15.11.2017

Etelä-Koreassa asuva Mira: "Etelä-Koreassa Suomi tunnetaan melko hyvin ja olen törmännyt vain positiivisiin olettamuksiin"

Miran tie vei miehensä mukana Yhdysvaltoihin ja sieltä edelleen Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin. Tulevaisuus näyttää minne heidän matkansa jatkuu seuraavaksi, mutta onneksi perhe ja läheiset pysyvät matkassa mukana nykyteknologian välityksellä.

Taustatietoja

Nimi: Mira Wolfe
Ikä: 29 vuotta
Vuodet ulkomailla: 4 vuotta Yhdysvalloissa ja Etelä-Koreassa

Miten päädyit ulkomaille?

– Olen asunut väliaikaisesti ulkomailla jo moneen otteeseen sekä töiden että opintojen vuoksi, mutta pysyvästi muutin mieheni luokse Yhdysvaltoihin noin neljä vuotta sitten. Menimme naimisiin mieheni kotikaupungissa Los Angelesissa, josta työt veivät meidät ensin lyhyesti Alabamaan ja sieltä Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin. Yhdysvalloissa vietetyn vuoden aikana sain myös matkustaa maan sisällä melko paljon. Ensi vuonna matka jatkuu ehkä taas uuteen asuinpaikkaan, mutta emme tiedä vielä tarkempia yksityiskohtia.

Pilvenpiirtäjiä Los Angelesin keskustassa
Los Angeles

Minkälaisia ennakkokäsityksiä maailmalla on suomalaisista?

– Olen kuullut monesti ihmettelyä siitä, että miten minua voi palella kun olen kuitenkin tottunut kylmyyteen Suomessa. Välillä saa siis korjata käsityksiä siitä, että emme me ihan pelkän lumen ja jään keskellä Suomessa ainakaan koko vuotta asu. Usein kerronkin samalla kaikkien ihmetykseksi, että pahin lumimyrsky, jonka olen koskaan kokenut, oli New Mexicon ja Arizonan rajalla, kun olimme ajamassa USA:n läpi. Suomessa en ole koskaan todistanut mitään vastaavaa.

Lumimyrsky Arizonassa
Lumimyrsky Arizonassa

Oletko törmännyt hauskoihin olettamuksiin Suomesta tai suomalaisista?

– Etelä-Koreassa Suomi tunnetaan melko hyvin ja olen törmännyt vain positiivisiin olettamuksiin. Ksylitolipurukumi tulee täällä Suomesta puhuttaessa puheeksi melkein aina ja monet tuntuvat olettavan, että syömme aina purkkaa. Viimeksi tyttäreni päiväkodin luokkaretkellä eväitä toisillemme jakaessamme muut vanhemmat vitsailivat, että hänenhän olisi pitänyt suomalaisena tuoda kaikille purkkaa.

Onko sinulla suomalaisia tapoja, joista pidät kiinni?

– Siitä olen pitänyt kiinni, että kenkiä ei pidetä sisällä kotona jalassa, ellei kyseessä ole juhlat. Tämä ei Koreassa ole ongelma, mutta Yhdysvalloissa kylläkin.

Gwanghwamun Gate, Soulissa
Gwanghwamun Gate, Soul

Mitä ikävöit Suomesta? Jos saisit Suomesta nyt yhden asian, mikä se olisi?

– Perhettä ja ystäviä ikävöin joka päivä ja joka hetki. Olen erittäin kiitollinen Whatsappin ja Facetimen olemassaolosta. Ja tietenkin kaikista ihanista vieraista, joita luonamme on jo monestikin käynyt. Kaipaan myös puhdasta ja raikasta ilmaa, joka on todellakin harvinaisuus Aasian suurkaupungeissa. Muutaman Fazerin Lontoo rae -suklaalevyn ottaisin tänne mielelläni ihan heti.

Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle maailmalla?

– Juureni ovat Suomessa ja suomalaisuus tulee aina olemaan iso osa identiteettiäni. Haluan, että Suomi ja suomalaisuus ovat myös iso osa tyttäreni elämää, vaikka hän kasvaakin kolmen kielen ja kulttuurin keskellä. Olen iloinen, että saan puhua suomea päivittäin tyttärelleni ja mieheni on myös todella kiinnostunut sekä Suomesta että suomen kielestä. Arvostan Suomessa monia asioita koko ajan enemmän, yksi isoimmista esimerkeistä on varmasti tasa-arvoinen koulutus. Sekä Koreassa että Yhdysvalloissa saatetaan maksaa koulutuksesta todella suuria summia jo ihan esikoulusta alkaen.

Mira Wolfe miehensä kanssa

Kuvat: Mira Wolfe

Muita samankaltaisia

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Parhaat aikuishotellit Thaimaassa

Rannat, kaupungit ja herkulliset ruokaelämykset ovat houkutelleen aikuisia, ystäviä ja pariskuntia Thaimaahan jo vuosikymmenien ajan. Thaimaa tunnetaan eksoottisena ja edullisena matkakohteena, johon moni suuntaa esimerkiksi romanttiselle lomalle tai häämatkalle.
Johanna Johanna 23.6.2019

Treeniloma Rodoksella - hiihtäjä Kerttu Niskasen vinkit

Hiihtäjä Kerttu Niskaselle kertyy talvisin paljon reissupäiviä, kun hän kiertää hiihtokisoja ympäri maailmaa. Pari kertaa vuodessa Kerttu kuitenkin jättää sukset kotiin ja lähtee lomamatkalle – mutta ei ammattiurheilija silloinkaan pelkästään rantatuolissa makoile. Lue Kertun treenilomasta Rodokselle ja nappaa kuntoiluvinkit omallekin lomalle.
SallaS SallaS 26.3.2019

Tutustu vietnamilaiseen keittiöön

Vietnam on todellinen ruokamekka ja täydellinen matkustuskohde kaikille, jotka pitävät paikallista keittiötä ensiarvoisen tärkeänä lomakohdetta valitessaan. Osallistu ruoanlaittokurssille, jossa maut hurmaavat ja värit räiskyvät.
SallaS SallaS 9.10.2018