Länsi-Kreetan tutkimusretki
Retket

Länsi-Kreetan tutkimusretki

Kreetan länsinurkassa on tarjolla kiehtovaa historiaa ja upeita maisemia. Ensimmäisenä ohjelmassa on venetsialaisajalta peräisin oleva Agia Triadan luostari, jonka viinitarhassa pääsemme maistelemaan viinejä, ennen matkaa Haniaan, joka on yksi Kreetan kauneimmista satamakaupungeista. Opastetun kierroksen jälkeen voit tehdä ostoksia nahkakäsityöläisten alueella ja torilla. Sitten piipahdetaan ottamassa kuvia Apteran arkeologisella alueella ja lopuksi suunnataan eläimistöstään tunnetulle Kournas-järvelle.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Hania ja Rethymnon
Retket

Hania ja Rethymnon

Kauniita satamia ja historian havinaa – sitä tarjoilee nämä Kreetan kaksi kaupunkia. Tällä retkellä tutustut aamulla Rethymnonin kaupunkiin, ja iltapäivällä suuntaat Pikku-Venetsianakin tunnettuun Haniaan.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en, fr, nl, pl 

Mirampéllonlahden risteily
Retket

Mirampéllonlahden risteily

Luoteisen Mirampéllonlahden kylät ja saaret ovat tämän ainutlaatuisen kokopäiväretken tähtiä. Lyhyen laivamatkan Plakasta Spinalongaan monet tekivät vain kerran. Tätä entistä spitaalisiirtokuntaa ympäröivien muurien sisään on haudattu vuosisatojen edestä historiaa, minkä vuoksi sitä kutsutaan "kyynelten saareksi". Opastetulla kävelykierroksella näet venetsialaisen linnoituksen ja entisen siirtokunnan, joka suljettiin 1950-luvulla. Sen jälkeen purjehdit takaisin Plakaan, jossa sinulla on vapaata aikaa. Seuraavaksi suuntaamme sisämaahan Fourniin, jossa tutustut oliiviöljyntuotantoon. Sen jälkeen nautimme perinteisen lounaan viinin kera.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Kreetan 4x4-maastoautoseikkailu Haniasta
Koe ainakin tämä
Aktiviteetit

Kreetan 4x4-maastoautoseikkailu Haniasta

Tämä kokopäivän maastoautokierros on suunniteltu erityisesti seikkailijoita ajatellen. Kierros alkaa vauhdikkaasti maastoajelulla Länsi-Kreetalla sijaitsevan Lefka Orin kivikkoisten vuoristomaisemien halki. Kapeat vuoristotiet mutkittelevat huikeiden rotkojen pohjalla, pitkin ylänkömaisemia, poikki solisevien purojen ja läpi uneliaiden pikkukylien. Piipahdamme myös tyypillisessä pikkukylän kafeniossa – kahvilassa – tutustumassa paikalliseen elämänmenoon. Retkelle saat mukaan myös pikniklounaan. Koko matkan ajan koet Kreetan aidoimmillaan, kun kiidät pitkin hiekkateitä ja kivikkoisia polkuja.

Ilmainen peruutus
Kieli:

de, en 

Auringonlaskusafari
Koe ainakin tämä
Aktiviteetit

Auringonlaskusafari

Kreetan auringonlaskusta voi nauttia monella eri tavalla, mutta mikään niistä ei voita maastoautosafaria Lefká Óri -vuoristoon eli Valkoisille vuorille päivän kääntyessä yöhön. Maastoautossa on tilaa vain 6–8 ihmiselle, joten retki on lähes yksityinen, ja voit nauttia täysin rinnoin vuoriston maisemista ja rauhasta. Safarille lähdetään Chaniasta ja matkalla ohitetaan perinteisiä kreetalaiskyliä ja pysähdytään Vatolakkosin kylään ihailemaan auringonlaskua. Sen jälkeen suunnataan läheiselle viinitilalle, jossa saat maistaa luomuviinejä ja paikallisia herkkuja ennen paluuta hotellille.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Katamaraaniristeily Rethymnonista
Koe ainakin tämä
Retket

Katamaraaniristeily Rethymnonista

Kreetan pohjoisosien rantaviiva houkuttelee kauneudellaan ja auringonpaahtamilla rannoillaan. Nouset katamaraanin kyytiin Panormoksen satamasta. Retkelle osallistujien ryhmäkoko on pieni, mikä tuo risteilylle ylellisyyden tuntua. Katamaraanin kulkiessa aaltojen poikki, voit nauttia olostasi kannella rentoutuen auringossa ja siemaillen virkistävää juomaa kauniiden maisemien kulkiessa ohitsesi. Luvassa on uima- ja snorklauspysähdys ennen saapumista Balin kylään, joka sijaitsee hevosenkengän muotoisessa poukamassa. Balilla nautit lounaan merenrannalla sijaitsevassa tavernassa.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Kreetan 4x4-maastoautoseikkailu Rethymnonista
Koe ainakin tämä
Aktiviteetit

Kreetan 4x4-maastoautoseikkailu Rethymnonista

Valmistaudu vauhdikkaalle 4x4-maastoautoseikkailulle kuoppaisia teitä pitkin ja tutustu paikallisiin kyliin. Kokopäiväretki aloitetaan heti ajamalla maalaisteitä ja kapeita teitä pitkin vuoristoon tutustuaksesi aitoon Kreetaan. Matkan varrella pidetään valokuvaustaukoja ja kahvitauko paikallisessa kylässä. Matka jatkuu Spiliin, jossa voit nähdä 25-päisen leijonasuihkulähteen ja upeat maisemat. Ajamme keramen kautta Preveli Beachille, jossa tehdään uintipysähdys. Tyypillinen kreetalainen lounas odottaa sinua ennen kävelyä Kourtaliotikon rotkon ympärillä sijaitsevien pystysuorien kallioiden läpi.

Ilmainen peruutus
Kieli:

en 

Kreetan 4x4-maastoautosafari Rethymnonin kaupungista
Koe ainakin tämä
Aktiviteetit

Kreetan 4x4-maastoautosafari Rethymnonin kaupungista

Tämän 4x4-maastoautosafarin kohteena ovat Kreetan jylhät vuorenhuiput, auringon valaisemat tasangot ja maalaiskylät. Lähde maastoon ja vieraile Kladosin viinitilalla, Halepan luostarissa ja maistele paikallista oliiviöljyä ja viiniä.Hyppää maastoautoon ja suuntaa päivän ensimmäiselle pysähdyspaikalle - Kladosin viinitilalle. Nauti opastetusta kierroksesta ja viininmaistajaisista ennen kuin huristelet Dafnedesin, Apladianan ja Agridian perinteisten kylien läpi. Seuraavaksi pysähdyt Halepan historiallisessa luostarissa. Sitä käytettiin aikoinaan turvapaikkana, jonne kreetalaiset saattoivat paeta sisällissotaa. Panoraamanäkymät vuorenhuipulta tekevät siitä loistavan paikan napsia valokuvia.Loppuaamu kuluu ajelemalla viinitarhojen ohi ja vierailemalla perinteisessä oliivitehtaassa. Opit kaiken tietämisen arvoisen oliiviöljyn sadonkorjuusta ja tuotannosta saarella ja pääset myös maistelemaan sitä. Lopuksi nautit maukkaita kreetalaisia herkkuja Melidonin kylässä ennen kuin palaat takaisin Rethymnonin kaupunkiin.

Ilmainen peruutus
Opastettu Kierros

Esittelyssä Kreeta

Kreeta tarjoaa monipuolisen maiseman, jossa on aurinkoisia rantoja, rotkoja, jokia ja laaksoja täynnä viehättäviä kyliä. Kannattaa tutustua vuoristoiseen sisämaahan joko autolla, varaamalla opastettu kierros tai vaeltamalla yhdessä Euroopan pisimmistä rotkoista. Toinen saaren suurista nähtävyyksistä on sen valkoiset hiekkarannat ja kirkas vesi, jossa voit uida, snorklata, sukeltaa tai meloa. Kreetalla on niin paljon tarjottavaa, että se on epäilemättä loistava kohde matkailijoille, jotka etsivät sekä rentoutumista että seikkailua. Se tarjoaa myös runsaasti arkkitehtuuri- ja kulttuuriaarteita sekä erittäin arvostetun keittiön.

Kreetan kuusi parasta aktiviteettia ja retkeä

1. Kiertele Spinalongassa

Yksi Kreetan suosituimmista aktiviteeteista on retki Spinalongaan. Tällä Eloundan lahdella sijaitsevalla linnoitetulla saarella on pitkä ja myrskyisä historia: se oli venetsialaisten etuvartioasema, koki ottomaanien miehityksen ja oli 1900-luvulla spitaalisten siirtokunnan koti. Varaa opastettu kierros saarelle ja opi lisää sen menneisyydestä. Kuljeskele mukulakivikaduilla, ihaile venetsialaisen linnan arkeologisia raunioita ja vieraile entisen spitaalisiirtokunnan koulussa, sairaalassa ja kirkossa.

2. Lähde mönkijäseikkailulle

Jylhien kukkuloidensa, valtavien kanjoniensa ja perinteisten vuoristokyliensä ansiosta Kreeta on jännitystä etsivien paratiisi. Lähde maastoautoseikkailulle ja tutustu saaren maaseudun nähtävyyksiin. Huristele hiekkateitä pitkin, aja syrjäisten kylien läpi, ihaile muinaisia temppeleitä ja pysähdy uimaan rannoille, joille pääsee vain maastoajoneuvolla.

3. Ota lautta toiselle saarelle

Kreetan lähistöllä on monia saaria, joilla voi vierailla. Etelärannikolla sijaitsevat Koufonisi ja Chrysí ovat kaksi asumatonta saarta, joilla voit viettää ihanan päivän uiden kristallinkirkkaissa vesissä tai rentoutuen hiekalla. Kreetan lounaisrannikolla sijaitseva kuuluisa Elafonisin saari houkuttelee rantalomailijoita vaaleanpunaisella hiekallaan ja läpikuultavalla vedellään. Päiväretket Kreetan pohjoispuolella sijaitsevalle Santorinin saarelle ovat myös hyvin suosittuja. Niihin sisältyy yleensä myös maisemakierros tulivuoriperäisen kalderan huipulla sijaitseviin valkoiseksi kalkittuihin kyliin.

4. Tutustu Knossoksen palatsiin

Knossos on tärkein pronssikauden arkeologinen kohde Kreetalla. Se oli aikoinaan minolaisen kulttuurin poliittinen keskus, ja nykyään sitä pidetään Euroopan vanhimpana kaupunkina. Ennen kuin Knossos hylättiin myöhäisellä pronssikaudella, siellä asui ihmisiä tuhansia vuosia, alkaen neoliittisesta asutuksesta 600-luvulla eaa. Ensimmäiset kaivaukset alkoivat vuonna 1878, mutta suurin osa raunioista paljastui vasta vuonna 1990. Kohokohtiin kuuluvat restauroidut freskot, muinaiset sisäpihat, massiiviset pylväät ja rekonstruoitu valtaistuinsali.

5. Vieraile pääkaupungissa Iraklionissa

Saaren pääkaupungilla on pitkä historia ja paljon nähtävyyksiä, ja siihen voi tutustua helposti kävellen. Iraklionin historiallinen keskusta on erityisen mielenkiintoinen. Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Koulesin linnoitus (1500-luvulta), Jeesuksen portti ja venetsialaiset kaupunginmuurit. Iraklionin arkeologinen museo kaupungin keskustassa on historian ystävien ehdoton kohde. Siellä on minolaisen sivilisaation freskoja, keramiikkaa, koruja, aseita ja veistoksia.

6. Vaella Samarian rotkossa

16 kilometriä pitkä Samarian rotko on yksi Euroopan pisimmistä, ja se houkuttelee joka kesä patikoijia kaikkialta maailmasta. Unescon biosfäärialueella sijaitseva reitti alkaa Omalosin pienestä vuoristokylästä, ja päättyy Agia Roumelin rannikkokylään. Tämän polun varrella voit ihailla monenlaisia maisemia ja villieläimiä, ja se on yksi seikkailu- ja luontomatkailijoiden suosituimmista aktiviteeteista. Vaellus kestää 4-6 tuntia, ja jotta saat siitä kaiken irti, opastettu retki on suositeltava.