Tunnistatko kuvan nuoren hippipojan, joka sekoaa matkoilla herkuista?

Kyllä, kuvassa on Lorenz Backman Intiassa vuonna 2003. Mutta mitä tapahtui Loren pitkille kalsareille tuolla matkalla? Lue matkahaastattelu Loren seikkailuista maailmalla!

Lähtöselvitys

Kuka: Lorenz Backman, näyttelijä-juontaja
Mikä saa lomalla hymyilemään: Vapaus ja hyvä ruoka

Minne ensimmäinen ulkomaanmatkasi suuntautui?

– Lapsuudessa emme tehneet perheeni kanssa ulkomaanmatkoja, vaan suuntasimme vapaalla aina maalle. Ihka ensimmäisen kosketuksen ulkomaailmaan sain, kun teimme luokkaretken Ruotsiin. Matkalta jäivät mieleen laivan seisova buffetpöytä sekä pehmiksen tilaaminen ruotsiksi.

Miksi tykkäät matkustella?

– Rakastan ruokaa ja uusiin makuihin tutustumista. Matkoilla pyrin tilaamaan mahdollisimman erikoisia ruokia. Ranskassa erään nunnaluostarin ravintolassa tilasin juustokärryn pahimman näköisiä juustoja. Kun tarjoilija kehotti valitsemaan miedompia laatuja, melkein loukkaannuin ja tilasin entistä epäilyttävämmän näköisiä juustoja. Lopulta jouduin nöyrtymään juustojen edessä, koska ne todella olivat täysin syömäkelvottoman makuisia.

– Joskus pääni menee niin sekaisin kaikista herkuista, etten voi ajatella muuta kuin uusien herkkujen syömistä. Pahimmillaan olen juonut lounaan jälkeen sitruunavettä ja hieronut vatsaani, että saisin nälän tunteen mahdollisimman nopeasti takaisin. Iän myötä laatu on kuitenkin korvannut määrän ja varsinkin Italian kaltaisessa maassa tilaan melkein yksinomaan alkuruokia, koska ne ovat niin järjettömän hyviä: Paljon pieniä makuelämyksiä missä on käytetty muutamaa laadukasta raaka-ainetta, sitruunaa, oliiviöljyä ja yrttejä. Muuta ei tarvita. Italialaiset osaavat sen.

Hauskin / ihanin / kamalin lomamuistosi?

– Monesti pienet yksityiskohdat jäävät mieleen kohokohtina. Esimerkiksi Virossa koin kerran hämmästyksen, kun viiden aikaan aamuyöstä kurkkasin pimeän kioskin ikkunasta sisään ja siellä istuikin pieni mummo. Kun kysyin mitä hän siellä tekee, alkoi hän mitään kyselemättä valmistaa hampurilaista. Hampurilainen valkosipulikermaviilikastikkeella ja muhkealla itse tehdyllä jauhelihapihvillä oli yksi parhaimmista, joita olen koskaan syönyt.

Mitä ilman et voi matkustaa? Mitä pakkaat aina reissuille mukaan?

– Kun matkustin vuonna 2003 Intiaan, mukanani oli vain pieni reppu, jossa oli hammasharja ja kirjoja. Lähtiessäni matkaan Suomessa oli 28 astetta pakkasta ja päälläni oli tietysti villapusero ja pitkät kalsarit. Koska Intiassa oli tuskastuttavan kuuma, päädyin lahjoittamaan ylimääräiset vaatteet paikalliselle kadunmiehelle, joka ilahtui suuresti, varsinkin kalsareista. Ei ollut varmasti koskaan ennen nähnyt sellaisia. Ehkä se miesten legginssimuoti lähtikin sitten sieltä liikkeelle. No tilalle ostin sandaalit ja shortsit. Matkalla pärjää mainiosti, kunhan on vain hyvää luettavaa mukana. Kun vaimo ottaa matkalle mukaan kaksi matkalaukullista vaatteita, omani mahtuvat pieneen reppuun rullalle käärittynä.

Kenen seurassa mieluiten matkustat?

– Juuri tällä hetkellä, kun parisuhteessa kahdenkeskinen aika on kortilla, lähtisin mieluiten Niinan kanssa kahdestaan sukellusmatkalle johonkin eksoottiseen kohteeseen. Lapsiperhearjen myötä sukeltaminen on jäänyt ja odotamme hetkeä jolloin voisimme kaivaa sen taas naftaliinista. Yksi lempimatkoistamme on ollut sukellusmatka Egyptiin, Punaisellemerelle. Niinan kanssa sukelsimme päivittäin kristallinkirkkaaseen veteen korallien, barrakudien ja papukaijakalojen maailmaan. Iltaisin olimme niin poikki, että nukahdimme jo kymmeneltä, herätäksemme aamulla taas uusille sukelluksille. Veden alla oleminen yhdisti ja lujitti luottamusta ja kykyä toimia yhdessä.

Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle maailmalla?

– Olen huomannut että suomen kieli on tärkeä osa identiteettiäni. Kommunikaatio ei asu kuitenkaan vain puhutussa kielessä, vaan suurimmaksi osaksi nonverbaalissa viestinnässä: millä äänensävyllä puhumme, elehdimme ja miten näytämme tunteita kasvoillamme. Siinä mielessä kaikki maailman ihmiset ymmärtävät toisiaan, vaikka yhteistä puhuttua kieltä ei olisikaan.

– Yksi mitä en voi sietää ulkomailla on se, että tarjoilijat alkavat puhua suomea ja avaavat suomenkielisen ruokalistan mistä löytyy lihapullat ja Aku Ankan nakkikastikkeet. ”Hei mitä kuuluu kukkuluuruu” -tyyli saa minut pakenemaan paikalta.

Minkälaisesta matkasta seuraavaksi haaveilet?

– Perheen kanssa suunnittelemme keväälle 2018 kahden viikon matkaa Thaimaahan. Snorkkelit ja aurinkorasvat on jo kaivettu henkisesti esiin ja lapset kyselevät viikoittain että milloin lähdetään.

Lue myös:
Mallintyöt veivät Niina Backmanin Italiaan – ja rakkaus syttyi

Muita samankaltaisia

Treeniloma Rodoksella - hiihtäjä Kerttu Niskasen vinkit

Hiihtäjä Kerttu Niskaselle kertyy talvisin paljon reissupäiviä, kun hän kiertää hiihtokisoja ympäri maailmaa. Pari kertaa vuodessa Kerttu kuitenkin jättää sukset kotiin ja lähtee lomamatkalle – mutta ei ammattiurheilija silloinkaan pelkästään rantatuolissa makoile. Lue Kertun treenilomasta Rodokselle ja nappaa kuntoiluvinkit omallekin lomalle.
SallaS SallaS

Tällainen on matkailijan Mauritius

Hohtavan valkoisia rantoja, kookospalmuja, rentoutumista turkoosin meren äärellä. Monille Mauritius on unelmien lomakohde. Tapasimme Emman ja Johanin, jotka lomailivat Mauritiuksella tammikuussa. Näin he kertovat matkastaan ja antavat vinkkinsä, joilla ihana Mauritius tarjoaa parastaan.
SallaS SallaS

Lentoemännän kauneusvinkit pitkälle lennolle + tax freen suosituimmat kosmetiikkatuotteet

Lentokoneissa sisäilman kosteus saattaa olla vain 15 prosenttia, kun normaalisti huoneilmassa se on yli 40 prosenttia. Erityisesti pitkillä, yli 10 tuntia kestävillä lennoilla, iho joutuukin kovalle koetukselle. Miten siis lentoemännät onnistuvatkaan pysymään aina niin hehkeinä? TUI flyn lentoemäntänä työskentelevä Yasmin paljastaa nyt parhaat vinkkinsä kuivaa lentokoneilmaa vastaan.
SallaS SallaS

Mediapersoona Mikko Silvennoinen Playa del Inglesissä: ”Viihdyn täällä ihan homona!”

Media-alan yrittäjä Mikko Silvennoinen lomailee Gran Canarialla pari kertaa talvessa. Monipuoliselta saarelta löytyy aina jotain uutta ja mielenkiintoista.
SallaS SallaS