Matkat
Koh Phayam

Hinta alkaen

...

Hotelleja

1

Hintataso

Hintaesimerkit Kata Beachilta
  • Päivällinenn. 6 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaThaimaan baht (THB)
  • Aikaero+5 tuntia
  • PääkaupunkiBangkok
  • KieliThai
  • Väkilukun. 386 600

Matkat Koh Phayam

Koh Phayam

Hiljainen ja rauhallinen saari, jossa päivät kuluvat uimisen, snorklauksen ja rannalla rentoutumisen merkeissä. Täällä vallitsee todellinen rauha – osaksi siitä on kiittäminen autoliikenteen puuttumista. Täällä matkat taittuvat joko kävellen tai mopotakseilla.

Koh Phayam, joka sijaitsee lähes Myanmarin (Burman) rajan yläpuolella, on vain alle 10 kilometriä pitkä pohjoisesta etelään. Saari koostuu pääosin rannoista ja vehreistä kumipuumetsistä. Tänne eivät suuret makailijavirrat ole löytäneet, suuria hotelleja ei ole vaan täällä asutaan pienissä, yksinkertaisissa bungalow-hotelleissa. Ilmapiiri muistuttaa paljon Phuketia 20 vuotta sitten.

Rannat pohjoisesta etelään
Koh Phayamin rannat ovat pitkiä ja leveitä ja koostuvat vaaleasta, hienosta hiekasta.
Ao Kao Kwai, jota kutsutaan myös Buffalo Bayksi, sijaitsee saaren pohjoisosassa ja sen äärellä on useita ravintoloita. Iltaisin sytytetään värikkäät lyhdyt ja reggae-musiikki kantautuu baareista. Vesi on kirkasta ja rannat syvenevät loivasti. Hienohiekkaisia, vaaleita rantoja ympäröi tiheä viidakko. Aurinkotuoleja ja - varjoja ei ole, eikä myöskään vesiurheilua.
Aow Yai, Long Beach, sijaitsee saaren eteläosassa. Täällä pääset nauttimaan ihanista auringonlaskuista, värien vaihdellessa roosasta oranssiin. Rannan äärellä on muutama ravintola ja baari. Myös vesiurheilua on tarjolla; ja täällä voit myös snorklata.

Sarvinokkia ja vehreää luontoa
Koh Phayam on kaunis vehreä saari, jonka kasvillisuus on varsin rehevää toukokuusta marraskuuhun kestävän sadekauden ansiosta. Olet lähellä luontoa ja näet varmasti kauniita sarvinokkalintuja, usein ihan hotellialueella.

Retkiä sukelluskohteisiin
Jos kaipaat tekemistä, voit lähteä veneellä Surinin saarelle, joka tunnetaan upeista koralliriutoistaan, jotka sopivat sukeltamiseen ja snorklaukseen. Voit myös tehdä veneretkiä muille pienille saarille tai osallistua kalastusretkelle, joille lähdetään saaren pienestä satamasta.

Yhdistä Khao Lakiin
Paras tapa kokea Koh Phayam on varata yhdistelmäloma, jolla vietät ensimmäisen viikon Koh Phayamilla ja toisen viikon Khao Lakissa tai Phuketissa. Näin pääset kokemaan kaksi kohdetta saman loman aikana ja siirtyminen lentokentälle ennen kotimatkaa on sujuvampaa.

Kuinka saarelle matkustetaan
Lomalle Koh Phayamin saarelle matkustetaan Phuketin lentokentältä. Jos olet varannut kuljetuksen, matka jatkuu lentokentältä minibussilla ja edelleen veneellä. Koska saari sijaitsee kaukana Phuketista, tulee sinun varautua usean tunnin bussikuljetukseen ja lyhyehköön venematkaan, lue lisää kohdasta "Hyvä tietää/Matka lentokentältä". Jos varaat vain Koh Phayamin, joudut ehkä viettämään viimeisen yön Phuketissa ehtiäksesi paluulennolle. Siksi suosittelemme varaamaan yhdistelmäloman (lue ylempää).

Matkavaihtoehtoja Koh Phayam