Baska Voda

Baska Vodan rantalomakohde sijaitsee Makarskan Rivieralla Kroatiassa, vain n. 9 km Makarskasta pohjoiseen. Entistä kalastajakylää kutsutaan usein Makarskan pikkusiskoksi, koska kohteet ovat monin tavoin hyvin samanlaisia. Baska Voda on vain pienempi ja rauhallisempi.

Nimi Baska Voda tulee Kreikan mytologiasta ja viittaa paikkaan, jossa tuhansia vuosia aiemmin oli lähde, josta paikalliset asukkaat saivat makean vetensä.

1910-luvun alussa Baska Vodaan rakennettiin satama, jonka johdosta kauppa saariston ja mantereen välillä voitiin aloittaa. Baska Vodan ensimmäinen hotelli avattiin 1930-luvulla ja siitä lähtien Baska Voda on tunnettu myös lomakohteena.

Baska Vodan ydinkeskusta on hyvin pittoreski – kapeita katuja ja mäkiä sekä vehreitä puutarhoja. Lähde kävelylle kauniille satamakadulle, jossa useimmat ravintolat ja baarit sijaitsevat.

Paljon aktiviteetteja

Baska Vodassa riittää tekemistä. Löydä oma suosikkirantasi, ui, snorklaa ja sukella kristallinkirkkaassa meressä. Keskeisimpien uimapaikkojen lisäksi täällä on monia pitkiä ja kauniita pikkukivirantoja ja uimapoukamia. Rannoille voit joko kävellä tai voit vuokrata polkupyörän, mikä onkin hyvin suosittua täällä. Hyviä pyöräteitä on paljon, sekä pohjoisen että etelän suuntaan. Pohjoisessa Baska Voda on kasvanut yhteen Brelan rantakohteen kanssa. Suosittua on myös pyöräillä Brelasta Makarskaan, n. 12 km matka kulkee aivan meren äärellä. Äläkä unohda palkittua, kaunista Punta Ratan rantaa, joka sijaitsee Brelassa.

Vaihtelua aurinko- ja rantaelämään saat käymällä mielenkiintoisessa arkeologisessa museossa, jossa on esillä roomalaisen ajan esineistöä. Tutustu myös Pyhän Nikolauksen kirkkoon vuodelta 1889 ja Pyhän Laurentiuksen kappeliin vuodelta 1750.