Kun suomipoika All Inclusiveen löysi – eli tarina siitä, kuinka lakkasin huolehtimasta ja rakastuin 24 h palveluun

Hotelleihin liittyvän englanninkielisen käsitteen, All Inclusiven, merkitys ei välttämättä avaudu kaikille. Kaikki siis sisältyy, mutta mikä kaikki? Voisin vastata kysymykseen lyhyesti, että aivan kaikki sisältyy, mutta suppea vastaus ei tekisi oikeutta All Inclusiven monipuolisille nyansseille. Seuraavassa kertomus ensikertalaisen kokemuksista All Inclusive -hotellin runsauden äärellä.

TUI Magic Life Fuerteventura

Kuin toiseen todellisuuteen

Oli pimeä marraskuinen perjantaiaamu Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Bussikuljetus vei lähtöportilta lentokoneen luokse. Aavalla kentällä tuuli keräsi voimaa, ja lentokoneeseen portaita noustessa hyinen viima piiskasi kasvoja.

Vain kuusi tuntia myöhemmin löysin itseni Fuerteventuralta. Valoa, lämpöä, palmuja ja hiekkarantaa. Ja jotain vielä ennenkokematonta - All Inclusive -hotelli.

Hymyilevä tarjoilija toi meille kuohuviinilasit käteen heti vastaanotossa.

- Tervetuloa, bienvenidos!
- Kiitos kiitos. Tuossako on baari, joka on auki 24 tuntia vuorokaudessa? Taidan viihtyä täällä.

- Menkää lounaalle siksi aikaa, että kerrossiivojat viimeistelevät huoneenne.
- Okei, lounaalle, missähän se on?

Edessämme avautui hotellin suuri ravintolasali, joka veti satoja asiakkaita. Kuitenkin jokapuolella oli kovin rauhallista ja kiireetöntä.

Tarjolla oli runsas salaattipöytä ja proteiinilisäkkeitä grillistä. Ei mutta, sehän oli vasta pieni nurkka koko valikoimasta!

- Tuollahan on pastaruokia, ja tuolla kaloja. Ja tuolla on erilaisia perunoita – mukana tietenkin patatas arrugadas, eli kanarialaiset ryppyperunat!

Notkuvien pöytien tarjoilut muistuttivat laajudessaan hyvää Ruotsin-laivan buffetia. Myös juomavalikoimassa löytyi. Lounaalla oluthanat olivat auki. Viiniä ja limua. Jälkiruokaa ja kahvia.

Päiväkahvit merinäköalalla

Hotellihuoneen saatuamme kiertelimme hotellialuetta, joka muistutti enemmän lomakylää kuin perinteistä hotellia. Löysimme uima-altaat. Katselimme kuinka sporttisen näköinen ohjaaja opasti, miten vesi-spinning-pyörät viedään altaaseen, ja kohta alkoikin tunti.

Allasbaarissa oli tarjolla täytettyjä voileipiä, ranskalaisia, limua, olutta, kahvia.

- Nyt ei ole nälkä, sillä juurihan söimme.

Cappuchino TUI Magic Life -hotellissa
Allasbaarista tarttui mukaan kuppi kahvia, jota siemailessa oli hauska muistella, kuinka monta astetta pakkasta Helsinki-Vantaalla oli ollut.

Näköalatasanteelta löysimme katetun terassin, jossa oli menossa selkätreenit.

- Ja tuolla on jousiammuntaa. Ja tässä on uima-allas, johon on merkitty radat – ei siis pelkkään pulikointiin, vaan urheiluun.

Kaikesta runsaudesta meni pää pyörälle. Vetäydyimme varjoon pötköttelemään ja pohtimaan, miten lomaviikko kannattaisi viettää. Ruoan ja juoman lisäksi tarjolla oli siis runsaasti aktiviteetteja. Pohtiessa tuli nälkä, ja lähdimme päivälliselle, joka oli katettu hotellin pääravintolaan. Päivällinen oli laadultaan vähintään yhtä erinomainen kuin lounaskin.

Päivällisen jälkeen aurinko oli laskenut, ja hotellin diskobaarikin oli jo auki. Dinnerin jälkeen makea drinkki sopisi kuin nyrkki silmään.

- Voin siis tilata minkä vain drinkin listalta, eikä se maksa mitään?
- Si senor.

Huh, kyllä tiesin sen, että myös drinkit kuuluvat All Inclusiveen, mutta tarjoilijan ojentaessa minulle kylmän Piña colada -lasin käteni meni vaistomaisesti lompakolle – turhaan. Kaikki oli jo kertaalleen maksettu.

Piña colada
Piña colada, kiitos. Juoma on jo maksettu, joten älä turhaan hamua lompakkoasi.

Jokaiselle jotakin – joka päivä

Jumppaa vai skumppaa? Sitä pohdimme loman aikana pariinkin otteeseen. Parasta hotellissa oli, että päiväohjelmasta voi tehdä omanlaisensa. Jos edellinen ilta venähti biliksen ja diskon kanssa pitkäksi, voi seuraavana päivänä ottaa urheilut iisisti, mutta taas tarttua jumppamattoon seuraavana päivänä. Ai että.

Loman jälkeen päällimmäisenä oli ajatus, että toivottavasti pääsen pian uudelleen All Inclusive -hotelliin. Kokemus oli uudenlainen ja virkistävä. Ei jännitystä, ei jäkitystä, ei sääntöjä. Rakastuin ideaan 24 h -palvelusta. Oma kroppani ei tainnut vaihtua Suomen ajasta Kanarian aikaan, ja istuin monena aamuna 24 h -baarissa viideltä aamulla kahvilla ja esi-aamiaisella.

Edellinen oli välähdys tuntemuksista TUI Magic Life Fuerteventura -hotellissa. Myös jutun valokuvat on otettu samaisessa hotellissa. Olen edellisen jälkeen saanut ilon vierailla myös muissa All Inclusive -hotelleissa.

Ai missäkö olivat kuvat urheilusta ja aktiviteeteista? No myönnettäköön, että keskityin tässä lähinnä kertomaan All Inclusiven ihmeellisestä juoma- ja ruokatarjonnasta. Liikuntaohjelmat All Inclusivessa ovat niin suuri osa kokonaisuutta, että ne ansaitsevat oman juttunsa.

Laadukkaan All Inclusiven nälkäinen – tsekkaa ainakin nämä hotellikonseptit

TUI Magic Life
Magic Life -hotellit ovat täyden palvelun keitaita, joissa tekemistä riittää aamusta iltaan. Vaativaa ohjattua liikuntaa aloittelijoille ja jopa puoliammattilaisille. Urheile, biletä, syö – ja toista sama uudelleen. Tästä hotellista et halua takaisin kotiin.

RIU
RIU-hotellit ovat jokainen enemmän tai vähemmän yksilöitä. Kaikissa RIU-hotelleissa ei ole All Inclusivea; toiset RIU-hotellit taas ovat 24 h All Inclusiveja, kuten RIU Sri Lanka. Riippumatta hotelliyksilöstä RIU-hotelleissa on aina korkeatasoinen ruokatuote ja erinomainen palvelu.

TUI Blue For Families – lapsiperheille
TUI Blue for families -hotellit on nimensä mukaisesti suunniteltu palvelemaan lomailevan lapsiperheen tarpeita. Lastenkerhoja kaikenikäisille. Yleensä lisämaksullinen All Inclusive kannattaa valita, koska aikaa vapautuu ateriapaikan etsinnältä ja pohdinnalta itse lomailuun. Tsekkaa esimerkiksi Rodoksella sijaitseva TUI Blue Atlantica Aegean Park, jossa All Inclusive kuuluu perushintaan tai Gran Canarian lapsiperheiden-suosikki TUI Blue Orquidea, johon All Inclusiven voi varata lisämaksusta.

TUI Blue For Two – laatutietoisille aikuisille
Osassa TUI Blue For Two -hotelleista on mahdollista varata All Inclusive. Hotellit on suunniteltu aikuisille, jotka matkustavat ilman lapsia. Yleensä k-16 -ikäraja. Paljon pariskuntia. Tutustu esimerkiksi TUI Blue Adriatic -hotelliin, jossa All Inclusiven voi varata lisämaksusta.

Robinson
Robinson ei teknisesti ole All Inclusive, mutta konseptia ei voi olla mainitsematta tässä yhteydessä. Yleensä Robinsonissa on täysihoito, eli ateriat ja juomat kuuluvat hintaan. Robinsoneissa on erittäin korkeatasoinen ruokatuote, ja nimenomaan liikkujan terveelliseen ruokavalioon on panostettu. Paljon liikuntaa ja aktiviteetteja, joista osa lisämaksullisia. Robinsonia harvoin näkee tarjouksessa, koska asiakkaat haluavat maksaa korkeasta laadusta, ja hotellit täyttyvät kanta-asiakkaista. Lue lisää Robinson-hotelleista.

All Inclusive pähkinänkuoressa

Yleensä All Inclusiveen kuuluu:

  • Kaikki ateriat hotellin buffet-ravintolassa
  • Muutama a la carte –päivällinen
  • Kaikki juomat (myös olut ja viini, tuontialkoholi yleensä lisämaksusta)
  • Jälkkärit ja snacksit
  • Päiväkahvi
  • Viihdeohjelmaa illalla
  • Ohjattuja päiväaktiviteetteja

All Inclusiveen saattaa kuulua:

  • 24 h -palvelu, eli hotellissa on aina vähintään yksi ravintola auki
  • Minibaarin rajaton käyttö hotellihuoneessa (esim. tietyt RIU-hotellit Meksikossa)
  • Erittäin laadukasta ohjattua liikuntaa ja aktiviteetteja sekä kuntosali ja muut urheilufasiliteetit (esim. TUI Magic Life -hotellit)

Kuvat: Jaakko Valkiainen

Muita samankaltaisia

Hotelleja Kanariansaarilla, joissa All Inclusive sisältyy

Haluatko tietää tarkalleen, paljonko lomamatkasi tulee maksamaan ja varmistua, että saatavilla on aina koko perheelle sopivaa ruokaa? Tässä tapauksessa All Inclusive – hotelli saattaa olla mainio vaihtoehto. Tähän olemme listanneet Kanariansaarten hotelleja, joissa All Inclusive kuuluu matkan hintaan.
Johanna Johanna

Kyproksen All Inclusive -hotellit

Oliiveja, halloumia, hummusta, tsatsikia, jogurtteja, leipää, hiiligrillattua lihaa…. Kyproksen keittiö on saanut vaikutteita Välimeren ja Lähi-idän maista. Kuvittele, miten helppoa olisi nauttia kaikkia näitä herkkuja, ilman huolta mitä se maksaa. Seuraavaksi esittelemme sinulle viisi hotellia, joissa tämä unelma voi toteutua! Näihin Kyproksen hotelleihin sisältyy aina All Inclusive.
Noora Noora

Suomalaisten himotuin lomakohde on Malediivit, retkisuosikit löytyvät Mauritiukselta!

Lämpö, valkohiekkaiset paratiisirannat, upeat hotellit, elämykselliset retket ja All Inclusive. Siinä ainekset suomalaisten unelmalomaan. TUIn ”HimoTUIn loma 2018”-äänestyksen mukaan suomalaisten himotuin lomakohde on tänä vuonna Malediivit. Ylivoimaisesti himotuimmat retket puolestaan löytyvät Mauritiukselta.
SallaS SallaS

Mediapersoona Mikko Silvennoinen Playa del Inglesissä: ”Viihdyn täällä ihan homona!”

Media-alan yrittäjä Mikko Silvennoinen lomailee Gran Canarialla pari kertaa talvessa. Monipuoliselta saarelta löytyy aina jotain uutta ja mielenkiintoista.
SallaS SallaS